ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

5 καλοί λόγοι για να κοιμάσαι πάντα γυμνή

Pexels

Μπορεί να έχεις ήδη ένα αγαπημένο είδος ένδυσης για την ώρα του ύπνου. Μπορεί να είναι οι αγαπημένες σου βαμβακερές ή μεταξωτές πιτζάμες, ή ένα απλό t-shirt. Ή ίσως προτιμάς να κοιμάσαι χωρίς ρούχα. Και όπως φαίνεται, ίσως αυτή να είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις στο τέλος της μέρας.

Σε σχετική έρευνα, σχεδόν το 29% των ανθρώπων ανέφεραν ότι κοιμούνται γυμνοί. Εάν είσαι ένας από αυτούς (ή κοιμάσαι δίπλα σε έναν από αυτούς), μπορεί να αναρωτιέσαι αν ο ύπνος χωρίς ρούχα είναι μια καλή ή όχι συνήθεια. Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν ορισμένα πιθανά οφέλη που αξίζουν την προσοχή μας.

5 πιθανά οφέλη που κερδίζουμε όταν κοιμόμαστε γυμνοί

καλοί λόγοι για να κοιμόμαστε πάντα γυμνοί Pexels

Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Ο ύπνος χωρίς ρούχα, μπορεί να κάνει περισσότερα για την ποιότητα του ύπνου από όσα νομίζεις. Όταν κοιμάσαι χωρίς ρούχα, το σώμα σου μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του πιο αποτελεσματικά. Αυτή η καλύτερη ρύθμιση θερμοκρασίας σε κάνει τελικά να κοιμάσαι πιο γρήγορα και να έχεις βαθύτερους κύκλους ύπνου.

Πιο υγιές δέρμα

Ο ύπνος χωρίς ρούχα επιτρέπει επίσης στο δέρμα σου να αναπνέει όλη τη νύχτα, μειώνοντας τον κίνδυνο δερματικών παθήσεων, όπως μυκητιασικές λοιμώξεις, που ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα. Οι δερματολόγοι προτείνουν ότι το να κοιμάσαι γυμνή μπορεί επίσης να αποτρέψει την εμφάνιση ακμής στο σώμα, η οποία συχνά επιδεινώνεται από τα στενά ρούχα που μπορούν να παγιδέψουν βρωμιά και ιδρώτα στο δέρμα.

Μειωμένο στρες και άγχος

Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί επίσης να έχει ψυχολογικά οφέλη. Το να κοιμάσαι γυμνή δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετα και χαλαρά, μειώνοντας το στρες και το άγχος. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτή η μορφή σωματικής ελευθερίας, μπορεί να ενισχύσει την απελευθέρωση των αυξητικών ορμονών και να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης, μια ορμόνη που σχετίζεται με το στρες.

Όταν κοιμόμαστε γυμνοί αποκτούμε αυτοπεποίθηση

Το να περνάς χρόνο γυμνός (γενικά, όχι μόνο όταν κοιμάσαι) έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη θετική εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση και την ικανοποίηση από τη ζωή.

Χαμηλότερος κίνδυνος γυναικολογικών μολύνσεων

Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να βελτιώσει την υγεία του κόλπου. Οι μολύνσεις από μύκητες, αναπτύσσονται σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Για να τις αποφύγεις (μαζί με τον κνησμό, το κάψιμο, και την ερυθρότητα που τις συνοδεύουν, θα πρέπει να μεγιστοποιήσεις τη ροή του αέρα εκεί κάτω. Και το κοιμάσαι χωρίς εσώρουχα δηλαδή χωρίς εφίδρωση και περιττή υγρασία, μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων από μύκητες.