CELEBRITIES

Η Lupita Nyong’o γίνεται έξαλλη με το photoshop που της έκαναν σε εξώφυλλο περιοδικού

Την ίδια στιγμή που άλλες ηθοποιοί θέτουν το Photoshop σαν προϋπόθεση για να δώσουν μια συνέντευξη και να φωτογραφηθούν για κάποιο μέσο, η Lupita Nyong'o διαμαρτύρεται μέσω των social media της για την επεξεργασία που είχαν οι εικόνες της όταν δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Grazia.

Η Lupita κατάγεται από την Κένυα και το Μεξικό και όπως θα δεις και στην ανάρτησή της στο Instagram, θέλει με κάθε της εμφάνιση να δείχνει πόσο περήφανη είναι για την καταγωγή και τα γονίδιά της. Το περιοδικό για το οποίο φωτογραφήθηκε, φαίνεται πως έκανε photoshop στα άφρο μαλλιά της ηθοποιού, γεγονός το οποίο την εξόργισε, αφού δεν είχαν ζητήσει την άδειά της για κάτι τέτοιο. Η ίδια βρήκε ιδιαίτερα προσβλητική την αφαίρεση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει και αναδεικνύουν την καταγωγή της, κι έτσι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη δυσαρέσκειά της με το ακόλουθο post.

 

Όπως έχω ξεκαθαρίσει στο παρελθόν, είμαι περήφανη για την φυσική μου κληρονομιά και παρόλο που μεγάλωσα πιστεύοντας πως το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα ίσια, μεταξένια μαλλιά είναι τα πρότυπα της ομορφιάς, τώρα ξέρω ότι η σκούρα επιδερμίδα και τα άφρο μαλλιά είναι επίσης όμορφα. Το να βρίσκομαι σε εξώφυλλο περιοδικού με γεμίζει, αφού είναι μια ευκαιρία να δείξω στους άλλους και ειδικά στα παιδιά μας, ότι οι μαύροι άνθρωποι με περίεργα μαλλιά είναι όμορφοι όπως έχουν γεννηθεί. Είμαι απογοητευμένη με το ότι το Grazia μου ζήτησε να είμαι στο εξώφυλλό του και στη συνέχεια επεξεργάστηκε και λείανε τα μαλλιά μου ώστε να ταιριάζουν στη δική του αντίληψη του τι θα πει όμορφα μαλλιά. Αν με είχαν συμβουλευθεί, θα είχα εξηγήσει ότι δε μπορώ να στηρίξω ή να εγκρίνω την παράλειψη του ποια είναι η φυλετική μου κληρονομιά, με την πεποίθηση ότι θα το εκτιμήσουν. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να καταπολεμήσουμε την ασυνείδητη προκατάληψη κατά της μαύρης γυναικείας επιδερμίδας, μαλλιών, και υφής“.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP