ΖΩΔΙΑ

Το ζώδιο που παθαίνει τη μεγαλύτερη κυριακάτικη κατάθλιψη

Όποιος περιμένει πώς και πώς να έρθει η Κυριακή, να σηκώσει το χέρι του. Φαντάζομαι κανένας δεν τόλμησε και όποιος το έκανε, αυτό σημαίνει ότι περνούσε καλά και στο σχολείο και αυτή είναι μία σοκαριστική είδηση.

 

Όλοι ανεξαιρέτως μισούμε την ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι πλησιάζει η Δευτέρα, θα πάμε για δουλειά και θα πρέπει να την υπομείνουμε, ενώ υποκρινόμαστε ότι δεν έχουμε πρόβλημα και δε νιωθουμε μία ελαφριά κατάθλιψη. Όλοι μας. Ε, υπάρχει όμως και ένα ζώδιο που θα προτιμούσε να πάει φαντάρος 4 χρόνια από το να πρέπει να ανέχεται τον ερχομό της Κυριακής κάθε εβδομάδα. Ποιο είναι αυτό;

Δες κι αυτό: Τα 4 ζώδια που είναι κλειστά σαν στρείδια

Ο Τοξότης. Ναι, το περιπετειώδες και ταξιδιάρικο ζώδιο νιώθει καλά την Τετάρτη, την Παρασκευή, ίσως και το Σάββατο. Ξημερώνει όμως η Κυριακή και όλα μαυρίζουν. Όλα θολώνουν και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και να συρθεί μέχρι την κουζίνα. Ξαπλώνει στον καναπέ και περιμένει ή τη Δευτέρα ή τη γλυκιά λύτρωση του θανάτου. Αν είσαι στο οπτικό τους πεδίο ή σε απόσταση βολής, συγχαρητήρια για την υπομονή σου και για τα αποθέματα κουράγιου που έχεις.

Ο Τοξότης έχει αυτόν τον περίεργο συνδυασμό ανθρώπου που είναι πολύ κοινωνικός, με υψηλή αίσθηση του χιούμορ αλλά και με μία δόση μελαγχολίας που έρχεται σε ανύποπτο χρόνο. Εκεί δηλαδή που τον βλέπεις χαρούμενο και γλεντζέ, μπορεί να κατεβάσει μούτρα και να κλάψει εξαιτίας του υπαρξιακού κενού μέσα του. Και της Κυριακής.