ΖΩΔΙΑ

Αυτά είναι τα 2 πιο έξυπνα ζώδια, σύμφωνα με τους αστρολόγους

Pexels

Η εξυπνάδα δεν έχει να κάνει αυστηρά με το πόσο δύσκολα λύνεται μια εξίσωση ή το πόσο μελετηρός είναι κάποιος. Είναι ένα συνονθύλευμα ικανοτήτων που συνδυάζει γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυνατότητες. Σύμφωνα με μερίδα των αστρολόγων λοιπόν, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι είναι τα 2 πιο έξυπνα ζώδια.

O Σκορπιός και ο Υδροχόος έχουν μυαλό ξουράφι. Διακρίνονται για τη νοητική τους ικανότητα με την πιο κλασική έννοια, αλλά για 2 εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Οι Υδροχόοι είναι από τα πιο έξυπνα ζώδια σύμφωνα με αρκετούς αστρολόγους. Εκπέμπουν σε υψηλά επίπεδα αναλυτικής νοημοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζουν υψηλά επίπεδα IQ και αυξημένες γνωστικές ικανότητες. Διάσημοι επιβεβαιωμένα έξυπνοι Υδροχόοι ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Δαρβίνος, ο Αβραάμ Λίνκολν και ο Τόμας Έντισον. Από την άλλη, ο Σκορπιός, με γνωστικό ατού του την αντιληπτική ικανότητα, εκτιμά και κατανοεί το κόσμο καλύτερα. O Μπιλ Γκέιτς είναι Σκορπιός. Ο Πάμπλο Πικάσο επίσης.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται, λένε οι αστρολόγοι ότι τα υπόλοιπα ζώδια δεν είναι ευφυή με τον δικό τους τρόπο, ούτε ότι η ικανότητα του ενός είναι πιο ξεχωριστή από του άλλου.

Μερικά ακόμα έξυπνα ζώδια

Αν κρίνουμε λοιπόν τον άλλο από το ζώδιό τους σε επίπεδο εξυπνάδας (καλό θα ήταν όχι, αλλά μπορούμε να πούμε ότι κάπως επιδρά και σε αυτό τον τομέα το πότε γεννηθήκαμε) ας γνωρίζουμε πως Δίδυμοι και Ζυγοί διακρίνονται επίσης για τη νοητική τους νοημοσύνη και είναι από τα πιο έξυπνα ζώδια. Καρκίνοι και Ιχθύες ξεχωρίζουν για τη συναισθηματική τους νοημοσύνη κι αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντιληφθούν και να διακρίνουν με οξυδέρκεια αυτά που νιώθουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι άλλοι άνθρωποι. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι υπερέχουν στην πρακτική νοημοσύνη. Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες) βασίζουν την εξυπνάδα τους στη διαίσθησή τους. Έκαστος στο είδος του δεν λένε;