ΕΞΟΔΟΣ

Πού να βγεις στα δυτικά προάστια

Στο Αιγάλεω για μεζέδες, στο Περιστέρι για μπέργκερ, στους Αγίους για ροκιές, στην Πετρούπολη για ρομαντζάδα και στο Χαϊδάρι για θεάρα.

Τον Εραστή των Δυτικών Προαστίων τον έχεις δει έτσι; Δεν είναι τυχαίο που δεν έκαναν σειρά για κανέναν άλλο. Να τα λέμε αυτά. Αν δεν έχεις ήδη πειστεί πως πρέπει να στραφείς δυτικά για φαγητό, ποτό και γενικώς διασκέδαση λόγω του κυρίου από πάνω, τότε μπορώ να σε βοηθήσω εγώ. Θα σου πω αρχικά το εξής απλό. Αν δεν σου αρέσουν οι δηθενιές, αν είσαι κορίτσι βολικό και ξηγημένο, είναι ό,τι πρέπει για σένα.

Α και αν σου τη δίνουν τα (κακώς εννοούμενα) βουπού. Όμως ακόμη κι από εκεί να είσαι, βάλε το Gucci φόρεμά σου (θα αναγκαστώ να μιλήσω για λίγο μαζωνακικά και δεν το θέλω) και πέρνα μία βόλτα από τη δυτική την Αττική, για να δεις πόσο τέλεια μαγαζιά μπορείς να βρεις εκεί (έκανα και ρίμα λέμε). Πού; Μπουρνάζι, Αιγάλεω, Περιστέρι (ξέρω ζόρι τραβάς). Και κάπου εδώ να προσθέσω στο άσμα και τους Αγίους Αναργύρους και τη Πετρούπολη. Θα πάμε και θα πεις κι ένα τραγούδι.

Terra Petra

 

Θέλεις να πας εκεί που έχουν πάει όλοι; Θέλεις να δεις θεάρα; Να νιώσεις ρομαντικά με το φεγγάρι σε απόσταση αναπνοής και τέτοια πράματα; Θες μήπως να πάθεις και λίγο υψοφοβία; Σου έχω το κατάλληλο μέρος. Στη θέση που βρίσκεται, παλιά υπήρχε ένα νταμάρι. Χρόνια τώρα (από το 1996 και μετά για την ακρίβεια) θα βρεις έναν πολυχώρο με επίπεδα. Στο δεύτερο υπάρχει το Dell’ Arte Music Cafe και στο τρίτο το Food Bar. Όσο για το τελευταίο (όπου θα φτάσεις, αφού περάσεις την τροπική γωνιά με τα κοκτεϊλάκια), ε εκεί θα δεις το Kαράβι 360. Πάνω σε αυτό, το καλοκαίρι θα σαλπάρεις νοερά, με την πόλη από κάτω σαν θάλασσα ένα πράγμα. Το μαγαζί είναι στην Πετρούπολη, ψηλά (όταν λέμε ψηλά το εννοούμε) και στο τέλος όλων των δρόμων. Ένα από τα καλύτερα στο είδος του. Συνίσταται για πρώτα ραντεβού. Έρχονται εδώ από όλη την Αθήνα. Εσύ γιατί δηλαδή να μην έχεις πάει ακόμη;

Τέρμα 25ης Μαρτίου, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5060694

Arch

 

Αν είσαι από τα κορίτσια που τις πίνουν τις μπιρίτσες τους και δεν είσαι μόνο του κοκτέιλ ας πούμε, εδώ πρέπει να έρθεις. Είναι από τα πιο γνωστές μπιραρίες εντός αλλά και εκτός Περιστερίου. Και από τις πιο παλιές σε ολόκληρη την Αθήνα, αμέ. Αν είσαι και λίγο ροκού, ε τότε θα είναι η καλύτερή σου, γιατί θα δεις στις οθόνες να παίζουν κλιπάκια από ροκ κομμάτια. Στα τραπέζια πάλι θα δεις πολύ και γευστικό φαγητό και φυσικά σωλήνες με μπίρες που αδειάζουν για πλάκα. Θα μπορούσε να είναι και κάτι σαν αφτεράδικο, αφού ανοίγει μεν το απόγευμα, κατά τις 7, αλλά κλείνει πολύ αργά.

Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 210 5752992

Bull House

Δεν είσαι του χοροτφαγικού και σου αρέσουν τα μπέργκερ; Εδώ θα σου αρέσουν ακόμη πιο πολύ. Βασικά όλο το Περιστέρι έχει να το λέει. Είναι ένα μπεργκεράδικο που αξίζει να επισκεφτείς, με τιμές λογικές (σημαντικό) και με υλικά φρεσκότατα. Ήταν κάτι που έλειπε από την περιοχή και με το που ήρθε απέκτησε αμέσως πολλούς fan. Γιατί όχι άλλωστε, αφού τα μπιφτέκια του ψήνονται επί τόπου, το ψωμί του είναι εκπληκτικό και γενικώς είναι όλα παραπολυνόστιμα. Τρέξε σου λέω.

Αιμ.Βεάκη 11, Περιστέρι, τηλ.: 210 5716706

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα

 

Το μυστικό αυτό των δυτικών προαστίων έχει διαρρεύσει και σε άλλα σημεία της πόλης. Τι εννοείς δεν είχες ιδέα; Λουκουμάδες δεν τρως; Και να μην τρως, τώρα θα δοκιμάσεις. Οι αδελφοί Μπαλατσούρα τους φτιάχνουν εξαιρετικά, οπότε ένα πέρασμα από εδώ πρέπει να το κάνεις πάση θυσία. Μιλάμε για συνταγή παραδοσιακή, από το 1930, που έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη στον χρόνο. Και με παραδοσιακό σερβίρισμα. Κάτι άλλο σε παραδοσιακό; Αμέ. Το ρυζόγαλο του μαγαζιού. Πάρ’ το.

Ιερά Οδός 237, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5982806

Ρακαδημία

 

Μεζεδάκι καμια; Εδώ σε έχω. Στον πεζόδρομο στο Αιγάλεω. Μαζί με άλλα πολλά, αλλά εντάξει αυτό το ξεχωρίζεις. Από το 2007 που άνοιξε θα έπρεπε να το ξέρεις, όμως ποτέ δεν είναι αργά. Το τι λουκουμάδες τυριών θα φας εδώ, τι γιαουρτοκεμπάπ, τι κοντοσούβλι λαχταριστό. Έχει και αυτό το μοσχαρίσιο το σουβλάκι με το πλιγούρι αν ενδιαφέρεσαι. Αλλά και ποικιλιούλες με θαλασσινά ή κρεατικά. Τα συνοδεύεις με ρακή ή ό,τι άλλο τραβάει ο ουρανίσκος σου. Α και έχει και εξαιρετικό περιβάλλον. Τα πσκ είναι ανοιχτό από το πρωί. Βάλε ξυπνητήρι να πιάσεις θέση και μην κανονίσεις τίποτα άλλο ως το βράδυ.

Αγ. Λαύρας 9 & Αγ. Κωνσταντίνου 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5909809

Κακοφωνίξ

 

Όχι δεν είσαι στην Γαλατία, αλλά στους Αγίους (όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι τους Αγ. Αναργύρους) και η φάση είναι ροκ. Αυθεντικά ροκ. Σε αυτό το μπαράκι, ναι. Που θα το κάνεις στέκι. Που θα σε κερδίσει με την ωραία του την ατμόσφαιρα. Παντού ξύλο, αλλά και χρώμα και ωραίες ζωγραφιές στους τοίχους. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να νιώσεις ζεστασιά και feeling παρεΐστικο, όπως ταιριάζει σε ένα κλασικό ροκάδικο ρε αδελφέ. Οι μουσικές του είναι επιλεγμένες προσεκτικά, είτε έρθεις σε κάποιο πάρτι του, είτε σε μία οποιαδήποτε βραδιά.

Κολοκοτρώνη 22, Άγ. Ανάργυροι, τηλ: 210 2622288

Telescope

 

Πανοραμική θέα. Κυριολεκτώ κάπως. Από το ΟΑΚΑ μέχρι και το λιμάνι του Πειραιά. Γουάου ε; Είναι ιδανικό για δείπνο με το αμόρε ή γενικότερα για ρομαντζάδα (για φαγητό, ποτό ή καφέ). Εγώ βέβαια έχω πάει και σε γενέθλια. Δεν έχει την ταμπέλα του ζευγαρομάγαζου δηλαδή. Πρέπει να έχεις μέσο για να φτάσεις ως εκεί η αλήθεια είναι. Στις ερημιές σε στέλνω λίγο, αλλά θα αποζημιωθείς από αυτό που θα δεις από εκεί ψηλά. Και είναι τόσο ψηλά που έχει δροσιά ακόμη και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Όσο για το όνομά του, δεν το έχει χωρίς λόγο, αφού μέσα υπάρχουν τηλεσκόπια, που αν δεν θες να βλέπεις τ’ άστρα μικρά, μπορείς να τα δεις λίγο μεγαλύτερα από εκεί.

Αγ.Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ.: 210 5812047

Περισσότερα για έξοδο διάβασε στο Ladylike

Το καλύτερο σουβλάκι της πόλης

Αγάπη μόνο: Για τη Μπλάντυ Μαρίκα στον Γαϊδαρο