ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Η Κυρά της Ρω”

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Η Κυρά της Ρω" στο θέατρο Σφενδόνη με την Φωτεινή Μπαξεβάνη σε ένα έργο του Γιάννη Σκαραγκά και σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπερδέκα. 5 διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και 5 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ladylike με την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Η Κυρά της Ρω, το νέο θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά. Η Κατερίνα Μπερδέκα σκηνοθετεί τη Φωτεινή Μπαξεβάνη σε ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο που εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Κυράς της Ρω για να μεταφέρει επί σκηνής την Δέσποινα, τον ιδιαίτερο κόσμο μιας γυναίκας που κουβαλάει ένα κομμάτι από τις καρδιές και τον χαρακτήρα όλων των Ελλήνων, ένα ταξίδι από την μοναξιά στην ελπίδα και την πίστη στο καλό που κρύβει ο άνθρωπος.

Ο μονόλογος εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης ”Κυρά της Ρω”. Γεννημένη στο Καστελλόριζο, η Δέσποινα τόλμησε να παντρευτεί τον άντρα που έβοσκε τα ζωντανά του πατέρα της κόντρα στη θέληση της οικογένειά της, δεν δίστασε να μετακομίσει μόνη μαζί του στο ακατοίκητο νησί της Ρω μένοντας  μόνη της για πολλά χρόνια  μετά το θάνατό του αλλά και να εναντιωθεί στους εχθρούς, υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Μέσα από ένα τρυφερό και ποιητικό κείμενο, ο  Γιάννης Σκαραγκάς εξυφαίνει το πορτρέτο μιας ελεύθερης γυναίκας με φόντο την πολύπαθη ιστορία του Καστελλόριζου του προηγούμενου αιώνα, το βαρύ σκηνικό των διαδοχικών πολέμων, τις αγωνίες και τις μύχιες σκέψεις της, τη μοναξιά αντιμέτωπη με τα στοιχεία της φύσης αλλά και την ελπίδα ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο, καλύτερο.  Με το δικό της τρόπο.

Πληροφορίες

Θέατρο Σφενδόνη

Μακρή 4, Μακρυγιάννη

Στάση Μετρό-Ακρόπολη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ

2155158968

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ

Καθημερινά 13.30-21.30

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από 5 Oκτωβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2017 

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη 21.30, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00, Κυριακή 18.00.