ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για τη Μπλάντυ Μαρίκα στον Γαϊδαρο

Δεν έχει πολύ καιρό που ο Γαϊδαρος ξεκίνησε τις βόλτες του στο Κολωνάκι και ήδη έχει γίνει στέκι. Μικρό, ζεστό μαγαζί με μενού που αμέσως κερδίζει τις εντυπώσεις, χάρη στην ελληνικότητα του.

Εμείς πήγαμε ένα απόγευμα με σκοπό να πιούμε, οπότε κάναμε πως δεν βλέπαμε τις λιχουδιές και εστιάσαμε στα κοκτέιλ. Καθίσαμε στα καλύτερα σκαμπό που έχουμε κάτσει ποτέ σε μπαρ και παίξαμε α-μπε-μπα-μπλομ. Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε “πεφταστέρι”, “ντέι ντέι”, “πεντοζάλη” και “Μπλάντυ Μαρίκα”. Τελικά επιλέξαμε την τελευταία, που είναι παραλλαγή του bloody mary με μαστίχα Χίου και άλλα ωραία.

Άλλωστε, η περιγραφή της μας κέρδισε: “Μια γνωστή αστή Αθηναία του 19ου αιώνα ήθελε τον σύζυγο της, όσο περισσότερο γινόταν κοντά της. Όταν επέστρεφε από τη δουλειά του εκείνος, τον περίμενε το Μπλάντυ της Μαρίκας κι έτσι εκείνες απέφευγε το καφενείο όπως ο διάολος το λιβάνι”.

Πήραμε “φωτιά” από το πιπέρι της Μαρίκας και υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε την Πέμπτη. Ο λόγος είναι σοβαρός. Speakeasy πάρτι με άρωμα από 20s και αύρα ποτοαπαγόρευσης. Σιγά μην το χάσουμε!

Γάιδαρος Greek Chic: Σκουφά 47-49, Κολωνάκι, τηλ. 2103643927

Αγάπη μόνο στο Ladylike:

Αγάπη μόνο: για τις πίτες της Σοφίας στο Παλαιό Φάληρο

Αγάπη μόνο: Για το τηγανητό ρύζι με καρύδα στο Blue Bamboo