NETFLIX

7 κλασικές ταινίες που μπορείς να δεις απόψε στο Netflix

Καλές οι καινούριες κυκλοφορίες και προφανώς πρέπει να πας να δεις το ''It'' και ελπίζουμε να είδες το ''Blade Runner'' αλλά μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα μικρό μάθημα ιστορίας κινηματογράφου; Υπάρχουν δεκάδες παλιές ταινίες, που αξίζουν ένα mini μαραθώνιο στο σπίτι, παρέα με ζεστή σοκολάτα και ίσως κάποιο γλυκό (γιατί η σοκολάτα μόνο δεν αρκεί), για αυτό και εμείς σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τις 7 ταινίες που μπορείς να δεις απόψε στο Netflix.

Πρόγευμα στο Τίφανις

Προφανώς η λίστα μας θα άνοιγε με αυτή την ταινία, καθώς έχει αφήσει το στίγμα της στην ποπ κουλτούρα όσο καμία άλλη. Σε περίπτωση που δεν έχεις δει την ταινία, ετοιμάσου να πάθεις έρωτα με την φανταστική Audrey Hepburn στο ρόλο της Holly Golightly, η οποία θα σε κάνει να ερωτευτείς τη Νέα Υόρκη, θα σε πείσει να φορέσεις πέρλες και να επενδύσεις σε ένα καλό μαύρο φόρεμα.

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Η ιστορία του Atticus Finch στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο της Harper Lee μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1962 και έμεινε στην ιστορία ως μια από τις καλύτερες αμερικάνικες ταινίες όλων των εποχών, μάλιστα τα έσοδά της έφτασαν περίπου 10 φορές το κόστος παραγωγής της.

Casablanca

Το ρομαντικό δράμα του Michael Curtiz έχει γίνει ύμνος των καταδικασμένων σχέσεων και η αφίσα της ταινίας έχει εμφανιστεί ίσως σε περισσότερα σπίτια από ό,τι αυτή του ”Breakfasta at Tiffany’s”. Η πανέμορφη Ingrid Bergman και ο Humphrey Bogart θα σε ταξιδέψουν στο παλιό και υπέρ- λαμπερό Hollywood, όπου όλοι ήταν αφόρητα κομψοί και τα λόγια αγάπης που έλεγαν ήταν άκρως ποιητικά.

Όσα παίρνει ο άνεμος

Και φτάνουμε στη ταινία θρύλο, στην ταινία που ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω γιατί πραγματικά ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 3.68333 ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΤΑΙΝΙΑ;; Να ήταν μια σεζόν σειράς, να το καταλάβω. Τέλος πάντων, το ”Όσα παίρνει ο άνεμος” αξίζει μια προβολή,μόνο να έχεις κοιμηθεί καλά πριν πατήσεις το play, γιατί ενδέχεται να σε πιάσει μια νύστα στο 2ωρο.

Λεωφορείο ο πόθος

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Tennessee Williams εστιάζει στη σχέση της ονειροπόλα και συμπλεγματικής Blanche DuBois με τον άξεστο άντρα της αδερφής της, Stanley Kowalski. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, η πανέμορφη Vivian Leigh και ο ΠΑΡΑΠΟΛΥhot Marlon Brando θα σε κάνει να βγάλεις καρδούλες από τα μάτια.

Ξυπόλητοι στο πάρκο

Φέτος είδαμε την αγαπημένη μας Jane Fonda στο πλευρό του αξεπέραστου Robert Redford στην ταινία ”Our Souls at Night”, αλλά αυτό το δίδυμο έχει εμφανιστεί ξανά μαζί, στην κωμωδία ”Ξυπόλητοι στο Πάρκο”, όπου είναι και οι δύο σχεδόν νήπια, λάμπουν και είναι φοβερά ερωτευμένοι.

It’s a wonderful life

Και κλείνουμε με μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία (για να μπαίνουμε σιγά- σιγά στο κλίμα), η οποία θα σε ταξιδέψει στη μαγεία της καλύτερης εποχής του χρόνου και θα σε πείσει να στολίσεις το σπίτι ή έστω να βγάλεις τα λαμπάκια από το κουτί.