ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 18-19 Ιανουαρίου. Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, μη λέτε μετά ότι δε σας τα βρίσκουμε όλα:

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ο χειμώνας είναι μουλωχτός, και μην πείτε πως δε σας προειδοποιήσαμε, αφού κάτι ο χιονιάς, κάτι η ανάγκη να βρείτε μια ζεστή αγκαλιά για να κουρνιάσετε (ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών), κάτι που αισθάνεστε πρησμένοι μετά τις γιορτές (“τι τον ήθελα εκείνον τον μπαμπά με ρούμι μετά τα πανσετάκια”), δεν απέχετε πολύ από το να ξανακυλήσετε στο βούρκο του κάθε περιλιμπανόμενου πρώην.

Αυτό από μόνο του δε θα συνιστούσε πρόβλημα, αν κάνατε την πλάκα σας και μετά φεύγατε (Μαρί) κιουρίες, αλλά είστε πολύ επιρρεπείς στο συναισθηματισμό αυτές τις ημέρες, συνεπώς έχετε το νου σας – όπως και στα λεφτάκια έχετε το νου σας, διότι μπορεί να γίνει στραβή (μεσούντων και των εκπτώσεων) και μετά να τρέχετε σαν τρελοί.

Ένα επίσης σημαντικό μέτωπο που έχει ανοίξει είναι αυτό των εξελίξεων στη δουλειά (και πού είστε ακόμα, βέβαια), συνεπώς χρειάζεται να βρείτε τη χρυσή τομή, να αποδίδετε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, να είστε δίκαιοι κι αδέκαστοι σαν τον Στέφανο Μπάρα, αλλά και να μη σας πιάνουν κότσους επειδή είστε λίγο πιο ευαίσθητοι αυτές τις ημέρες.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Aν κάτι δεν αντέχετε καθόλου αυτή την περίοδο, αυτό είναι η διάχυτη δηθενιά του κόσμου που, ειδικά μετά τις γιορτές, πασχίζει να βρει τρόπο να καλύψει τα κενά που κουβαλάει μέσα του με κάθε τρόπο κι έτσι καβαλάει τα δικά σας τα νεύρα, με την ανικανότητά του να διαχειριστεί τα στοιχειώδη πράγματα, ειδικά στο χώρο εργασίας.

Κάντε λίγη υπομονή ακόμα και να είστε έτοιμοι να ακούσετε διάφορα κουλά (και να απαντήσετε σε αυτά). On a brighter note, παραμένετε πολύ δημιουργικοί, παρά τα όποια εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά σας, και ταυτόχρονα έχετε πάρα πολλή όρεξη για σοσιαλάιζινγκ.

Με ένα τρόπο έχετε “μυριστεί” πως η Blue Monday πλησιάζει και λαμβάνετε από τώρα μέτρα για να μη σάς πάρει από κάτω η κακή διάθεση των υπολοίπων. Βγείτε, διασκεδάστε, χαρείτε, απλώς μην απαντάτε στη μούρη όλων, γιατί δεν είναι έτοιμοι να σας ακούσουν.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Είπαμε να έχετε πιο πρακτική και “προσγειωμένη” σκέψη, όχι να υπεραπλουστεύετε τα πάντα, με αποτέλεσμα να πέφτετε πάλι σε μια δίνη ασυνεννοησίας, συμπαρασέρνοντας και τους (αθώους) συνομιλητές σας σε αυτό το λεκτικοσυναισθηματικό χάος.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, άσχετο ήταν αυτό, αλλού ήθελα να καταλήξω, το βασικό θέμα που σας απασχολεί αυτές τις μέρες είναι η δουλειά και ότι έχουν ξεφυτρώσει διάφορες καλές ευκαιρίες για να προωθήσετε τον εαυτό σας (κι ας σάς φαίνονται μικρές στην παρούσα φάση).

Η Αφροδίτη θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτό τον τομέα, το ίδιο και ο Ερμής, αλλά κυρίως θα βοηθηθείτε μόνοι σας, αν κάνετε φόκους στα τρέχοντα, καυτά και τσουρουφλίζοντα θέματα και δεν αφήκετε πάλι το συναίσθημα να σας κάνει ό,τι θέλει, ιδίως αν δεν έχετε αποφασίσει ξεκάθαρα ποία η στάση σας: τον γουστάρετε τον Θανάση ή απλώς “βολεύει” σε αυτή τη φάση να τον σκέφτεστε για να έχετε κάτι να ασχολείστε; Όχι, γιατί άμα θέλετε ένα χόμπι, να σας γράψουμε στη ζωγραφική, που έχετε και ωραία αισθητική.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

O κόσμος καίγεται, ο Τζέφρι Σταρ χώρισε από τον Νέιθαν, η Νίκι Τιουτόριαλζ έκανε κάμινγκ άουτ ως τρανς, κι εσείς νομίζετε πως δε θα έχει άλλα ξαφνικά γεγονότα μετά την προχτεσινή σύνοδο (κορυφής) του Κρόνου και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Μη χαζεύετε, μιλάω.

Έχουμε και λέμε, ο χαβάς σας (και δικαίως, ως έναν βαθμό) είναι το πώς θα περάσετε καλά, θα οργανώσετε ένα ωραίο ταξίδι άμεσα, θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σας ανθρώπους κ.ο.κ. Από την άλλη, όμως, κάποιες συζητήσεις που προκύπτουν στην πορεία αυτών των δραστηριοτήτων δε σας αρέσουν καθόλου ή τέλος πάντων δεν είστε έτοιμοι να τις κάνετε τώρα (δικαίωμά σας είναι κι αυτό).

Μην τα ζητάτε όλα έτοιμα, κανείς δε μπορεί να τα έχει, κι αν χρειαστεί κάντε και κάποια υποχώρηση απέναντι στον Θανάση – ο οποίος μπορεί να είναι λίγο πιο αγχωμένος από εσάς και να μην έχει το περιθώριο (ψυχολογικά κυρίως) να ασχοληθεί με τα χόμπι του αυτή την περίοδο. Ναι, είναι μια φάση που είστε γνησίως αισιόδοξοι με έναν πολύ διεστραμμένο (στα μάτια των άλλων) τρόπο.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Αν το αποταμιευτικό σας πλάνο έμοιαζε μέχρι πρότινος με αυτό της Φωφώς Τσιντικίδου στα διόδια της Τραγάνας, σάς έχουμε καλά νέα: οι οικονομικές συμφωνίες που θα κλείσετε από τώρα και στο εξής θα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρες και στην περίπτωση που δεν είστε η Λάτσαινα για να κάνετε ντιλς καθημερινά (και είστε, ας πούμε, απλά μισθωτοί), τα οικονομικά παραμένουν ένας τομέας που δεν κινδυνεύει καθόλου – ίσα ίσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα γκομενικά, καθώς έχετε περισσότερη όρεξη να ασχοληθείτε με τον άλλο, χωρίς να φοβάστε πού μπορεί να σας πάει η “τόση οικειότητα” (πού να σας πάει δηλαδή, το πολύ ως του Τρανούλη να ψωνίσετε νυφικό).

Είστε πάρα πολύ έτοιμοι, επίσης, να πείτε τη γνώμη σας για οποιοδήποτε επαγγελματικό θέμα, πράγμα πολύ καλό από τη μια, καθώς δε γίνεται να προσπαθεί να σας καπελώσει η κάθε άσχετη ζαβή χωρίς λόγο, από την άλλη όμως φροντίστε να μην είστε υπερβολικοί στην έκφραση και τις αντιδράσεις σας (δεν είναι όλοι πάντα έτοιμοι για το φάμπιουλουσνες που πρεσβεύετε ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, τι να κάνουμε τώρα).

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Γλυκούλες ψυχουλίνες, που όλο σάς γυροφέρνει το τσιτσίνισμα κι όλο πάτε να του ξεφύγετε γιατί “σαααας παρακαλώ κύριε Κασιμάτη, αυτά στις γκόμενές σας”.

Από τη μία έχει βγει στην επιφάνεια αυτό το όμορφο συναίσθημα, αυτή η ανάγκη να συνδεθείτε με τους ανθρώπους επί της ουσίας, να τους δώσετε έναν ώμο να κλάψουν, να σάς δώσουν ένα χέρι να κρατήσετε στα δύσκολα – σαν την Μαραγκόζη με τον Βαρδή σε εκείνο το τραγούδι – και τέλος πάντων να σας κάνουν λίγο καλύτερη τη ζωή και να τους ανταποδώσετε την όμορφη αυτή κίνηση.

Από την άλλη, φυσικά, μπορεί να πάρει φωτιά ο ποπουδίνος σας με τις διάφορες δουλειές και καθημερινές υποχρεώσεις, κι αν δεν αντισταθείτε στο urge που σας θέλει ‘μονομανείς τακτοποιητές πραγμάτων’ (ακόμα και όσων δε χρειάζονται, αντικειμενικά, καμία τακτοποίηση), πάλι θα μείνετε παρέα με τη μοναξιά σας – κι όχι τίποτα άλλο, έχετε ανάγκη το ακριβώς αντίθετο αυτή την περίοδο.

Ασχοληθείτε με τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και αφήστε τα γλυκά ελαττώματα και προτερήματα των ανθρώπων να σας συνεπάρουν για ακόμα μια φορά.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΥΓΟ

Αισθάνεστε φρέσκοι φρέσκοι, σαν τον Κωνσταντάρα μετά τα φιλέτα στη μούρη και τη γυμναστική με τα βαράκια. Σ’ αυτό βοηθάει πάρα πολύ η νέα θέση της Αφροδίτης, αλλά και το γκώσιμο που βιώσατε από τις καταχρήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών και σας ανάγκασε να πατήσετε φρένο στις εξόδους και τον υπαρκτό παρταλισμό.

Αυτή η ανάλαφρη διάθεση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και μάλιστα θα τονωθεί καθώς θα προκύψουν γκομενικά σε άσχετους τόπους και χρόνους (ενδεικτικά παραδείγματα: ουρά ΔΟΥ, ουρά ανανέωσης κάρτας μετρό, ουρά τυριών σε σούπερ μάρκετ, ουρές γενικώς).

Η δουλειά σάς πιέζει λιγάκι, αλλά δε σκάτε κιόλας, αφού σημασία έχει να μη χάνετε συνολικά τη διάθεσή σας και, συνακόλουθα, τις όποιες ευκαιρίες προκύψουν (και αυτό το Σαββατοκύριακο) για να περάσετε καλά.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Kαμιά φορά, έτσι, για την αλλαγή, σταματάτε να είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε και δεν αισθάνεστε πως όλα είναι μάταια στη ζωή (εκτός από τα καλά εκλαίρ: αυτά, όταν βρεθούν, δεν έχουν καμία σχέση με τη ματαιότητα της ύπαρξης).

Η Αφροδίτη φέρνει το πάθος στη ζωή σας, και όταν λέμε πάθος δεν εννοούμε μόνο ότι θέλετε να βάλετε κάτω τον Θανάση και να του αλλάξετε τακάκια, αλλά θέλετε να ζήσετε – και το εκφράζετε σαν ηρωίδα σαπουνόπερας.

Τα γκομενικά σας, λοιπόν, προχωρούν πολύ ωραία, στο σπίτι όλα καλά, αν εξαιρέσουμε ότι έχετε κάποια νεύρα (ok, να ζήσετε είπαμε, όχι να αλλάξετε χαρακτήρα), τα οποία ωστόσο αν μαζευτούν την ώρα που πρέπει δε θα σας βάλουν σε μπελάδες – δηλαδή δε θα σας αναγκάσουν για λόγους αρχής να μουτζοπιαστείτε με το σόι σας. Τέλος πάντων, ασχοληθείτε εκεί με το “αμάρτησε μαζί μου κι έλα” που σας έχει κλονίσει και αφήστε τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Εξαντληθήκατε μέσα στις γιορτές, αποκάματε με τόσες υποχρεώσεις κι όχι πως δεν περάσατε καλά, απλώς τώρα είναι η ευκαιρία να καθίσετε λιγάκι στο σπίτι σας (αν θυμάστε πού βρίσκεται, βέβαια, αλλιώς τηλεφωνήστε στη μάνα σας για οδηγίες).

Χρειάζεστε self-pampering, άραγμα στον καναπέ, μάσκες ομορφιάς, καλές σειρές, καλά βιβλία και χρόνο με τον εαυτό σας για να κάνετε reboot. Γενικότερα έχετε ανάγκη να καθίσετε μέσα για να δείτε την οικογένειά σας, παρότι στη δουλειά θα παρουσιαστούν διάφορες ευκαιρίες και αυτό το Σαββατοκύριακο – και ορισμένες από αυτές θα είναι πολύ ελκυστικές, οπότε θα σας βάλουν σε πειρασμό να ξεκουνήσετε από το σαλόνι σας.

Καλύτερα να “κρυφτείτε” λίγο από τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί ευκαιρίες για τρέξιμο θα έχετε πολλές – ευκαιρίες για σάπισμα (με την καλή έννοια), ελάχιστες.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Ίσως όλο αυτό που περνάτε εδώ και πολλούς μήνες να συμβαίνει για να φτάσετε κάποια στιγμή στο “Αμήν” και να αμφισβητήσετε τα πάντα, όλα τα θέσφατα που σάς έχουν φορέσει κολάρο άλλοι ή που – κι εδώ είναι που θα ζοριστείτε – δημιουργήσατε μόνοι σας και όσο ζήσατε στο πλαίσιό τους ήταν όλα ωραία, από τη στιγμή που σταμάτησαν να σας πηγαίνουν μπροστά, όμως, κουραστήκατε σαν την Μαρίνα Κουντουράτου στη συνέντευξη με τον Πάνο Κιάμο.

Είστε πάρα πολύ έτοιμοι για νέες γνωριμίες (όχι “για νέες ήττες, για νέες συντριβές”, όπως είστε έτοιμοι να πείτε) και, επιτέλους, για καλά νέα από το επαγγελματικό μέτωπο. Επίσης, θα δώσετε μεγάλη έμφαση στα λεφτάκια ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς θα προκύψουν ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν και να σας ξελασπώσουν για το επόμενο (μεγάλο) χρονικό διάστημα.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Γενικά η σχέση σας με τα λεφτά είναι λίγο σαν αυτή που είχε με την περιουσία της η Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου (“Αλέξη, θέλω να μου φέρεις μερικά μπλε”), αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, θα σας απασχολήσουν αρκετά, καθώς θα χρειαστεί να κάνετε ένα μικρό προγραμματισμό για τον χειμώνα, ώστε να μπορείτε να πάτε τις εκδρομές σας και ταυτόχρονα να μη μείνετε με υπόλοιπο 3,42 στον τραπεζικό λογαριασμό Όψεως. Γενικά οποιοδήποτε πρακτικό θέμα σάς είχε φανεί πολύ ζόρικο τις προηγούμενες ημέρες, αρχίζει να στρώνει.

Το καλύτερο, βέβαια, που συμβαίνει αυτή την περίοδο, που σάς βοηθάει να πιάσετε “peak υδροχοοσύνη” (sic) είναι ότι δε διστάζετε να αμολήσετε οτιδήποτε σας ενοχλεί στον οποιονδήποτε, να μιλήσετε έξω από τα δόντια χωρίς κανένα φόβο για το αν θα παρεξηγηθείτε και μάλιστα να φτάσετε και στα άκρα, οριακά προσβάλλοντας τον άλλο και να μην παρεξηγηθείτε παρ’ όλα αυτά. Χώστε ό,τι πρέπει σε όποιον πρέπει, απλά μην ξεχνάτε πως έτσι δίνετε πάτημα στον άλλο να μη συγκρατηθεί απέναντί σας.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Λάμπετε με την Αφροδίτη πάνω σας – και τη χρειαζόσασταν αυτή την αλλαγή, περισσότερο κι από την επίσκεψη στο κομμωτήριο με 4 δάχτυλα (όρθια) μαύρη ρίζα σε ξανθό κεφάλι. Συναισθηματικά θέλετε πολύ να βρείτε την ισορροπία, βέβαια επειδή είστε αφηρημένοι, γιατί σάς έχει συνεπάρει η ομορφιά της ζωής, ίσως χρειαστεί να ξεξυπνήσετε λίγο απότομα κατά περίπτωση και να σιχτιρίσετε λίγο τους γύρω σας.

Μην έχετε τύψεις, είναι και για το δικό τους καλό και, κυρίως, για το δικό σας. Γενικά θα είστε λίγο πιο ευαίσθητοι (ναι, όσο κι αν δεν το πιστεύετε, μπορεί να πάει παραπέρα αυτό) αυτή την περίοδο, γι’ αυτό και θα χρειαστεί να ξεπεράσετε διάφορους δισταγμούς, φοβίες και τυχόν άλλους παράγοντες που σας αποτρέπουν από το να εκμεταλλευτείτε στο φουλ το Σαββατοκύριακο και να περάσετε καλά, ενώ θα τακτοποιείτε και διάφορες σπαστικές εκκρεμότητες.