ADIDAS

adidas Ladies Week: Η γιόγκα που δεν έχασα

Την περίμενα αρκετό καιρό αυτή την εβδομάδα. Από τη μία η ανάμνηση από την περσινή, αφιερωμένη στις γυναίκες εβδομάδα της adidas και το Ladies Run, από την άλλη το ότι είμαι έτσι κι αλλιώς φανατική του brand και της φιλοσοφίας, του, ε, λογικό να μπαίνω κάθε λίγο και λιγάκι για να τσεκάρω αν έχει βγει το πρόγραμμα του φετινού adidas Ladies Week.

Και τελικά, βγήκε. Από τις 9 έως και τις 13 Οκτωβρίου η adidas προγραμμάτισε, οργάνωσε και τελικά πραγματοποίησε ένα πλήρες, συνδυαστικό πενθήμερο πρόγραμμα άσκησης, ομορφιάς και διασκέδασης, γεμάτο με runs, workouts και special treatments, το οποίο φυσικά θα κορυφωθεί στο Ladies Run, αυτή την Κυριακή 22/10 στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου οι adidas Women θα τρέξουν και θα γίνουν εξώφυλλο! Αν βρεθείτε εκεί περάστε μια βόλτα από το booth της adidas για να φωτογραφηθείτε στο απίθανο cover-like photobooth που θα είναι στημένο εκεί.

 

Αλλά πριν απ’ αυτό, όπως σου είπα, συνέβησαν διάφορα άλλα δρώμενα. Πού αλλού; Στο adidas Runbase, το στέκι των adidas Runners Athens, Πετμεζά και Φαλήρου γωνία.

Το πρόγραμμα είχε τα πάντα. Από δυναμικό run, dance session, pilates, special προπονήσεις, όπως ένα άχαστο functional training και εκείνο το πολύ δυναμικό brazilian ladies butt πρόγραμμα, μέχρι φυσικά και γιόγκα. Σ’ αυτήν την τελευταία και θα εστιάσω. Γιατί ήταν το workout που προσωπικά επέλεξα να απολαύσω ψυχή και σώμα στο φετινό adidas Ladies Week.

Δεν θα σου πω ψέματα, η μέρα είχε κυλήσει αρκετά ζόρικα από νωρίς, οπότε το να χαλαρώσω ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο για μένα. Αλλά και δύσκολο. Πολλή ένταση, τρελή τσίτα. “Εγώ είμαι για zumba, όχι για yoga” σκεφτόμουν μπαίνοντας στην αίθουσα και αντικρίζοντας περίπου 15 ήρεμες, χαλαρές γυναίκες και την δασκάλα μας για μία μέρα, την πολύ μα πολύ έμπειρη guest trainer, Σοφία Ξηροτύρη.

Με το που έπιασα στρώμα κι έκατσα στο έδαφος, οι ρυθμοί μου έπεσαν, αισθητά.

Σημαντική λεπτομέρεια την οποία και μοιράστηκα με τη δασκάλα μου ήταν πως είχαν περάσει ένας, δύο, έξι μήνες από την τελευταία φορά που έκανα yoga. “Μην αγχώνεσαι καθόλου, το σώμα θυμάται”, μου είπε η Σοφία.

Τη σανίδα δεν την είχε ξεχάσει, το σώμα, αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα.

Η Σοφία επέλεξε για εμάς ένα πρόγραμμα Vinyasa Yoga. Vinyasa σημαίνει κίνηση σε συγχρονισμό με την αναπνοή, είναι ένα από τα πιο δυναμικά είδη της yoga και απευθύνεται κυρίως στο σώμα. Κοινώς, δεν μας λυπήθηκε καθόλου.

Η Σοφία Ξηροτύρη έχει πάρει το δίπλωμά της στη Vinyasa από το περίφημο Atmananda Yoga Studio της Νέας Υόρκης, ενώ έχει θητεύσει δίπλα στους καλύτερους δασκάλους της yoga κοινότητας στην Ινδία. Η adidas επέλεξε την καλύτερη, για το φετινό adidas Ladies Week, τίποτα λιγότερο.

Με τη συγκεκριμένη yoga καταφέρνεις να ενεργοποιήσεις και το αερόβιο κομμάτι της άσκησης, χάρη στις συνεχείς κινήσεις, ενώ ταυτόχρονα δουλεύεις και το σύνολο των μυικών σου ομάδων. Έτσι πετυχαίνεις και την χαλάρωση που επιθυμείς ενώ δίνεις έναυσμα στην περαιτέρω καύση του λίπους.

Η Balasana (η γνωστή στάση του παιδιού, αυτή που ξαπλώνεις μπρούμυτα πάνω σε καλά λυγισμένα πόδια κι απλώνεις τα χέρια για να ξεκουραστείς) είναι η αγαπημένη μου ασάνα. Από την άλλη, η Vrksasana, δηλαδή η στάση του δέντρου όπου ισορροπείς στο ένα πόδι που βλέπεις να εκτελείται εδώ, “χτίζει” αυτοπεποίθηση και θέλει αυτοσυγκέντρωση. Δεν είναι πολύ εύκολο να την κάνεις σωστά όταν έχεις λιγάαακι άγχος.

Κι ok, μπορεί στην Shirhasana (το γνωστό handstand κατά το οποίο στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια στον αέρα) να χρειάστηκα μία Α βοήθεια (ψάξε, ψάξε δεν θα με βρεις), αλλά τη Natarajasana την πέτυχα, καθότι πρόκειται για την στάση του χορευτή και καταλαβαίνεις, έγινε κινητήριος συνειρμός.

Η Σοφία εδώ εκτελεί γέφυρα, σαν να γεννήθηκε γι’ αυτό.

 

Αν νομίζεις ότι τελειώνοντας το yoga session- από το οποίο βγήκα ένας άλλος άνθρωπος, πιο ήρεμος, συγκεντρωμένος, και οπωσδήποτε πιο ευλύγιστος- έφυγα τρέχοντας- αν και θα μπορούσα, τότε θα σε διαψεύσω. Έναν όροφο πιο πάνω η adidas είχε φροντίσει για όλες τις συμμετέχουσες #adidaswomen με beauty treatments. Πρώτα άσκηση, μετά manicure. Πέρασα μια βόλτα λοιπόν.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε στο Ladies Run και φυσικά στην κάθε μελλοντική εβδομάδα της adidas που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Ένα μεγάλο μπράβο συνολικά για μία ακόμη χρονιά που η adidas έδωσε το κίνητρο για άσκηση, και το πιο σημαντικό: υπενθύμισε σε αρκετές από εμάς πως η ψυχική υγεία και η καλή διάθεση βιώνονται καλύτερα μέσα σ’ ένα υγιές, καλογυμνασμένο, γεμάτο ενέργεια σώμα.

 

Βρες τις adidas Women στα social media: adidasWomen στο Facebook και στο Instagram στο επίσημο προφίλ της adidas: @adidasgr

Περισσότερα για τους adidas Runners Athens και τις επόμενες προπονήσεις τους στο http://www.adidas.gr/adidasrunners.

 

#adidaswomen #takechargeathens

Φωτογραφίες: Σύλβια Σαχίνη