DECO

6 πράγματα που κάνουν καθημερινά όσοι έχουν συνέχεια καθαρό σπίτι

Οι δουλειές του σπιτιού είναι αρκετά βαρετές, δεν θα επιχειρηματολογήσω καθόλου υπέρ της ψυχολογικής ανάτασης που νιώθεις όταν μπαίνεις σε ένα καθαρό σπίτι γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο.

Ακόμα και να μην έχεις πρόβλημα με το σκούπισμα ή το ξεσκόνισμα (ξεκάθαρα ό,τι πιο βαρετό σε αγγαρεία) θα ήθελες να μαζεύεις το σπίτι γρήγορα και εύκολα, χωρίς να ξοδεύεις τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σου αγκαλιά με την ηλεκτρική σκούπα.

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Μικρές κινήσεις που όμως έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα- ένα σπίτι τακτοποιημένο και καθαρό χωρίς πολύ κόπο.

Να τι κάνουν όσοι έχουν πάντα τακτοποιημένο σπίτι.

1. Φτιάχνουν το κρεβάτι τους μόλις σηκωθούν

Το ξέρω είναι δύσκολο και προτιμάς να πετάς το πάπλωμα και το μαξιλάρι στο κρεβάτι γιατί στην τελική σε λίγες ώρες πάλι ανάμεσά τους θα είσαι, ωστόσο αν το στρώσεις το πρωί- έστω λίγο, θα δεις πόσο τακτοποιημένο θα φαίνεται το δωμάτιο σου.

2. Αδειάζουν το πλυντήριο πιάτων το πρωί

Και πλυντήριο πιάτων να μην έχεις, δοκίμασε να ξεπλύνεις τα ποτήρια και τα πιάτα που έχεις αφήσει στο νεροχύτη από χτες το βράδυ μέχρι να γίνει το νερό για τον καφέ. Και θα περάσει πιο γρήγορα η ώρα και θα έχεις και καθαρή κουζίνα. *extra tip: βοηθάει να βλέπεις κάτι στο κινητό, μια σειρά, ένα βίντεο στο youtube, κάτι βρε παιδί μου.

3. Βάζουν πλυντήριο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Το πλυντήριο είναι μια από τις πιο βαρετές δουλειές- γιατί συνοδεύεται από το άπλωμα και το σίδερο, ωστόσο είναι απαραίτητο. Για να γίνει λιγότερο βαρετή δουλειά δοκίμασε να το κάνεις την ίδια μέρα κάθε εβδομάδα ακούγοντας παράλληλα μια cheer up λίστα.

4. Αφήνουν σε ένα σημείο τα ρούχα

Όλοι πετάμε τα ρούχα σε μια καρέκλα όταν γυρνάμε από τη δουλειά, με αποτέλεσμα αυτή η καρέκλα να μην φαίνεται ύστερα από μερικές μέρες. Ένα καλό κόλπο για να το αποφύγεις αυτό είναι να αφήσεις μια άκρη της ντουλάπας για τα ρούχα που έχεις φορέσει μες στην εβδομάδα, ώστε και να ξέρεις πόσο βρώμικα είναι και να μην μπλέκονται με τα καθαρά.

5. Καθαρίζουν ενώ μαγειρεύουν

Την ώρα που κόβεις σαλάτα, αντί να παρατήσεις στο νεροχύτη τα κομμάτια της ντομάτας ρίξε τα αμέσως στα σκουπίδια και θα δεις ότι η κουζίνα στο τέλος θα είναι καθαρή και όχι ένα μαύρο χάλι.

6. Χρησιμοποιούν κουτιά για να μαζεύουν τα μικροπράγματα

Αν το πάτωμα στο σαλόνι σου είναι μια μίξη από περιοδικά, δίσκους, βιβλία και κεριά διάλεξε 2- 3 μεγάλα ωραία κουτιά, στα οποία θα βάζεις ό,τι δεν έχει μια συγκεκριμένη θέση στο σαλόνι.