SEX

Γίνεται να κάνεις σεξ ενώ κοιμάσαι;

Κάποιοι ενώ κοιμούνται τρίζουν τα δόντια τους. Άλλοι υπνοβατούν και πολλοί περισσότεροι υποφέρουν από αποφρακτική άπνοια (πες ροχαλητό να συννενοηθούμε). Αλλά αυτές δεν είναι η μόνες διαταραχές ύπνου που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Υπάρχει και μία ακόμα που αν σου την περιγράψω μπορεί να σου ακουστεί πολύ πιο sexy από το να κόβεις βόλτες με τη νυχτικιά στο σπίτι. Δεν είναι.

Τη λένε σεξυπνία πρόκειται περί καραμπινάτης μορφής παραϋπνίας και είναι εκείνη η ακούσια σεξουαλική συμπεριφορά κατά την οποία κάποιος κάνει σεξ με κάποιον άλλο χωρίς να το καταλαβαίνει, στον ύπνο του μέσα.

Είναι αυτό που λένε “κοιμήσου εσύ και η τύχη σου δουλεύει”.

Σύμφωνα με έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει Καναδοί επιστήμονες οι sexinsomnians είναι κυρίως αγχωμένες άντρες, αλλά και αγχωμένες γυναίκες που υποφέρουν έτσι κι αλλιώς από διαταραχές ύπνου ή που πριν πέσουν για ύπνο έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα, όταν λένε “δεν θυμάμαι τίποτα”, το εννοούν.

Τα άτομα αυτά αντιμετωπίζονται ως κλινικά ασθενείς. (Τραγικό) παράδειγμα εκείνο ενός Ουαλού ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το βιασμό μιας ανήλικης τελικά αθωώθηκε, αφού αποδείχτηκε ότι έπασχε από την εν λόγω πάθηση.

Οι sexinsomnians έχουν στύση και πολύ πιθανόν και οργασμό. Η διέγερση κορυφώνεται συνήθως στο Στάδιο 3 και 4 ή αλλιώς στον ύπνο βραδέων κυμάτων, δηλαδή εκεί που κοιμάσαι του καλού καιρού. Αλίμονο σ’ αυτόν που έχει ξαπλώσει δίπλα σου.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον με τη σεξυπνία είναι πως ενώ για πολύ καιρό οι επιστήμονες το αντιμετώπιζαν σαν κάτι πολύ σπάνιο, οι πρόσφατες έρευνες τους αμφισβητούν δείχνοντας ότι συμβαίνει κάπως πιο συχνά. 

Γι’ αυτό λοιπόν, όσοι πάσχουν από σεξυπνία και το γνωρίζουν, καλό θα ήταν εκτός από τον άμεσα ενδιαφερόμενο να ενημερώσουν και το γιατρό τους. Όσοι πάλι κοιμούνται με κάποιον που υποφέρει από σεξυπνία, θα ήταν ακόμα καλύτερο να τους ενημερώσουν γιατί η φάση δεν έχει πολλή πλάκα.