SEX

4 προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στο σεξ (και απαιτούν κατανόηση)

Κατά τη διάρκεια του σεξ συμβαίνουν πραγματάκια τα οποία απορρέουν από σκέψεις, αισθήματα και παρορμήσεις που συχνά δεν χαλιναγωγούνται και το ξέρεις γιατί το παθαίνεις. Προφανώς δεν είσαι η μόνη, υπάρχει και κάποιος άλλος εκεί γύρω  (σ.σ. πάνω ή κάτω), ο οποίος διαθέτει εγκέφαλο και κατ' επέκτασιν βιώματα, φόβους, κόμπλεξ, ανασφάλειες και άγχος, τα οποία μπορεί να πλάσουν τα παρακάτω προβληματάκια. Δεν θέλουν τσαντίλες και μούτρα, μόνο κατανόηση γιατί δεν γίνονται με δόλο, το οποίο επίσης ξέρεις αλλά για κάποιον λόγο ίσως ξεχνάς και φορτώνεις το μυαλό σου με κακές σκέψεις (κι εκείνον με ένα στρες από 'δω μέχρι τα Κιούρκα).

Αυτό που πρέπει να μένει ψηλά

Είναι μία ευθύνη που κατ’ εμέ δυστυχώς δεν θα ζήσει ποτέ καμία γυναίκα κι αναφέρομαι σ’ αυτό το τεχνικό ζήτημα που κάνει τη στύση του ανδρός κάπως πιο επιτακτική από τη δική της υπερδιέγερση ώστε να προκύψει η σεξουαλική επαφή όπως την ξέρουμε. Το οποίο στιγμές δεν είναι και τόσο εύκολο να διατηρηθεί εκεί ψηλά, είτε από άγχος, είτε από κούραση είτε από κάποιον άλλο λόγο. Μην τον αποπαίρνεις, θα επανέλθει δριμύτερος αργά ή γρήγορα.

Κάτι ζητηματάκια που έχει με το σώμα του

Τι σκέφτεσαι εσύ όταν βγαίνεις παραλία για το πρώτο μπάνιο της σεζόν; Αυτό. Μέχρι να νιώσει οικειότητα, ένα ζόρισμα το τραβάει, κι ας μην το δείχνει. Κοιτάει κοιλίτσα κι από μέσα του σιχτιρίζει που δεν έχει πάει γυμναστήριο τους τελευταίους 8 μήνες, φουσκώνει το χέρι να φανεί ατσάλι και διάφορα τέτοια. Μα τι σου λέω, το ξέρεις ήδη. Πρόσθεσε και το άγχος για το πώς θα του φανείς ανατομικά και καταλαβαίνεις γιατί μπορεί να μην θέλει και πολύ φως στο δωμάτιο την ώρα που γδύνεστε. Κοινώς δεν είναι ότι δεν θέλει να βλέπει τα μουτράκια σου. Ντρέπεται ο άνθρωπος.

Δεν παίρνει το επαρκές feedback από σένα

Αυτός σου κάνει διάφορα, παλεύει από ‘δω, παλεύει από ‘κει, θέλει να σε ικανοποιήσει και κάνει ό,τι μπορεί. Μην νομίζεις ότι ξέρει τι του γίνεται απαραίτητα, σ’το λέω εγώ: έχει άγχος για το αν κάνει (ό,τι κάνει) σωστά. Μήπως βαριέσαι; μήπως σε πονάει; μήπως υπερβάλλει. Καλό θα είναι να μην τον αφήνεις στο σκοτάδι. Όταν σου αρέσει κάτι, δείχνε το. Κι όταν όχι, δεν χρειάζεται ξινίλα, απλά καθοδήγησέ τον. Αν δεν παίρνει από σένα το απαραίτητο feedback, πώς θα γίνει καλύτερος;

Όταν δεν μπορεί να τελειώσει

Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Είναι κουρασμένος, είναι μεθυσμένος, κρατήθηκε παραπάνω απ’ ό,τι αντέχει, κάτι τέλος πάντων δεν λειτούργησε σωστά. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κάνει κάτι επίτηδες- εκτός αν είναι οπαδός της φιλοσοφίας του ταντρικού σεξ, το οποίο είναι κάτι που πιστεύω πως θα έπρεπε να γνωρίζεις. Εν πάση περιπτώσει, συμβαίνει σε όλους καμιά φορά κι είναι απόλυτα κατανοητό. Αν συμβαίνει πιο συχνά από το μία στο τόσο, μάλλον πρέπει να το συζητήσετε. Είναι θεματάκι, κυρίως δικό του.