ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑ

Τα 5 “κλειδιά” για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Αν υπάρχει ένα σημείο στο σώμα που μας προβληματίζει περισσότερο, είναι η περιοχή της κοιλιάς. Πόσο εύκολα μπορεί κανείς να μειώσει το λίπος τοπικά; Η απάντηση σε ένα θέμα fitness και ομορφιάς δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα προς την επιτυχία και σε αυτά ορκίζονται όλοι οι ειδικοί στην απώλεια βάρους.

Αρχικά, θα πρέπει να εξηγήσουμε πως το σώμα δεν μπορεί να χωριστεί σε διαμερίσματα. Όταν κάποιος κάνει μια προσπάθεια να αλλάξει το βάρος του, τότε η απώλεια βάρους και λίπους γίνεται συνολικά από όλο το σώμα. Ωστόσο, με τις σωστές κινήσεις, είναι εφικτό να χάσει κανείς σε όλο το σώμα και φυσικά και από την κοιλιά.

Επέμεινε στην πρωτεΐνη

Η γυμναστική μπορεί να είναι ο δρόμος για την καύση θερμίδων, όμως η «καύσιμη ύλη» των μυών είναι ως γνωστόν η πρωτεΐνη και για αυτό είναι απαραίτητη. Στα plus της υπόθεσης, πως η πρωτεΐνη χορταίνει και δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ιδανικές πηγές πρωτεΐνης τα πουλερικά, αυγά, φασόλια και ξηροί καρποί.

Διάλεξε σωστά τους υδατάνθρακες

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι υδατάνθρακες δεν είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο σώμα. Το πρόβλημα με αυτές τις τροφές, είναι πως συνήθως φτάνουν στο τραπέζι μας επεξεργασμένες και όχι στη φυσική τους μορφή. Μια απλή αντικατάσταση στο λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά και τη ζάχαρη με προϊόντα ολικής άλεσης είναι αρκετή για να δεις διαφορά.

Γίνε ένα με τη φύση

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ευλογημένο για όσους θέλουν να βρουν τον fit εαυτό τους. Προσφέρει απλόχερα πολύτιμα φρούτα και λαχανικά που εκτός φυσικά από βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά προσφέρουν φυτικές ίνες. Οι τελευταίες αποτελούν ιδανικό σύμμαχο για τον περιορισμό της απορρόφησης λίπους, ενώ σε χορταίνουν. Βάλε στόχο, το μισό τουλάχιστον πιάτο σου να γεμίζει από φρούτα και λαχανικά. Καλό είναι επίσης να επιλέγεις προϊόντα διαφόρων χρωμάτων σε κάθε γεύμα.

Θυμήσου το HIIT

Όποιος ασχολείται με το Fitness δηλώνει πίστη στον κανόνα της διατροφής και της γυμναστικής. Ναι, η τροφή αποτελεί το 70% (για άλλου περισσότερο) της προσπάθειας, όμως η άσκηση είναι ο καταλύτης, ο επιταχυντής, του αποτελέσματος. Και μια και μιλάμε για επιτάχυνση, η άσκηση που έχει αποτέλεσμα όταν επιθυμούμε καύση λίπους έχει ένα όνομα. Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης  (HIIT) διεγείρει το μεταβολισμό σου ρυθμίζοντας της ορμόνες του σώματος προς την κατεύθυνση της καύση λίπους. Στην πράξη συνεχίζεις να καις λίπος για ώρες μετά την προπόνηση. Οι ειδικοί εξηγούν πως κατά τη διαλειμματική, κάποιος γυμνάζεται στα όρια των αντοχών του για 20” δεύτερα και συνεχίζει το πρόγραμμα σε πολύ πιο χαλαρό ρυθμό. Η πιο διάσημη «φόρμουλα» HIIT, είναι η Tabata.

Κοιμήσου όσο χρειαστεί

Μπορεί η απόλυτη κατάσταση στην οποία ένας άνθρωπος δεν κάνει τίποτα να είναι εκείνη του ύπνου, όμως ο οργανισμός χρειάζεται αυτή την ανάπαυλα και σε αυτή κάνει πολλή δουλειά. Βάλε πρόγραμμα και κλείσε τα μάτια σε σταθερή ώρα κάθε μέρα. Μείωσε το έντονο φως και απομάκρυνε για λίγο κινητό και tablet, χαλαρώνοντας ίσως με ένα βιβλίο. Ο στόχος είναι τουλάχιστον 7 με 8 ώρες αναζωογονητικού ύπνου κάθε μέρα.

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!