ΖΩΔΙΑ

Τα 5 ζώδια που δεν αντέχουν την κριτική: Κράζεις; Θαυμάζεις

Pexels

Το να δέχεσαι την εποικοδομητική κριτική είναι μια αναμφισβήτητη δεξιότητα. Ένας κόσμος ευκαιριών ανοίγεται μπροστά μας όταν μπορούμε να ακούσουμε σχόλια από άτομα που αγαπάμε, εμπιστευόμαστε, σεβόμαστε και τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την προσέγγισή μας στην εργασία ή τις σχέσεις μας.

Αλλά δεν παίρνουμε όλοι την κριτική με καλό τρόπο. Συνήθως, η αστρολογία είναι ένα καλό εργαλείο για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας γύρω από το ποια ζώδια δεν αντέχουν την κριτική και αρνητικά σχόλια και ποια είναι εκείνα που θα ανοίξουν τα αυτιά τους πρόθυμα, προκειμένου να βελτιωθούν. Αν είσαι κάποια που μισεί να της επισημαίνει κάποιος άλλος τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιώσει κάτι, μάλλον θα δεις το ζώδιό σου στην παρακάτω λίστα. 

Τα 5 ζώδια που δεν αντέχουν την κριτική Pexels

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι μπορούν να δεχθούν την κριτική εάν αισθάνονται ότι προέρχεται από ένα καλό μέρος. Εάν προσπαθείς πραγματικά να τους βοηθήσεις, μπορούν να είναι δεκτικοί σε αυτό. Ωστόσο, εάν δεν αισθάνονται ότι τους αξίζει να τους επικρίνουν, η οποιαδήποτε κριτική θα τους φανεί σκληρό χτύπημα και μπορεί να τους πάρει λίγο χρόνο (αν ποτέ) να το ξεπεράσουν. Η κριτική για έναν Καρκίνο έχει την ικανότητα να δημιουργεί προβλήματα και να καταστρέφει σχέσεις. Όταν δέχεται σκληρή κριτική, ο Καρκίνος μπορεί να κλειστεί στον εαυτό του, μέχρι να μπορέσει να το επεξεργαστεί μόνος του.

Τα ζώδια που δεν αντέχουν την κριτική: Παρθένος

Δεδομένου ότι οι Παρθένοι έχουν τάσεις τελειομανίας και συχνά θεωρούν τον εαυτό τους ως το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο, υπάρχουν στιγμές που δεν αντιδρούν ευνοϊκά στην κριτική. Οι Παρθένοι αγανακτούν ιδιαίτερα απεναντι στην κριτική, όταν αισθάνονται ότι το άτομο που την ασκεί δεν είναι ειδικός και δεν έχει δικαίωμα να την προσφέρει. Δεν το απολαμβάνουν όταν κάποιος ενεργεί ως ανώτερός τους και προσπαθεί να υπονομεύσει τα αισθήματα ευεξίας ή τα επιτεύγματά τους. Καλύτερα να έχεις όλα τα στοιχεία αν πρόκειται να τολμήσεις να τους επικρίνεις.

Ζυγός

Οι Ζυγοί μπορούν να γίνουν λίγο αμυντικοί όταν τους επικρίνουν. Μπορεί να αισθάνονται σαν το άτομο που τους επικρίνει να προσπαθεί σκόπιμα να τους προσάψει κάτι που έχει κάνει ή δεν έχει κάνει ο Ζυγός. Δέχονται με δυσκολία εποικοδομητική κριτική γιατί η όλη διαδικασία τους φαίνεται συγκρουσιακή και αρνητική. Αν νιώθεις την ανάγκη να ασκήσεις κριτική σε αυτό το ζώδιο, κάν’ το με τον πιο ευγενικό τρόπο και με τη λιγότερη δυνατή μνησικακία.

Τα ζώδια που δεν αντέχουν την κριτική: Τοξότης

Το καλό είναι ότι ο Τοξότης δεν αφήνει τον φόβο της κριτικής να τον εμποδίσει να κάνει τα πράγματα που θέλει να κάνει ή να πάει στα μέρη που θέλει να πάει. Είναι καλοί στο να αγκαλιάζουν τα λάθη τους, να μαθαίνουν από αυτά και να προχωρούν. Αυτό που δεν απολαμβάνουν οι Τοξότες ωστόσο,  είναι κάποιος να τους επισημαίνει τα ελαττώματα και τα λάθη τους. Μάλλον, οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς μπορεί να τα μπέρδεψαν και δεν εκτιμούν κάποιον που προσπαθεί να καταστρέψει την αυτοπεποίθησή τους.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι πολύ ευαίσθητοι για να δεχτούν καλά την κριτική. Παίρνουν τα πράγματα πολύ προσωπικά και η σκληρή κριτική, έχει τη δύναμη να κατακερματίσει την αυτοπεποίθησή τους. Η κριτική δεν είναι πολύ χρήσιμη για τους Ιχθύες. Δεν χρησιμοποιούν αρνητικά σχόλια ως τρόπο να παρακινήσουν τον εαυτό τους. Όταν κάποιος τούς επικρίνει, νιώθουν ότι κάποιος τους μαχαιρώνει στην καρδιά και θα αντιδράσουν πολύ συναισθηματικά. Εάν κάποια κριτική τούς φανεί ιδιαίτερα σκληρή, θα αποσυρθούν στον κόσμο της φαντασίας τους και απλώς δεν θα ασχοληθούν περαιτέρω.