ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

6 συνήθειες που ευθύνονται για τα σκασμένα χείλη σου

Τα σκασμένα χείλη είναι ένα μικρό πρόβλημα που τουλάχιστον εγώ το αντιμετωπίζω σχεδόν σε μόνιμη βάση. Κι ενώ χρησιμοποιώ καθημερινά lip balm, τα χείλη μου εξακολουθούν να είναι ξηρά κι αφυδατωμένα. Εκτός από το κρύο ή καλύτερα την εναλλαγή της θερμοκρασίας, τι άλλο είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών;

Έδωσα λοιπόν σημασία στο τι μπορεί να επηρεάζει τα χείλη μου εκτός από τον κρύο αέρα και κατέληξα ότι οι παράγοντες είναι περισσότεροι απ’ όσους μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και η χρήση του lip balm μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, αν δεν είναι σωστή.

Ας δούμε όμως τις αιτίες που προκαλούν τα σκασμένα χείλη πιο αναλυτικά:

Το λάθος lip balm

Όταν τα χείλη σου είναι σκασμένα καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα lip balm που δεν έχει αυτά τα συστατικά που του προσδίδουν γεύση ή μυρωδιά καθώς προκαλούν ξηρότητα. Διάλεξε ένα που περιέχει βουτυρο-κακάο, το οποίο ενυδατώνει τα χείλη και αφήνει πολύ ωραία αίσθηση.

Το ζεστό μπάνιο

Αν κι εσύ όπως κι εγώ ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που όταν κάνουν ντους το μπάνιο γεμίζει με υδρατμούς, τότε πρέπει να ξέρεις ότι το πολύ ζεστό νερό είναι ένας ακόμα παράγοντας των σκασμένων χειλιών. Προφανώς αφυδατώνει όλο το σώμα αλλά τα χείλη είναι πιο ευάλωτα και γι’ αυτό εμφανίζουν πιο άμεσα τα σημάδια.

Το αγαπημένο σου lipstick

Πολλές φορές το lipstick είναι ο λόγος που τα χείλη σου αφυδατώνονται και σκάνε. Ειδικά αν είναι σε matte υφή, τότε είναι πολύ πιθανό να προκαλεί επιπλέον ξηρότητα. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να βάζεις λίγο lip balm πριν το κραγιόν σου. Άσε να το απορροφήσουν τα χείλη σου και μετά συνέχισε με το αγαπημένο σου lipstick.

Μήπως φταίει η οδοντόκρεμα;

Η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείς είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται για τα ξηρά χείλη σου. Αν είναι συνεχώς σκασμένα, παρά την ενυδάτωση και την προστασία που τους προσφέρεις, τότε δοκίμασε να αλλάξεις οδοντόκρεμα.

Εσύ πώς αναπνέεις;

Τα σκασμένα χείλη είναι σαφώς αποτέλεσμα αφυδάτωσης, η οποία μπορεί να προκληθεί και από την αναπνοή. Αν αναπνέεις από το στόμα κι όχι από τη μύτη, τότε επιβαρύνεις τα χείλη σου.

Είσαι της υπερβολής;

Λατρεύω τα lip balms και τα χρησιμοποιώ σε μεγάλη συχνότητα και σε καθημερινή βάση. Έχω καταλάβει όμως ότι όταν το παρακάνω τα χείλη μου ξεραίνονται. Η υπερβολική ενυδάτωση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.