ΜΑΛΛΙΑ

3 καλοκαιρινά χτενίσματα για να ανανεώσεις το hairlook σου αυτή τη σεζόν

Μπορεί τα braids και τα buns να είναι τα χτενίσματα που έχεις συνδυάσει με το καλοκαίρι, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτά. Τα hair trends σου έχουν ένα σωρό προτάσεις με beachy και wet υφές. Μαλλιά με όγκο ή flat, με φυσικές μπούκλες ή απλά ένα σπάσιμο που θυμίζει το αποτέλεσμα μετά από μία βουτιά στη θάλασσα βρίσκονται στη διάθεσή σου. Και δεν χρειάζεται να περιμένεις να πας στην παραλία για να δεις τα μαλλιά σου να έχουν το καλοκαιρινό touch που θες.

Μία επίσκεψη στο κομμωτήριο Aristotelis στη Νέα Μάκρη με έπεισε ότι με λίγη προσπάθεια θα μπορώ να έχω μαλλιά με πλούσιο όγκο για εκκεντρικά looks το καλοκαίρι, αλλά και sleek αποτέλεσμα για πιο minimal style. Μετά την εμπειρία που μου έμαθε πως να έχω τέλεια wavy μαλλιά με το Volupt Spray Sebastian, είπα να δοκιμάσω 3 διαφορετικά χτενίσματα για το καλοκαιρι που δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα. Μετά από συζήτηση σχετικά με τα trends, με την έμπνευση του Αριστοτέλη και φυσικά με τη βοήθεια των μαγικών, επαγγελματικών προϊόντων Sebastian Professional, ιδού το αποτέλεσμα.

Hairlook #1 –  Matte, volume hair

 

Μαλλιά που έχουν όγκο στη ρίζα, έχουν ματ αποτέλεσμα και υφή χωρίς όμως να είναι υπερβολικά. Αυτό το εφέ μπορείς να το πετύχεις με το Eruptek, μια πάστα μαλλιών Sebastian που θα δώσει σχήμα στα μαλλιά σου και ενώ θα χαρίσει όγκο στις ρίζες.

 

How to: Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και απλά ξεκίνα να παίζεις με το Eruptek, κάνοντας την αρχή από τη ρίζα. Έτσι θα έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να είναι υπερβολικό. Αυτό το χτένισμα είναι ιδανικό για σένα που θες λίγο περισσότερο όγκο στα μαλλιά σου.

Hairlook #2 – Minimal sleek

 

Το πιο sexy καλοκαιρινό χτένισμα είναι το wet look και πραγματικά ήθελα πολύ να το δοκιμάσω. Ευτυχώς είχε και ο Αριστοτέλης την ίδια σκέψη και το αποτέλεσμα ήταν ένα minimal, sleek hairstyle που μπορεί να σε συνοδεύσει από έναν επίσημο κάλεσμα μέχρι μία χαλαρή, βραδινή έξοδο.

Πώς το κατάφερε; Με το Dark Oil, το οποίο ξέρεις ήδη για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο μαλλί.

 

Εδώ θα μάθεις ακόμα ένα μυστικό του Dark Oil από τη Sebastian το οποίο εκτός του ότι δίνει λάμψη στα μαλλιά είναι εξαιρετικά βοηθητικό και στο styling.

 

How to: Ο Αριστοτέλης για να πετύχει αυτό το wet look που βλέπεις, άπλωσε σε όλα τα μαλλιά, ενώ πριν τα είχε ισιώσει με το σεσουάρ, Dark Oil και τα χτένισε προς τα πίσω.

Hairlook #3 – Volume beach effect

 

Η πιο extreme εκδοχή του αγαπημένου beachy look. Μαλλιά ελαφρώς σπαστά, σαν να έχουν στεγνώσει με το θαλασσινό αλάτι πάνω τους, με πολύ όγκο. Ιδιαίτερο και άκρως εντυπωσιακό για σένα που θες να κλέψεις τις εντυπώσεις με το χτένισμά σου. Εγώ το απόλαυσα, αφού πρώτη φορά είδα τα μαλλιά μου να έχουν έναν exotic χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα αυτό έγινε χάρη στο Texture Maker, ένα spray με κρυστάλλους θαλασσινού αλατιού της Sebastian.

 

How to: Μετά το λούσιμο και πριν ξεκινήσεις να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, ψέκασε με το Texture Maker τα μαλλιά σου. Στέγνωσέ τα με το σεσουάρ (καλύτερα να έχεις βάλει τη φυσούνα για μπούκλες), επιμένοντας στη ρίζα για να δώσεις όγκο. Μπορείς να ψεκάσεις και στο τέλος, σε στεγνά μαλλιά για να τους δώσεις σχήμα και ένα ελαφρύ κράτημα.

 

Hair tips

Αφού τελειώσαμε με το styling δεν μπορούσα παρά να τον ρωτήσω για το πώς να περιποιηθούμε τα μαλλιά το καλοκαίρι, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Χοντρή τρίχα: Ο αφρός Whipped Cream της Sebastian σε συνδυασμό με το Dark Oil θα χαρίσουν στα μαλλιά σου ενυδάτωση και κράτημα.

Λεπτή τρίχα: Το Dark Oil στις άκρες είναι αρκετό για να δώσει στα μαλλιά θρέψη και λάμψη, χωρίς όμως να τα βαρύνει. Αν θες λίγη περισσότερη λάμψη αλλά και προστασία της λεπτής τρίχας από τη θερμότητα, τότε δοκίμασε το Trilliant.

 

Μετά τη θάλασσα:

Ο ήλιος και το αλάτι ταλαιπωρούν τα μαλλιά γι’ αυτό πρέπει να φροντίσεις να τα περιποιηθείς κατάλληλα. Χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner για ενυδάτωση και αναδόμηση και φυσικά μην ξεχνάς να κάνεις μία μάσκα μαλλιών, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Για σένα που μετά τη θάλασσα θες να συνεχίσεις κατευθείαν τη βόλτα σου και προφανώς δεν μπορείς να λουστείς, το Dark Oil σε συνδυασμό με το Drynamic θα μαλακώσουν τα μαλλιά σου και θα σου επιτρέψουν να κάνεις ένα εύκολο χτένισμα.

Info:

Aristotelis hair salon

Λ. Διονύσου 82Ε, Νέα Μάκρη

www.aristotelishairsalon.gr

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson