ΖΩΔΙΑ

Τα 5 ζώδια που νοιάζονται πολύ για τους άλλους

Unsplash

Κάποιοι άνθρωποι έχουν αυξημένη ενσυναίσθηση, φροντίζουν τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό τους, νοιάζονται και αγωνιούν για τα συναισθήματα των γύρω τους και είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ό,τι έχουν και ό,τι μπορούν.

Όχι ότι οι άλλοι είναι ψυχροί υπολογιστές, αλλά μπορεί να μην δείχνουν τόσο ευαίσθητοι στον πόνο του άλλου και δεν θα είναι από τους πρώτους που θα τρέξουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Τα ζώδια που νοιάζονται και προσπαθούν με τη ζεστή τους την καρδιά να φέρουν ασφάλεια και σταθερότητα στις ζωές όσων τους χρειάζονται και έχουν την ικανότητα να φροντίζου και να βρίσκονται πάντα εκεί στις δύσκολες στιγμές των φίλων και των αγαπημένων τους είναι πέντε. Όμως, εκτός από το ζώδιό μας, μεγάλο ρόλο στη δοτικότητα και τη φροντίδα παίζει και το ζώδιο της Σελήνης μας.

Καρκίνος ή Σελήνη στον Καρκίνο

Οι Καρκίνοι έχουν ως κυβερνήτη τους τη Σελήνη, που συμβολίζει τη μητέρα και τη θρέψη. Τα συναισθήματά τους είναι μητρικά προς τους άλλους και τους βγαίνει αβίαστα αυτή η φροντίδα και η αγκαλιά προς αυτούς που την έχουν ανάγκη. Όπως μια μητέρα θα τρέξει αμέσως για να προσφέρει τη βοήθειά της στο παιδί της, έτσι και οι Καρκίνοι θα είναι οι πρώτοι που θα προθυμοποιηθούν να δείξουν τη στοργή τους, ανεξαρτήτως αν τους ζητηθεί ή όχι. Δεν είναι από αυτούς που περιμένουν να τους ζητήσει κάποιος βοήθεια, διαισθάνονται και γνωρίζουν καλά πότε έχει κάποιος την ανάγκη τους και θα είναι εκεί για να συμπονέσουν, να ακούσουν και να συμπαρασταθούν. Έχουν την ικανότητα να κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς και να τους ανοίγονται.

Παρθένος ή με Σελήνη στην Παρθένο είσαι στα ζώδια που νοιάζονται (και μπράβο σου)

Οι Παρθένοι εκπροσωπούν το ζώδιο της υπηρεσίας. Νιώθουν όμορφα όταν προσφέρουν και νοιάζονται να βοηθήσουν τους άλλους. Παρότι φαίνονται ψυχροί και ίσως απόμακροι, είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν τη φροντίδα τους και τις υπηρεσίες τους σε όποιον τις χρειαστεί. Βέβαια, θα το κάνουν με διακριτικότητα και προσοχή και δεν θα φέρουν κανέναν σε δύσκολη θέση. Δεν θα κομπάσουν για ό,τι έδωσαν και μόλις τελειώσουν το έργο τους θα φύγουν τόσο αθόρυβα όσο εμφανίστηκαν.

Ζυγός ή Σελήνη στον Ζυγό

Οι Ζυγοί είναι γνωστοί διαμεσολαβητές και λειτουργούν πάντα ως πυροσβέστες στις τεταμένες σχέσεις των ανθρώπων. Αν κάποιος φίλος ή συγγενής τους αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και δεν μπορεί να το διαχειριστεί, ευχαρίστως οι Ζυγοί ως ένα από τα ζώδια που νοιάζονται πραγματικά θα αναλάβουν τον ρόλο του διπλωμάτη και θα ξεκινήσουν τις συνομιλίες και με τις δύο πλευρές, κρατώντας πάντα ίσες αποστάσεις. Ο σκοπός τους είναι να επικρατήσει το δίκαιο και η ειρήνη και είναι διατεθειμένοι να παλέψουν γι’ αυτό και ας μην τους αφορά άμεσα το θέμα. Είναι ευγενικοί, κατανοητοί όταν εξηγούν και ικανοί να επαναφέρουν την αρμονία στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Υδροχόος ή Σελήνη στον Υδροχόο

Οι Υδροχόοι είναι κι αυτοί στην κατηγορία Ζώδια που Νοιάζονται, παρότι είναι συναισθηματικά απόμακροι και δεν αντέχουν τις πολλές ευαισθησίες, έχουν έναν δικό τους τρόπο να προσφέρουν φροντίδα στους άλλους. Είναι από τα πιο φιλάνθρωπα ζώδια και με ιδιαίτερες ανησυχίες για το σύνολο. Οπότε οι Υδροχόοι συνήθως δεν μπλέκονται σε διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά θα δώσουν όλο τους το είναι για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι ευαισθητοποιημένοι στην κοινωνική δικαιοσύνη και υποστηρίζουν προσπάθειες που προβάλλουν τον αλτρουισμό τους. Μπορεί να μην διεκδικήσουν το δικό τους δίκιο, αλλά θα τρέξουν και θα αγωνιστούν για να δικαιωθεί κάποιος αδύναμος κοινωνικά ή μια ομάδα ανθρώπων που στοχοποιήθηκε.

Ιχθύες ή Σελήνη στους Ιχθύες στα ζώδια που νοιάζονται

Οι Ιχθύες είναι από τα πιο ευαίσθητα και ιδεαλιστικά ζώδια και από τους πρώτους που θα τρέξουν όταν κάποιος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Είναι από τη φύση τους δοτικοί και έχουν πολύ δυνατή διαίσθηση και μπορούν να κατανοήσουν τα βαθύτερα συναισθήματα των άλλων. Θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και θα αφήσουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα μέχρι να βρεθεί η λύση που ψάχνουν. Θα γίνουν συναισθηματικά «μαξιλάρια», θα απορροφήσουν όλους τους κραδασμούς και την αρνητική ενέργεια και θα μετατραπούν σε «πατερίτσες» των άλλων. Πάντα ξεχνούν να βάλουν όρια και συνήθως αδειάζουν όλα τα ψυχικά τους αποθέματα.