ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια που ερωτεύονται ευκολότερα τους φίλους τους

Unsplash

Μήπως είσαι ερωτευμένη με έναν φίλο σου; Μήπως τα όρια της σχέσης σας δεν είναι τόσο ξεκάθαρα και τα μηνύματα που παίρνεις σε μπερδεύουν; Είστε όντως φίλοι ή μήπως είναι ο ευσεβής πόθος σου και ερμηνεύεις λάθος τα σημάδια;

Πολλές φορές η οικειότητα που υπάρχει σε μια φιλία μπορεί να παρερμηνευτεί. Όπως επίσης είναι πιθανό μια σχέση να ξεκινήσει φιλικά και μετά να εξελιχθεί σε προσωπική, αφού όσο περνά ο καιρός τα κοινά σημεία φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Κάποια ζώδια είναι «επιρρεπή» στο να ερωτεύονται τους φίλους τους και κάποια διατηρούν στεγανά στα όρια της σχέσης τους και δεν διακινδυνεύουν να θυσιάσουν μια φιλία στο βωμό του πάθους τους. Αν λοιπόν την έχεις πατήσει με φίλο σου, μάθε πώς αντιμετωπίζει το θέμα «εραστές ή φίλοι» ο κάθε ένας από τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού.

Κριός

Οι Κριοί είναι πολύ εξωστρεφείς και κοινωνικοί και έχουν αμέτρητους φίλους. Κάθε μέρα μπορεί να συναντούν και να συναναστρέφονται πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και να είναι το ίδιο θερμοί με όλους. Δεν κρατάνε αποστάσεις, είναι παρορμητικοί και φλερτάρουν σε κάθε ευκαιρία. Οπότε, δεν θα πέσει κάποιος από τα σύννεφα αν ένας Κριός «ανάψει» και κάνει σεξ με έναν-μια φίλο-η του. Αν παθιαστούν δεν θα σκεφτούν τις συνέπειες. Βέβαια, το αν προχωρήσουν σε σχέση και το αν κρατήσει, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Ταύρος (φίλοι μέχρι νεοτέρας)

Οι Ταύροι δεν είναι απερίσκεπτοι και δίνουν μεγάλη σημασία στους φίλους τους που αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή τους. Για να προχωρήσουν οι Ταύροι στην επόμενη κίνηση πρέπει να γνωρίζουν καλά τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους και να είναι σίγουροι για τις επιλογές τους. Οπότε, όσο πιο πολύ χρόνο περνούν με κάποιον τόσο πιο κοντά του έρχονται και αυξάνεται η έλξη τους. Το ζητούμενο τους είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια. Δεν είναι απίθανο λοιπόν να αναπτύξουν και ερωτικά συναισθήματα για έναν-μια φίλο-η, που πληροί τις προϋποθέσεις τους. Θα προτιμήσουν λοιπόν να εμπλακούν ερωτικά με κάποιον φίλο-η που ξέρουν ότι ταιριάζουν, παρά να αναζητούν το ταίρι τους στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι φλερτάρουν με όλους γύρω τους και είναι πολύ πιθανό να δίνουν τα λάθος σημάδια. Πολλές φορές φλερτάρουν, αλλά δεν το εννοούν έτσι όπως το αντιλαμβάνονται οι άλλοι και παρεξηγούνται, αφού αφήνουν τις λάθος εντυπώσεις και δημιουργούν προσδοκίες. Για τους Διδύμους είναι άλλο το φλερτ και άλλο η σχέση και στο δικό τους μυαλό αυτά δεν μπερδεύονται. Οπότε δεν πρόκειται να κάνουν κάτι παραπάνω με κάποιον φίλο-η απλά για να περάσουν καλά ή αν δεν ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Σε μια και μόνο περίπτωση θα ερωτευθούν έναν φίλο-η και θα πέσουν στα πατώματα: αν και εφόσον έχουν απίστευτη πνευματική σύνδεση και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του μόνο με μια ματιά.

Καρκίνος (δείξτε τους ότι δεν είστε μόνο φίλοι)

Το ζητούμενο των Καρκίνων είναι να βρουν έναν άνθρωπο που να μπορεί να τους νιώσει, να τους κατανοήσει και να τον εμπιστευθούν. Οπότε οι πιθανότητες αυξάνονται να τον βρουν ανάμεσα στους φίλους τους που είναι ήδη δοκιμασμένοι, αφού τους γνωρίζουν καλά και αισθάνονται δίπλα τους συναισθηματικά ασφαλείς. Μάλιστα, νιώθουν καλά όταν μια φιλία εξελίσσεται σε ερωτική σχέση, διότι ξέρουν καλά ο ένας το παρελθόν του άλλου, αλλά και τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους και δεν θα αντιμετωπίσουν μεγάλες εκπλήξεις. Όμως, αν είστε ερωτευμένοι με έναν-μια Καρκίνο μην περιμένετε να κάνει αυτός-η το πρώτο βήμα και να εκφράσει τα συναισθήματα του-της, διότι δεν πρόκειται να το κάνει αν δεν σιγουρευτεί για τα δικά σας. Οπότε ανάψτε το πράσινο φως (και αν είναι εύκολο με προβολέα για να είναι σίγουροι).

Λέων

Οι Λέοντες είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις. Καταρχάς εκτιμούν πολύ τους φίλους τους και ιδιαίτερα τους πιστούς και τους κολλητούς. Προτιμούν να διατηρούν τις ισορροπίες και να μην μπερδεύουν τις καταστάσεις. Οι πιθανότητες όμως να δημιουργήσουν σχέση με κάποιον φίλο-η είναι 50-50. Και αυτό γιατί, από τη μία, θέλουν να ζήσουν το πάθος που προσφέρει ο κεραυνοβόλος έρωτας και αυτό δεν γίνεται όταν είναι φίλοι με κάποιον! Και από την άλλη, μπορεί ένα πρόσωπο από το φιλικό τους περιβάλλον να τους γοητεύσει και να τους κολακέψει τόσο πολύ, που τελικά να ενδώσουν και να προχωρήσουν σε μια σχέση που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη, αλλά και στον θαυμασμό που όταν τον εισπράττουν οι Λέοντες λιώνουν.

Παρθένος

Οι Παρθένοι τα έχουν όλα σε κουτάκια οργανωμένα στο μυαλό τους και αν κάποιος λάβει τον τίτλο του φίλου δεν είναι εύκολο να αλλάξει κατηγορία. Όπως δεν μπορούν να γίνουν φίλοι με έναν πρώην σύντροφο και να του λένε τα μυστικά τους, έτσι δεν μπορούν να δουν ερωτικά έναν άνθρωπο που έχουν φάει μαζί «ψωμί και αλάτι». Αν τους εκφράσετε το ενδιαφέρον σας ίσως έρθουν σε δύσκολη θέση και αντιδράσουν αδέξια.

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι «μανούλες» στο να ελίσσονται και να διαχειρίζονται δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις. Επίσης, δεν μπορούν να αντισταθούν εύκολα σε μια ιστορία αγάπης και έρωτα και ας έχει αφετηρία τη φιλία. Αν ο-η κολλητός-η πληροί τις προδιαγραφές τους: καλούς τρόπους, ευγένεια, ομορφιά και ποιότητα, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τον ερωτευθούν. Και επειδή όπως είπαμε πως οι Ζυγοί μπορούν να ελίσσονται εύκολα θα κάνουν τη μετάβαση από τη φιλία στον έρωτα να μοιάζει παιχνίδι.

Σκορπιός (μόνο φίλοι)

Οι Σκορπιοί έχουν λίγους και καλούς φίλους που είναι δοκιμασμένοι και έχουν περάσει πολλά κρας τεστ για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Οπότε δεν θα ρίσκαραν και δεν θα διακινδύνευαν εύκολα να θυσιάσουν μια καλή φιλία που μπορεί να μείνει για πάντα, στον βωμό ενός ειδυλλίου που ενδεχομένως να μην κρατήσει. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά πώς οι άνθρωποι είναι αλλιώς ως φίλοι και αλλιώς ως εραστές. Εξάλλου, το ξέρουν και από τον εαυτό τους ότι είναι πολύ πιο κτητικοί και απαιτητικοί σε μια σχέση. Οπότε οι πιθανότητες είναι λίγες. Αν όμως υπάρχει κάποιο σεξουαλικό μυστήριο που κρύβεται στα μάτια του-ης φίλου-ης και τους ιντριγκάρει, δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν και ας το μετανιώσουν μετά.

Τοξότης

Οι Τοξότες θέλουν να περνούν καλά, να διασκεδάζουν και δεν θέλουν ανθρώπους στη ζωή τους που είναι απαισιόδοξοι, μίζεροι και τους δημιουργούν προβλήματα. Αν λοιπόν είναι φίλοι με κάποιον που είναι η χαρά της ζωής και δημιουργηθούν οι συνθήκες να έρθουν πιο κοντά, δεν βλέπουν τον λόγο να μην το κάνουν. Εξάλλου, αφού μιλούν την ίδια γλώσσα στη ζωή, σίγουρα θα μπορούν να συνεννοηθούν και να περάσουν καλά και στο κρεβάτι. Θα δώσουν με ευκολία μια ευκαιρία στη σχέση με έναν φίλο που ξέρει καλά τις παραξενιές τους και δεν θα τους ψήσει το ψάρι στα χείλη.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι πιστεύουν ότι με τους φίλους τους έχουν παράλληλες ζωές και καλό είναι να μην διασταυρώνονται. Διατηρούν όρια και ξεκάθαρους ρόλους. Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση να ενδώσουν σε ένα φλερτ ενός φίλου-ης, αλλά αυτό σημαίνει ότι από την αρχή τους είχε κάνει κλικ ερωτικά και δεν τους έβλεπαν μόνο αυστηρά φιλικά. Οπότε, αν είστε ερωτευμένοι με τον-ην Αιγόκερω φίλο-η σας και σας έχει δώσει τέτοια σημάδια και περιθώρια να πλησιάσετε την καρδιά του-ης, τότε περιμένει από εσάς το βήμα, διότι δεν ξέρει τα δικά σας αισθήματα και κωλύεται να κάνει την «επίθεση», για να μην φάει τα μούτρα του και εκτεθεί.

Υδροχόος (πρώτα φίλοι μετά εραστές)

Οι Υδροχόοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, απ’ όλα τα ζώδια, να δημιουργήσουν ερωτική σχέση με κάποιον-α φίλο-η τους. Εκτιμούν και σέβονται τους φίλους τους πολύ και περνούν ατελείωτες ώρες μαζί τους. Δημιουργούν κοινά βιώματα, όμορφες στιγμές και δυνατούς συνδέσμους που μπορούν να εξελιχθούν σε συμβατές ερωτικές σχέσεις. Εξάλλου, η φιλία για τους Υδροχόους είναι η γέφυρα για τις σχέσεις τους, πάντα προσπαθούν πρώτα να γίνουν φίλοι και μετά εραστές.

Ιχθύς

Οι Ιχθύες ερωτεύονται με έναν μαγικό και παράξενο τρόπο. Μπορεί να ερωτευθούν από μια ματιά, ένα άγγιγμα, μια χειρονομία. Συχνά εξιδανικεύουν καταστάσεις και πρόσωπα και βέβαια τους φίλους τους. Οπότε μπορεί να είναι ερωτευμένοι και με τον-η κολλητό-η τους για χρόνια και να μην το πουν ποτέ. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μοιάζουν ερωτευμένοι, να δίνουν όλα αυτά τα μηνύματα και να μην τους έχει περάσει καν από το μυαλό. Οπότε οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι «χειρουργικές» για να μην τρομάξουν και τους χάσετε και από φίλους.