WATCHLIST

5 λόγοι για να πας σήμερα να δεις την “Πεντάμορφη και το Τέρας”

Δεν είμαι καθόλου αντικειμενική με την Belle. Η ''Πεντάμορφη και το Τέρας'' θεωρώ ότι είναι η καλύτερη πριγκιποταινία της Disney και κάθε φορά που την βλέπω (ναι, την βλέπω ανά τακτά χρονικά διαστήματα) έχω ακριβώς την ίδια αντίδραση,

Από την πρώτη νότα του prologue κοιτάω την οθόνη με το ίδιο χαζοχαρούμενο βλέμμα και νιώθω την καρδιά μου να φουσκώνει από αγάπη, καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οι προσδοκίες μου για την live action ταινία ήταν κάτι παραπάνω από υψηλές.

Η Emma Watson ΕΙΝΑΙ η Belle, πολύ πιο δυναμική και αποφασιστική, η ιστορία είναι αυτή που γνωρίζαμε ήδη και έχει απροσδόκητα καλές στιγμές που ασχολούνται με το άγνωστο παρελθόν των πρωταγωνιστών (ίσως όχι όσο θα έπρεπε, αλλά τουλάχιστον μας δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα) και τα τραγούδια- αχ, τα τραγούδια είναι μαγικά. Τι μπορεί να πάει λάθος αν έχεις αυτά τα συστατικά;

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να γεμίσω αυτό το post με καρδούλες και ένα απλό, λιτό και απέριττο ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ, ωστόσο αποφάσισα να γράψω 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να την δεις οπωσδήποτε.

*βάζει να ακούσει ξανά το soundtrack*

1. Οι συντελεστές έχουν φτιάξει μια παραμυθένια ταινία

Το ”πρόβλημα” που είχαν θεωρητικά να αντιμετωπίσουν οι συντελεστές της ήταν η ίδια η ύπαρξη της animation ταινίας- πώς να συναγωνιστείς μια από τις πιο όμορφες και καλοφτιαγμένες ταινίες της Disney, που είναι γεμάτη φαντασμαγορικές σκηνές; Το γεγονός επίσης ότι είναι musical, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια να αναπτύξεις ιδιαίτερα τους χαρακτήρες, ήταν κάτι που είχε προβληματίσει κοινό και κριτικούς, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι όσο παραμυθένιο θέλαμε.

”Το ερώτημα είναι γιατί να ξαναγυρίσεις κάτι που είναι τέλειο”, αυτό ακριβώς που σχολιάζει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας, Bill Condon αναρωτιόμασταν όλοι ωστόσο όπως λέει και στο βίντεο που ακολουθεί, εκτός του ότι ήθελαν να πουν ξανά αυτή την υπέροχη ιστορία με ηθοποιούς, ήθελα να καθιερώσουν την Belle, 25 χρόνια μετά και να την συστήσουν ξανά στο κοινό ως μια ηρωίδα του 21ου αιώνα.

2. Το τραγούδι του Beast θα σε κάνει να πλαντάξεις

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Dan Stevens για το ρόλο του Beast σχεδόν τσίριξα από χαρά- τον είχα δει μόλις στο ”The Guest’, σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο μεν αλλά τουλάχιστον ήξερα ότι στη στιγμή της μεταμόρφωσης δεν θα κοιτάξω απογοητευμένη την οθόνη (ναι μου αρέσει το τέρας ως τέρας και όχι ως πρίγκιπας, τι να κάνουμε τώρα). Περιμένοντας λοιπόν την μαγική αυτή στιγμή, ήρθε μια άλλη ΠΟΛΥ καλύτερη, αυτή με το τραγούδι του Beast, το ”Evermore”, στην οποία κοιτούσα την οθόνη βουρκωμένη γιατί ω θεοί της Disney ΤΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;”

”Now I know she’ll never leave me, Even as she fades from view, She will still inpire me, be a part of everything I do”

*κλαίει στην τοποθεσία γραφείο*

3. Ο Gaston του Luke Evans είναι συγκλονιστικά καλός

Η αλήθεια είναι ότι γέλασα λίγο με την επιλογή του Luke Evans, αλλά τα παίρνω ΟΛΑ πίσω- ο απαίσιος Gaston, ο χειρότερος κακός σε ταινία Disney (ποια Ursula και ποιος Frollo), o κλασσικός douchebag, που θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να πιέσει μια γυναίκα ακόμα και όταν αυτή του έχει πει ΟΧΙ, ΞΕΚΟΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΩ (σας θυμίζει κάτι αυτό;) ζωντανεύει στην οθόνη ακριβώς όπως του αξίζει. Οι σκηνές του είναι απολαυστικές και αν δεν θελήσεις να σηκωθείς όρθια να τραγουδήσεις με τους χωρικούς ”No one fights like Gaston, Douses lights like Gaston” να μην ξαναδώ την ταινία (λέμε τώρα).

4. Το diversity στο cast και τους χαρακτήρες

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το cast χαρήκαμε πολύ που είδαμε και μαύρους ηθοποιούς (η Audra McDonald ήταν υπέροχη στο ρόλο της Γκαρνταρόμπας) ενώ το γεγονός ότι ο LeFou εκφράζει (λίγο δειλά μεν, αλλά τουλάχιστον το κάνει!) τα συναισθήματά του προς τον Gaston είναι σίγουρα ένα μικρό βήμα υπέρ του diversity- αν και όπως σχολιάσαμε και με την Ιωσηφίνα του PopCode, θα θέλαμε να δούμε κάποιες δρασκελιές από την Disney. Μην μείνουμε μόνο στο πρώτο gay φιλί της σειράς”Star vs The Forces of Evil”, ναι;

5. Οι σκηνές με τα αντικείμενα

Αυτό που φοβόμουν περισσότερο από όλα είναι πώς θα ζωντανέψουν τα αντικείμενα στο κάστρο, τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και εμφανίζονται σε μερικές από τις πιο επικές σκηνές της ταινίας. Θυμάσαι φαντάζομαι το awesemoness της σκηνής με το τραγούδι ”Be our guest”· ε, αυτό που θα δεις στην live action ταινία είναι Ε Π Ι Κ Ο.

Δεν ξέρω αν το έκανα σαφές, αλλά λάτρεψα την ταινία και χάρηκα πολύ που το αποτέλεσμα δεν μου χάλασε την ιστορία που τόσο πολύ αγαπάω. Α, ναι και ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ. That’s all.

*Η ”Πεντάμορφη και το Τέρας” κάνει πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους από την εταιρεία Feelgood Entertainment