ΖΩΔΙΑ

Αυτά τα 5 ζώδια είναι οι μεγαλύτεροι τσιγκούνηδες

Pexels

Άλλο το πνεύμα αποταμίευσης και άλλο η τσιγκουνιά. Άλλο το να κάνεις οικονομίες για μια δύσκολη ώρα και άλλο να κρατάς μασούρια κάτω από το στρώμα σου.

Τσιγκούνηδες είναι αυτοί που δεν βγαίνουν με την παρέα τους για να μην χαλάσουν λεφτά. Εκείνοι που θα διαιρέσουν τον λογαριασμό με βάση τι πήρε ο καθένας σε ένα τραπέζι. Τσιγκούνηδες είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το να ξοδεύεις χρήματα για πράγματα πέρα από βασικά αναγκαία, είναι επιπολαιότητα. Εκείνοι που θα προσποιηθούν ότι ξέχασαν το πορτοφόλι τους για να μην πληρώσουν, εκείνοι που δεν θα πάρουν ΠΟΤΕ δώρο σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Ποια είναι λοιπόν τα ζώδια που είναι οι μεγαλύτεροι τσιγκούνηδες του ζωδιακού κύκλου και διεκδικούν τον τίτλο του Σκρουτζ;

Ταύρος

Οι Ταύροι θεωρούνται από ένθερμοι υποστηρικτές της αποταμίευσης, μέχρι τσιγκούνηδες. Όταν πρόκειται να ξοδέψουν χρήματα, συνήθως κάνουν μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά πριν ξοδέψουν και σκέφτονται πολύ πληρώσουν τη λυπητερή. Οι Ταύροι δεν ξοδεύουν ποτέ χρήματα για κανέναν και τίποτα. Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι κεράσματα, οπότε αν βγείτε έξω μαζί τους, να είστε έτοιμοι να πληρώσετε για τα γεύματά σας.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι προσεκτικοί με τα χρήματά τους για τους δικούς τους λόγους. Ανησυχούν πολύ όταν πρόκειται για τα οικονομικά τους και τους αρέσει να κρατούν τα χρήματα σε μέρη που μπορούν να τα τσεκάρουν. Έτσι, όχι μόνο θέλουν να ξέρει πού πηγαίνουν τα χρήματά τους ανά πάσα στιγμή, αλλά κρατάνε και αρχείο με τα έξοδά τους. Και ναι, τσεκάρουν τον λογαριασμό τους σε τακτική βάση. Αν θέλεις να δανειστείς κάποια χρήματα από έναν Παρθένο, τότε θα πρέπει να τα ζητήσεις εγκαίρως, για να κάνει τον οικονομικό προγραμματισμό του. Διαφορετικά, παίζει να φρικάρει πολύ άσχημα.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι ένα εξαιρετικό πρότυπο όσον αφορά τον αυτοέλεγχο. Αλλά όταν πρόκειται για χρήματα τα πράγματα γίνονται κάπως υπερβολικά και γι΄ αυτό και κερδίζουν μια θέση ανάμεσα στα ζώδια που είναι οι μεγαλύτεροι τσιγγούνηδες. Πιστεύουν ότι το να ξοδεύεις πολύ είναι ένας τρόπος να επιδεικνύεις την οικονομική σου κατάσταση, πράγμα που δεν τους αρέσει καθόλου. Αποφεύγουν πάντα να πάρουν δώρα σε γενέθλια ή κάποια άλλη αντίστοιχη κοινωνική υποχρέωση. Τα θεωρούν όλα αυτά πεταμένα λεφτά.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι καχύποπτοι για πολλά πράγματα στη ζωή και τα οικονομικά τους, είναι ένα από αυτά. Κερδίζουν λοιπόν μια θέση ανάμεσα στα ζώδια που είναι οι μεγαλύτεροι τσιγκούνηδες, καθώς προτιμούν να ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι καλό και θεωρούν ότι είναι σπατάλη να ξοδεύουν χρήματα σε πάρτι. Οι Καρκίνοι είναι οι άνθρωποι που σκέφτονται όχι δύο, αλλά τρεις φορές πριν κάνουν μια αγορά.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι αρκετά πρακτικοί όταν πρόκειται να ξοδέψουν χρήματα. Είναι κακοί όταν πρόκειται για έκτακτα έξοδα και δεν τους αρέσει να δίνουν φιλοδώρημα, αφού σύμφωνα με αυτούς, έχουν ήδη ξοδέψει αρκετά για φαγητό και ποτό. Δεν είναι τόσο καλοί όσον αφορά την αποταμίευση και ως εκ τούτου, όταν πρόκειται για δαπάνες, μπορεί μερικές φορές παίζουν με τα όρια της τσιγκουνιάς.