ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αυτή η γυναίκα θα σε κάνει να σταματήσεις να κοιτάς τη ζυγαριά

Η γυμναστική είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά άπαξ και την πάρεις και ξεκινήσεις, δύσκολα σταματάς. Το πόσο έχει αλλάξει και τη ζωή της Alice Clare, είναι αυτό που θα μας απασχολήσει σε αυτό το θέμα.

Η Alice ήταν παχύσαρκη, έκανε εγχείρηση που τη βοήθησε να χάσει τα περισσότερα από τα επιπλέον κιλά που είχε, και στη συνέχεια ξεκίνησε γυμναστήριο. Πλέον, χρησιμοποιεί το Instagram της προκειμένου να πει στον κόσμο πόσο την έχει βοηθήσει η γυμναστική όχι μόνο στο να αλλάξει, αλλά και στο να αγαπήσει το σώμα της – και πίστεψέ με το δεύτερο είναι δυσκολότερο.

Στο παρακάτω post της, εξηγεί γιατί προτιμά τον εαυτό της δυνατό, παρά αδύνατο. Γιατί όταν αποφασίζουμε να κάνουμε δίαιτα ή να πάμε γυμναστήριο, οι περισσότερες από μας έχουμε το λάθος κίνητρο και αυτό είναι το να γίνουμε αδύνατες. Θα πρεπε να θέλουμε να γίνουμε δυνατές.

«Αδύνατη VS Δυνατή»

Πάντα είχα αυτή τη λογική του να είμαι αδύνατη και τίποτα άλλο. Αρχικά πήγαινα στο γυμναστήριο για τόνωση, με λίγα βάρη και έκανα λίγο αερόβιο, αλλά δεν ήθελα ποτέ μύες ή να φαίνομαι επίτηδες πιο ογκώδης, ήμουν επικεντρωμένη μόνο στο να πέσει όσο το δυνατόν περισσότερο το νούμερο στη ζυγαριά. Εδώ και ένα χρόνο η λογική μου αυτή έχει αλλάξει τελείως. Οι μύες δείχνουν δύναμη, επιμονή και αφοσίωση. Δείχνουν ότι σηκώνεσαι νωρίς το πρωί, ή ότι ξενυχτάς και ότι επιμένεις να ακολουθείς ένα υγιεινό, θρεπτικό και ισορροπημένο πλάνο. Αγαπώ τους μύες μου, μου αρέσει να είμαι δυνατή και να πιέζω το κορμί μου μέχρι τα όριά του. Σε αυτές τις δύο εικόνες ζυγίζω το ίδιο (Μάιος 2017 και Νοέμβριος 2017), αλλά έχω χαμηλότερα ποσοστά λίπους και υψηλότερα μυικής μάζας.

Αυτό είναι το μήνυμά μου προς όλους: μην εμπιστεύεστε πάντα τα νούμερα στις ζυγαριές, επειδή είναι ο διάολος και θα τρελάνουν το μυαλό σας. Να εμπιστεύεστε τη δύναμή σας που αυξάνεται, το ότι είναι πιο σφιχτός ο κορμός σας, την καθαρότητα του μυαλού σας και την αίσθηση της ικανοποίησης μετά από μια σημαντική αύξηση των μυών σας. Πόσο ωραίο είναι να αποκτάς πωπό τέλος πάντων;»