ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί όλοι αναρτούν φωτογραφίες από γάτες ως απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα της Βαρκελώνης;

Λίγες μόλις ώρες μετρά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Βαρκελώνης, με τις πληγές των ανθρώπων που είδαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να χάνονται ξαφνικά, να μην έχουν κλείσει.

Όπως ήταν λογικό, τα μηνύματα συμπαράστασης από ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ανέρχονταν από την πρώτη στιγμή σε εκατομμύρια. Τα social media γέμισαν αναρτήσεις που σκοπό είχαν να δηλώσουν πως οι σκέψεις του κόσμου όλου βρίσκονται στις οικογένειες που θρηνούν στη Βαρκελώνη, με τις φωτογραφίες από τον τόπο της επίθεσης, τη λεωφόρο Λας Ράμπλας να μη λείπουν.

Ξαφνικά, όμως, όλες τα μηνύματα συμπαράστασης των χρηστών του διαδικτύου ξεκίνησαν να συνοδεύονται από… φωτογραφίες γάτων, γεγονός που παραξένεψε πολύ όσους δεν γνώριζαν τον λόγο πίσω από την κίνηση αυτή. Κάτι που, όμως, μπορεί να εξηγήσει κανείς, ψάχνοντας λίγο καλύτερα στο Twitter.

Ο λόγος που σταματήσαμε να βλέπουμε λήψεις από την Λας Λάμπρας δεν είναι άλλος από την δημόσια παράκληση μέσω Twitter της αστυνομίας της Ισπανίας, να σταματήσει να ανεβαίνει υλικό από τον τόπο της επίθεσης, λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης τόσο των οικογενειών που θρήνησαν θύματα, όσο και εκείνων που γλίτωσαν από θαύμα.

 

Το κοινό, αμέσως ανταποκρίθηκε στην παράκληση της αστυνομίας (η οποία σε χρόνο – ρεκόρ ξεπέρασε τα 100.000 retweets), αποφασίζοντας αντί για τις ψυχοφθόρες φωτογραφίες από το τρομοκρατικό χτύπημα, να συνοδεύει τις αναρτήσεις του με φωτογραφίες από τα χαριτωμένα αιλουροειδή.

Το Twitter λοιπόν ύστερα από αυτό, μοιάζει κάπως έτσι…