ΖΩΔΙΑ

Τα 6 πιο σπάταλα ζώδια: Οι Ντάλιες Χατζηαλεξάνδρου της παρέας

Pexels

Μπορεί να ξοδεύεις χρήματα με ανεύθυνο τρόπο ή μπορεί να έχεις πολύ καλούς λόγους για να το κάνεις. Στην πραγματικότητα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί πάντα με κάποιο μαγικό τρόπο, τα λεφτά γλιστρούν από τα χέρια σου πριν καν το καταλάβεις.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είσαι ένα από τα πιο σπάταλα ζώδια. Ενώ ορισμένα ζώδια εξοικονομούν σχεδόν κάθε δεκάρα που βγάζουν και χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους οικονομικού προϋπολογισμού, υπάρχουν και άλλα που όσο κι αν προσπαθούν να αλλάξουν, ξοδεύουν αμέσως τα λεφτά τους. Τα πιο σπάταλα ζώδια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα έχουν πάντα έναν «πληγωμένο» τραπεζικό λογαριασμό. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αν και εσύ είσαι μια Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου.

Τα 6 πιο σπάταλα ζώδια: Pexels

Κριός

Ο Κριός κερδίζει μια θέση ανάμεσα στα πιο σπάταλα ζώδια, καθώς είναι παρορμητικός σε όλα. Και αυτό περιλαμβάνει και τις δαπάνες. Αν οι Κριοί θέλουν κάτι τώρα, θα το πάρουν. Τείνουν να μην σκέφτονται τα πράγματα όσο διεξοδικά θα μπορούσαν. Αν το σκεφτούν πολύ, θα χάσει την ελκυστικότητά του. Πράγματα όπως προϋπολογισμοί και οικονομικά σχέδια είναι σχεδόν άγνωστες λέξεις.

Λέων

Οι Λέοντες αγαπούν τα ψώνια και τους αρέσει να αγοράζουν δώρα και στους αγαπημένους τους. Δεν έχει σημασία η αφορμή. Μπορεί να είναι γενέθλια, γιορτή, ή απλά μια Παρασκευή.  Αν ο Λέων δει το τέλειο δώρο, δεν πρόκειται να περιμένει και θα το αγοράσει αμέσως. Μερικές φορές αυτό το πνεύμα γενναιοδωρίας, επεκτείνεται και στον εαυτό τους. Έτσι ζουν έναν πλούσιο και πολυτελή τρόπο ζωής.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες ανήκουν κι αυτοί στα πιο σπάταλα ζώδια αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια. Αν κάποιος τους ζητήσει χρήματα, ακόμα κι αν γνωρίζουν εκ πείρας ότι δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω, θα τους δανείσουν. Αν κάποιος έχει μια ατυχία ή απλά χρειάζεται οικονομική βοήθεια μέχρι να σταθεί στα πόδια του, οι Ιχθύες θα είναι εκείνοι που πρώτοι θα βοηθήσουν. Αν κάποιος τους πει να επενδύσουν σε ένα σύστημα πυραμίδας ή στην εταιρεία του, θα αισθανθούν ενοχές αν δεν το κάνουν. Είναι απλώς πολύ ευγενικοί και αφελείς.

Τοξότης

Τα χρήματα δεν είναι στην κορυφή της λίστας ανησυχιών του Τοξότη. Τα χρησιμοποιούν μέχρι να εξαντληθούν και μετά περιμένουν τον επόμενο μισθό τους. Ξοδεύουν αφειδώς σε πράγματα όπως αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και φανταχτερά γεύματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παρακολουθούν τις δαπάνες τους και μερικές φορές χρειάζεται να βρουν τρόπους να αναπληρώσουν γρήγορα τα χρήματά τους ή να υποστούν τις συνέπειες. 

Δίδυμοι

Αν οι Δίδυμοι δεν έχουν έναν πολύ σημαντικό λόγο για να αποταμιεύσουν, θα ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα. Επίσης, πέφτουν θύματα παρορμητικών αγορών, είναι πολύ γενναιόδωροι και τους αρέσει να έχουν όμορφα πράγματα και να διασκεδάζουν. Στους Διδύμους αρέσει να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής κι όσα χρήματα κι αν κοστίζουν, αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, μετά από ένα ξεφάντωμα δαπανών, η πιο υπεύθυνη πλευρά των Διδύμων μάλλον θα έχει τύψεις.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι αγαπούν να ξοδεύουν χρήματα σε gadget. Eίναι ο τύπος των ανθρώπων που ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα επενδύοντας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, νέες εφευρέσεις και προϊόντα. Μερικές φορές αυτές οι επενδύσεις αποδίδουν, αλλά άλλες φορές, είναι απλώς μια χρηματική απώλεια. Ωστόσο, τους κάνει χαρούμενους να πιστεύουν ότι είναι επενδυτές σε κάτι που θα μπορούσε να γίνει μεγάλη επιτυχία.