ΕΞΟΔΟΣ

Μόλις άνοιξε το πρώτο online bar. Στην υγειά μας ρε παιδιά

Unsplash

Σου λείπουν εκείνες οι μέρες, και οι Παρασκευές ειδικότερα, που κανόνιζες after work drinks; Που μετρούσες αντίστροφα μέχρι να φτάσει το Σαββατοκύριακο για να δεις τους φίλους σου και να κάνετε barhopping;

Δεν έχω να σου πω κάποια νέα γιατί ακόμα πρέπει να κρατάμε το social distancing. Υπάρχουν όμως μερικά πολύ καλά νέα στα νέα της online εστίασης. Διότι μπορεί να μην είμαστε ακόμα σε θέση να πιούμε τα κοκτέιλ μας στον έξω κόσμο, αλλά τώρα θα το κάνουμε από το σαλόνι, και μάλιστα με παρέα. Αν προβληματιζόσουν για το αν είναι οκ να είσαι μόνη σε καραντίνα και να πίνεις ένα ποτάκι (με μέτρο), τώρα θα έχεις παρέα από όλον τον κόσμο κυριολεκτικά. Με πρόσβαση σε online bar.

Εγώ πάντως τις Παρασκευές έπινα τα ποτά μου με τους συνάδελφούς μου, Κέλλυ και Γιάννη. Και σήμερα που κανονίσαμε την πρώτη μας online συνάντηση, ανακάλυψα την ύπαρξη ενός νέου μπαρ, που μου επιτρέπει να φέρω όλους μου τους φίλους. Το διαδικτυακό μπαρ με τη (λογική) ονομασία Stay the Fuck Home Bar άνοιξε πριν λίγες μέρες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και η βότκα ρέει άφθονη. Την ιδέα είχε ένα δημιουργικό ρώσικο πρακτορείο που αποφάσισε να κρατήσει τον κόσμο σπίτι και να του φέρει ένα μπαρ στο σαλόνι.

Πρόσβαση στο online bar από παντού

Η ιδέα είναι να μπορείς να μπεις, ανεξαρτήτως χώρας και τοποθεσίας, και να γίνεις κομμάτι αυτής της διαδικτυακής κοινότητας που τα πίνει, και πολύ σωστά πράττει. Βάζεις το ποτό σου και συναντιέσαι με φίλους σου. Αυτούς που ήδη έχεις αλλά και νέους από όλες τις χώρες. Συνδέεσαι μέσω video chat, και επιλέγεις από 3 εικονικά δωμάτια, με 12 επισκέπτες το καθένα. Τηρούμε και εδώ τους κανόνες του social distancing. Μέσα στις πρώτες 24 ώρες λειτουργίας, η επισκεψιμότητα έφτασε στους 30.000 ανθρώπους.

Events και γλέντια

Η βασική γλώσσα των events είναι στα ρώσικα, αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό. «Δεν είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τη διασκέδαση με τους ανθρώπους, ακόμα και όταν ο κόσμος οδηγείται σε Αποκάλυψη. Γι αυτό και δημιουργήσαμε αυτό το μπαρ. Για να παραμείνουμε σε απομόνωση παραμένοντας συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι σαν το τηλεφωνικό σεξ. Ευχάριστο, ασφαλές και μακριά από ασθένειες».

Περνούν και το κοινωνικοπολιτικό τους μήνυμα γράφοντας «Ενώ τα σύνορα κλείνουν, εμείς υποδεχόμαστε τον κόσμο από κάθε χώρα. Μπείτε. Εξάλλου, όλα τα άλλα σχέδιά σας είναι μάλλον επικίνδυνα. Αγοράστε φαγητό και απολαύστε υπεύθυνα». Μέσα στο site, θα βρεις και το πρόγραμμα των επερχόμενων events για να συντονίζεσαι. Με τη βότκα, το τζιν ή το κοκτέιλ σου.