ΖΩΔΙΑ

Αυτά είναι τα 5 πιο ζηλιάρικα ζώδια

iStock

Όλοι έχουμε βιώσει τo αίσθημα της ζήλιας κάποια στιγμή στη ζωή μας. Η ζήλια είναι ένα πολύ κοινό συναίσθημα, που είναι αποτέλεσμα αγάπης, έλξης και κτητικότητας. Τα συναισθήματά μας φυσικά, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον αστρολογικό μας χάρτη, που μας λέει πολλά για το τι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.

Ποια είναι τα πιο ζηλιάρικα ζώδια; 

Τα πιο ζηλιάρικα ζώδια Pexels

Η ζήλια είναι περίεργο πράγμα. Μας κυριεύει αυτή η ανασφάλεια και δεν μπορούμε παρά να παραδοθούμε σε αυτό το περίεργο και περίπλοκο συναίσθημα. Υπήρξαν στιγμές που κάποιος ήταν καλύτερος από εμάς σε κάτι ή είχε κάτι που θέλαμε, γεμίζοντας την ψυχούλα μας με φθόνο που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Αυτό είναι η ζήλια.

Το συναίσθημα της ζήλιας είναι μια τόσο περίπλοκη έννοια. Πληγώνουμε ανθρώπους και επεμβαίνουμε στις ζωές τους εξαιτίας ενός απλού συναισθήματος. Είναι το συναίσθημα που μπορεί και βγάζει τη χειρότερη πλευρά του εαυτού μας. Μπορεί μέχρι και να πληγώσει κάποιον, ακόμα κι αν πραγματικά δεν το θέλουμε. Ποιοι είναι όμως οι πιο ζηλιάρηδες; Η αστρολογία, μας δίνει έναν οδηγό πλοήγησης για αυτό το σκοτεινό συναίσθημα.

Καρκίνος

Μπορεί να μην το δείχνουν, αλλά οι Καρκίνοι μπορούν εύκολα να ζηλέψουν. Αναζητούν ασφάλεια στις σχέσεις και όταν αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια. Και τότε είναι που αρχίζουν να νιώθουν ζήλια. Είναι πολύ ευαίσθητοι και δυσκολεύονται να ανοιχτούν στους ανθρώπους. Χρειάζονται επιβεβαίωση για το ότι τους αγαπούν.

Λέων

Οι Λέοντες είναι πιστοί και πολύ παθιασμένοι με τον σύντροφό τους. Δεν αντέχουν να τον βλέπουν να πολυσυναναστρέφεται με άλλους και έτσι ζηλεύουν εύκολα αν κάποιος άλλος προσπαθεί να κλέψει την προσοχή τους. Και το όλο πράγμα γίνεται χειρότερο, αν ο σύντροφός τους καταλήξει να επαινεί και να κομπλιμεντάρει άλλους, ακόμα κι αν αυτό δεν δείχνει ρομαντικό ενδιαφέρον.

Παρθένος

Είναι γνωστό ότι οι Παρθένοι είναι το πιο επικριτικό ζώδιο. Και αυτό δεν το κάνουν μόνο στον εαυτό τους, αλλά και στους άλλους. Και φυσικά στους συντρόφους τους. Με το να επισημαίνουν τα λάθη τους, είναι σαφές σημάδι ότι είναι αναστατωμένοι και πιθανότατα ζηλεύουν. Θα προσπαθήσουν να σκεφτούν καταστάσεις που υποδηλώνουν απιστία και θυμώνουν αδικαιολόγητα με τον σύντροφό τους.

Σκορπιός

Δεν είναι μυστικό, ότι οι Σκορπιοί, είναι εξαιρετικά κτητικοί και ζηλιάρηδες. Έχουν τεράστια ζητήματα εμπιστοσύνης και δυσκολεύονται πολύ να αποδεσμευθούν από την ελεγκτική τους συμπεριφορά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή απογοήτευση στο σύντροφό τους, καθώς γίνονται συναισθηματικά χειριστικοί όταν ζηλεύουν. Η μόνη διέξοδος είναι να τους δείξεις  πλήρη αφοσίωση και αγάπη.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες, είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με τα συναισθήματά τους και έτσι, τείνουν να νιώθουν κάθε συναίσθημα πολύ βαθιά. Το ίδιο ισχύει και για τη ζήλια, η οποία τους κάνει να κλείνονται στον εαυτό τους. Για αυτούς, η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση και αν αυτή σιγά σιγά μαραθεί, είναι βέβαιο ότι θα ζηλέψουν.