ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 14-15 Δεκεμβρίου.

H Πανσέληνος στους Διδύμους αυξάνει το ντιριντάχτα σε επικίνδυνα για την εποχή επίπεδα κι έτσι το μουντ είναι “είμαι γυναίκα του γλεντιού και δεν υπολογίζω”. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες να είστε έτοιμοι για μεγάλα πράματα, αφού θα σας παραδεχτούν όλοι ανεξαιρέτως για τις αποφάσεις που πήρατε το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Αφήνετε πίσω το “ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα”, παρότι έχετε μια σαφή τάση να καθορίσετε το Σαββατοκύριακό σας γύρω από το νόημα της μεγάλης επιτυχίας της Άντζελας και παρακάμπτετε την πρόκληση της ματαίωσης των προσδοκιών σας για να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι η Πανσέληνος σάς βοηθάει πολύ να συνεννοηθείτε με τους άλλους, χωρίς να υπάρξουν θύματα σε καμία πλευρά του στρατοπέδου.

Αισθάνεστε διαρκώς ότι όλοι προσπαθούν να υποβιβάσουν τις διάφορες θυσίες που έχετε κάνει, αλλά σάμπως δεν το ξέρατε ήδη αυτό, αφού σάς έρχεται προικιό με τη γέννησή σας; Μην αφήσετε την οποιαδήποτε υποψία εμμονής καλλιεργείται μέσα σας εδώ και καιρό να κάνει takeover αυτό το 48ωρο, κάντε φόκους στη δουλειά (το “αύριο” της δουλειάς κατά βάση) και περάστε καλά με τους ανθρώπους που εσείς θέλετε και όχι με αυτούς που “πρέπει μωρέ, γιατί άγιες μέρες έρχονται”. Ας έρθουν πρώτα αυτές οι μέρες και μετά τα ξαναλέμε.

ΤΑΥΡΟΣ

Σαν την υπεραιωνόβια γριά κάθεστε σε μια γωνιά αυτές τις ημέρες και αμολάτε δεξιά κι αριστερά διάφορες σοφίες, με τη βασικότερη όλων να συνοψίζεται στο “όλα έχουν ένα τίμημα, ακόμα κι αν εσύ μικρό μου ονειπαρμένο βούρλο αδυνατείς να το κατανοήσεις”. H δουλειά έχει ήδη μπει σε μια σειρά (χάρη στις μοναδικές οργανωτικές ικανότητές σας), και οποιαδήποτε νέα πρόκληση μοιάζει με “μπίζνες αζ γιούζουαλ”.

Γκομενικώς δε σας φτάνουν οι υποσχέσεις για “νύχτες στη Μύκονο με την Πανσέληνο μαζί”, θέλετε ΠΡΑΞΕΙΣ και όποιος/α απλά προκαλεί και τάζει αδιακρίτως χωρίς να φέρνει αποτελέσματα δεν έχει χώρο στη ζωή σας αυτό το Σαββατοκύριακο. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε, μέσα σε αυτή την απύθμενη σοφία που σάς έχει βαρέσει στο Δόξα Πατρί είναι η εγγενής τάση σας να το παίζετε ξερόλες απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό, κι έτσι να πέσετε σε παγίδες αχρείαστες σαν επίσκεψη της Μαρί Κοντό στο σπίτι των Πατούληδων.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος σάς βοηθάει να είστε ο υπέροχος εαυτός σας και να λαμποκοπάτε πιο πολύ κι από την πλατεία Συντάγματος, προσπαθώντας παράλληλα να μάθει όλος ο κόσμος τι ωραία που τα κάνετε όλα και τι σωστά και πως όλοι πρέπει να σας προτιμάνε. Φυσικά επειδή ο κόσμος ό,τι θέλει καταλαβαίνει, μπορεί να το εκλάβει όλο αυτό ως υπερπροσπάθεια, ωστόσο εσείς κρατήστε το cool σας ανέγγιχτο, αφού όσα δε φτάνει η αλεπού, ξέρετε τι τα κάνει – και ξέρετε καλύτερα από όοολους τους άλλους τι είναι φυσικό και τι τεχνητό πάνω σας.

Σε άλλα νέα, η προσπάθειά σας να φτάσετε στην αλήθεια κάθε σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) δε θα αφήσει τίποτα όρθιο στην πορεία, και μπράβο σας για αυτό, καθόσον ήρθε η ώρα του απολογισμού στον συγκεκριμένο τομέα και πώς αλλιώς θα προετοιμαστείτε για τη νέα χρονιά, χωρίς να έχετε καταλάβει πλήρως τι στράβωσε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κάτι τέτοιες μέρες είναι που συνειδητοποιείτε τη σημασία της ψυχραιμίας και του ορθολογισμού σε συναισθηματικά θέματα, παρά την εγγενή (για εσάς, τουλάχιστον) αντίφαση που διαθέτει αυτός ο συνδυασμός. Πώς γίνεται να είστε ταυτόχρονα ειλικρινείς απέναντι στους άλλους και τα συναισθήματά σας και να αποφεύγετε τους παραλογισμούς; Όχι πολύ εύκολα, αλλά η συγκεκριμένη πλανητική συγκυρία θα σας βοηθήσει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Π

ρώτον, σκεφτείτε ποιος βρισκόταν εκεί δίπλα σας, όταν κοπανιόσασταν όλη τη σεζόν (με λόγο ή χωρίς, δεν έχει και τόση σημασία), δεύτερον, ασχοληθείτε με τη δουλειά και κυρίως το πώς θα οργανώσετε τις ημέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς και τρίτον αποφύγετε το πατρονάρισμα στους άλλους (έστω κι αν αυτό γίνεται ασυναίσθητα), διότι πολύ απλά είναι περιττό και θα δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα χωρίς κανένα λόγο. Γενικά μιλώντας, παρότι είστε αξιολάτρευτα καζολίν αρκουδάκια από μόνοι σας, όταν κάνει kick – in η λογική, γίνεστε ακόμα καλύτεροι.

ΛΕΩΝ

Girls just wanna have fun, ως συνήθως δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα πέφτετε στη μαρμίτα με τη διάθεση 19χρονων που μόλις τέλειωσαν την εξεταστική τους και είναι πανέτοιμοι να κάνουν τη νύχτα, μέρα, να επισκεφτούν τα σπίτια και των 46 φίλων που έχουν κάνει από το πρώτο έτος και να παρτάρουν μέχρι τελικής πτώσης, λες και έτσι θα ξορκίσουν τρία χρόνια διαβάσματος για τις πανελλαδικές.

Το φαν αυτό εκτείνεται και στα γκομενικά και (για όσους έχουν πάρει απόφαση ότι είναι πολύ καλοί για να βρουν κάποιον “της τάξεώς τους” να ζευγαρώσουν) σε φιλικό επίπεδο, τουτέστιν Christmas came early. Κάντε κάτι όλη αυτή τη δημιουργικότητα που θα ρέει στις φλέβες σας αυτό το Σαββατοκύριακο και για κανένα λόγο μη θεωρήσετε αυτές τις ευκαιρίες για φαν κάποια συμπαντική πλάκα/ ειρωνεία/ τρόπο να ξεχαστείτε από τα πραγματικά σας προβλήματα (όταν έρθει ώρα να ασχοληθείτε με αυτά, θα το καταλάβετε).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έγινε ο κόσμος μια σταλιά και πια δε σας χωράει; Πολύ ωραία (δηλαδή πολύ ωραία δεν είναι, τρόπος του λέγειν), μπορείτε να ξε-φοβηθείτε όμως από αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά και να ανοιχτείτε στους δικούς σας ανθρώπους, την οικογένεια που έχετε και αυτήν που επιλέξατε (ναι, και την κυρία στο ταμείο του Βασιλόπουλου εννοούμε).

Σε άλλα νέα, οι συνθήκες για να αλλάξουν τα επαγγελματικά σας είναι πολύ ευνοϊκές κι αν δε φάτε (πάλι) κανένα κόλλημα με άσχετα πράγματα, τα οποία δεν έχετε καλοσκεφτεί και τα οποία σίγουρα δε χρειάζεστε και η ανία της περιόδου σάς οδηγεί στην ενασχόληση με αυτά. Ασχοληθείτε με το σπίτι σας, στολίστε, μετακομίστε αν χρειαστεί, κάντε ό,τι είναι για να αλλάξει το περιβάλλον σας και μη χάσετε το φόκους από το ζητούμενο, που είναι η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ – αν θυμάστε τι σημαίνει.

ΖΥΓΟΣ

Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεστε με το Αθηνόραμα στο χέρι και φυλλομετράτε τις μπουζουκοεπιλογές που υπάρχουν για την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα (τι είστε, εξάλλου, για να κάνετε ρεβεγιόν στου Καρρά, κρεατέμποροι από τη Βέροια – με όλο το σεβασμό στην προσφιλή κατηγορία επαγγελματιών και την πόλη της Βέροιας). Αν καταλήξετε κάπου (εγώ στου Καρρά θα πήγαινα, πάντως), προσέξτε τι λέτε και πού στους συνδαιτυμόνες σας (καλά, και εκτός μπουζουκιών αυτό), γιατί μπορεί να σας ξεφύγουν διάφορα πράγματα που δε χρειάζεται να τα ξέρει κανείς (αφού ούτε εσείς είστε σίγουροι για αυτά). Σε κάθε περίπτωση, ευχάριστες θα είναι οι δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου, μην το παρακάνετε όμως με τον χαβαλέ και ξεχάσετε τις βασικές δουλειές σας, δηλαδή να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για την επερχόμενη χριστουγεννιάτικη λαίλαπα ετεροπροσδιοριζόμενης καλοσύνης των άλλων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

“Δεν ξέρω αύριο που θα ‘μαι, αν σε ξεχάσω, αν σε θυμάμαι”, λέει ο Μαζώ και συνεχίζουμε εμείς “αν θα σε στείλω από εκεί που ήρθες, αν θα φύγω με τους φίλους μου για Κάιρο” και γενικότερα αν ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείτε κόσμο που σας διαλύει το νευρικό σας σύστημα και δε σας αφήνει, μέρες που είναι, να χωνέψετε τον κουραμπιέ σαν άνθρωποι. Το καλύτερο σε όλη αυτή τη διάθεση ξεσκονίσματος είναι ο γλυκός τρόπος με τον οποίο μπορεί να τους πάρει όλους και να τους σηκώσει, κάτι στο οποίο (όταν θέλετε) είστε πολύ καλοί, πλέον όμως είστε θαυμαστοί – και μπράβο σας. Κρατήστε το μυαλό σας busy με τα επόμενα σχέδιά σας, ιδίως τα επαγγελματικά, και μη διστάσετε στιγμή να πείτε σε κάποιον ότι σάς κούρασε, αφήνοντας στην άκρη ευγένειες και πράγματα περιττά για έναν άνθρωπο με τόσες πολλές δουλειές και τόσο λίγο χρόνο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πολύ ωραία συγκυρία αυτή εδώ, όπου κομποζάρεται θεσπέσια η προσπάθειά σας να λάμψετε παντού με τη διάθεσή σας να εξετάσετε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και το εφέ που έχουν σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, ότι θα δείξετε την απαιτούμενη αφοσίωση στο τασκ και δε θα ασχολείστε αποσπασματικά με ό,τι σάς κάνει κλικ στιγμιαία, πρωτίστως διότι δε φταίει σε τίποτα ο Θανάσης, να πληρώνει τα σπασμένα της δικής σας έλλειψης συγκέντρωσης. Ενιγουέι, ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο και για κάμποσο καιρό ακόμα θα μπορείτε να εκφράζετε πολύ όμορφα και εύγλωττα τις απόψεις σας, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τις ημέρες, ώστε να περάσετε χαλαρά τη γραμμή σας στη δουλειά και οπουδήποτε αλλού σάς καίει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Βάρβαροι ίσως να ήταν κάποια λύσις, όπως θα έλεγε και ο Καβάφης. Στην προκειμένη περίπτωση οι “Βάρβαροι” είναι διάφορες υποχρεώσεις που στην παρούσα φάση δε μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για να αποφύγετε το ενδεχόμενο “να μείνετε μόνοι σας και να σκεφτείτε”, κάτι που υπαγορεύει απόλυτα ο Ερμής από τη νέα του θέση. Ας πούμε ότι πρόκειται για έναν απολογισμό (παρότι δε θέλετε να τον λέτε έτσι) του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, που θα σας βοηθήσει να δείτε τι θέλετε να συμβεί λίγο πριν τα γενέθλιά σας. Ενδιαφέρεστε π.χ. να αλλάξετε δουλειά; Να προχωρήσετε τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) ένα βήμα πιο πέρα; Να πάτε ένα ταξίδι με το ζεύγος Βαρθακούρη; Οτιδήποτε από αυτά είναι τώρα up for discussion, απλά επειδή η Πανσέληνος έχει βάλει φωτιά στα επαγγελματικά σας, καλό θα ήταν να μη βρείτε εκεί την αφορμή που (μάλλον, δε σας κατηγορούμε άμεσα) ψάχνατε για να λουφάρετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τρία (3) πουλάκια κάθονταν, αυτό συνοψίζει το μουντ σας αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο καημός σας είναι πώς θα περάσετε καλά με τον Θανάση (η φάση θυμίζει Σαββατοκύριακο της Κουντουράτου με τον Μαρκορά στις Σπέτσες) και πώς θα αποφύγετε κάθε τρόπο να δουλέψετε, να καθαρίσετε το σπίτι, να απλώσετε δυο βρακιά για να έχετε να βάλετε τη Δευτέρα που θα πάτε στη δουλειά, κ.ο.κ. Και Θανάσης να μην υπάρχει, τη θέση του και την αφορμή για σοσιαλάιζινγκ παίρνουν οι φίλοι σας και σας ευχόμαστε ολόψυχα να μη φάτε όλο το δώρο των Χριστουγέννων στα ποτάδικα μέσα στο προσεχές 48ωρο. Εντάξει, δε χρειάζεται όλη την ώρα να είστε focused σαν την Buffy σε περιπολία βράδυ σε νεκροταφείο, όμως να θυμάστε πως πολλές φορές χρειάζεται να αλλάξετε προτεραιότητες, έστω κι αν το φαν είναι η εργοστασιακή σας προεπιλογή.

ΙΧΘΥΕΣ

Συγχαρητήρια που από τώρα έχετε επιλέξει το σερβίτσιο με το οποίο θα φάτε με το σόι σας την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά ίσως να χρειάζονται άλλα πράγματα από εσάς στην παρούσα φάση και, κυρίως, να χρειάζεστε εσείς άλλα πράγματα από εκείνους. Από τη μια το σπίτι, οι υποχρεώσεις, τα μελομακάρονα, η συνταγή της θείας της Ελένης που θέλει μισό ελαιώνα λάδι, γενικότερα ένα απροσδιόριστα ηλίθιο άγχος να τους ικανοποιήσετε όλους κι από την άλλη η αποδοχή στη δουλειά, το “μπράβο” που θα ακούσετε εκεί όπου δεν το περιμένατε, μια όμορφη ιδέα που θα κατεβάσετε την ώρα που χλαμπουνιάζετε κρουασίνια μπροστά από το pc, είναι δυο αμφίρροπες δυνάμεις, που δεν πρέπει να εξουδετερωθούν για κανένα λόγο, γιατί πάλι θα χάσετε τη μπάλα και δεν υπάρχει κανένας λόγος για περισσότερο άγχος. Σκεφτείτε εσείς τι θέλετε από την οικογένειά σας, καθορίστε εσείς τι θέλετε από τη δουλειά σας, πείτε το, επιστρέψτε στην ενεργό δράση, κοιταχτείτε στον καθρέφτη, πείτε μπράβο, επαναλάβετε.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr