WATCHLIST

Οι ταινίες που αξίζει να δεις τον Οκτώβριο στις αίθουσες

Ο καιρός έχει πια κρυώσει και μια επίσκεψη στον κινηματογράφο, όπου μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους και να γνωρίσεις φανταστικούς ήρωες και μέρη, επιβάλλεται. Παρακάτω θα βρεις 14 ταινίες που έρχονται στις αίθουσες αυτό τον μήνα και αξίζουν την προσοχή σου και την αγάπη σου. Από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, δραματικές, θρίλερ και βιογραφικές, ο Οκτώβριος θα είναι ξεκάθαρα άκρως απολαυστικός.

5/10

Blade Runner 2049

30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (Ryan Gosling), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος.
Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard (Harrison Ford), έναν άλλο blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Ryan Gosling καλώς ήρθες ξανά στη ζωή μας.

Μια Φανταστική Γυναίκα

Μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ταινία, που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ”Νύχτες Πρεμιέρας” έρχεται στις αίθουσες και πραγματικά αξίζει την προσοχή σου. Ο Σεμπαστιάν Λέλιο αφηγείται την ιστορία της Μαρίνας, μιας τρανσέξουαλ που χάνει τον άντρα που αγαπούσε και αντιμετωπίζει την απροθυμία της οικογένειάς του να την συμπεριλάβει στο πένθος. Η Ντανιέλα Βέγκα που πρωταγωνιστεί θα σε συγκινήσει με την ερμηνεία της.

Η ταινία πήρε Αργυρή Άρκτο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Επαναστάτης στη Σίκαλη

Ο κόσμος του θρυλικού συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, σε αυτή την αποκαλυπτική ματιά στις εμπειρίες που διαμόρφωσαν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους, αμφιλεγόμενους και αινιγματικούς συγγραφείς των καιρών μας. Πρωταγωνιστεί ο υπέροχος Nicholas Hoult και ο Kevin Spacey.

Ομάδα Υποβρύχιων Καταδρομών

Μια επίλεκτη ομάδα μάχης, οι Navy SEALS (οι αντίστοιχοι δικοί μας Ο.Υ.Κάδες) βρίσκονται σε αποστολή στην εμπόλεμη Ευρώπη και ανακαλύπτει ένα θησαυρό χρυσού στον βυθό μίας λίμνης της Βοσνίας, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Προφανώς κάτι πάει στραβά στην πορεία και στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ντόπιους, τα μέλη της ομάδας αυτομολούν και καταστρώνουν μία ληστεία, ώστε να ανακτήσουν τον χρυσό και να τον επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

12/10

The Snowman

Καλωσορίζουμε τον Michael Fassbender (μας είχε λείψει) στην μεγάλη οθόνη και στο ρόλο του ντετέκτιβ Harry Hole, του πρωταγωνιστή της σειράς βιβλίων του Νορβηγού Jo Nesbø. Στην πρώτη ταινία της σειράς η ιστορία αφορά ένα παιδί που αναζητά τη μητέρα του, η οποία τελικά έχει δολοφονηθεί από τον serial killer που ακούει στο όνομα ”Snowman”. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Harry Hole και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Harry καλείται να μπει στο μυαλό του.

Loving Vincent

Μια ταινία ύμνος, αφιερωμένη στη δουλειά του Vincent Van Gogh, που αποτελείται από 65.000 καρέ ζωγραφισμένα στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Πολωνίας και της Ελλάδας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Το ίδιο ξεχωριστή, όπως και οι πίνακές του, ήταν η παθιασμένη και κακότυχη ζωή του Van Gogh, και ο μυστηριώδης του θάνατος. Ο αληθινός Βαν Γκογκ αποκαλύπτεται με μιας μέσα από τα γράμματά του. Ο ίδιος έγραφε στο τελευταίο γράμμα προς τον αδερφό του, Θεόδωρο, ”Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο μέσα από το έργο μας”.

The Promise

Ο Oscar Isaac και η Charlotte Le Bon πρωταγωνιστούν σε ένα δραματικό love story που εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του 1914. Ο Michael, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Ana και η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά. Ο σύντροφός της όμως, που υποδύεται ο Christina Bale είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων και όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Battle of the sexes

Μετά το μικρό διάλειμμα και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο ”LaLaLand” η Emma Stone επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με μια αρκετά διαφορετική ταινία. Μαζί με τον Steve Carell ζωντανεύουν την ιστορία της ”Μάχης των Φύλων”, ενός αγώνα τένις του 1973 ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ και τον πρώην Πρωταθλητή και κατά συρροή γυναικά, Μπόμπι Ριγκς, ο οποίος έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή, οπτικοποιημένα αθλητικά event όλων των εποχών. Ο αγώνας έπιασε τον παλμό της εποχής και πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα.

19/10

Mother!

Η Jennifer Lawrence και ο Javier Bardem είναι ένα ζευγάρι που ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται απρόσκλητοι οι Ed Harris και Michelle Pfeiffer και ο εφιάλτης ξεκινά.

Loveless

Άλλη μια ταινία που είδαμε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ”Νύχτες Πρεμιέρας” και μας τράβηξε την προσοχή. Ένα δωδεκάχρονο παιδί, μια κηδεμονία που φέρνει σε διαμάχη τους γονείς καθώς και οι δύο προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν γιατί είναι ανίκανοι να τον μεγαλώσουν! Ένα οικογενειακό δράμα που μετατρέπεται σε βραδυφλεγές θρίλερ μυστηρίου.

Geostrom

Μετά από μια άνευ προηγουμένου σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Κάτι όμως, δεν πάει καλά. Το σύστημα που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται, και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια επικών διαστάσεων καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Πρωταγωνιστεί ο Gerard Butler, το λέω σε περίπτωση που δεν πείστηκες να δεις την ταινία!

26/10

Το τελευταίο σημείωμα

Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη ”Μικρά Αγγλία”, ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με μια ταινία αφιερωμένη στους 200 ανθρώπους που εκτέλεσαν οι Γερμανοι την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση των αντιστασιακών.

Home again

Η αγαπημένη μας Reese Witherspoon επιστρέφει στον κινηματογράφο με μια ρομαντική κομεντί (πολύ μας είχε λείψει) και αυτή τη φορά υποδύεται μια single μαμά που ζει στο Λος Άντζελες και καταλήγει να συγκατοικεί με 3 πολύ μικρότερους άντρες.

Suburbicon

Ο George Clooney σκηνοθετεί τον Matt Damon, την Julian Moore και τον Oscar Isaac σε μια ταινία που κυμαίνεται ανάμεσα στο μυστήριο, το δράμα, το θρίλερ και την κωμωδία.