ΖΩΔΙΑ

Τα 4 ζώδια που λατρεύουν τις Απόκριες

AP Photo Leo Correa

Κακά τα ψέματα, οι Απόκριες δεν είναι για όλους. Είναι πολλοί συνάνθρωποί μας εκεί έξω που αντιπαθούν τα καρναβάλια, τις μεταμφιέσεις και τα αποκριάτικα πάρτι με 80s και 90s μουσική.

Αν ρωτάς εμένα, με πατρινή καταγωγή, θα ήταν λίγο περίεργο αν αντιπαθούσα αυτές τις ημέρες του χρόνου. Είναι μία ακόμη αφορμή για να βγεις να χορέψεις, να ντυθείς ό,τι κάνεις κέφι και να ακούσεις ρετρό μελωδίες, που έχουν την τιμητική τους αυτήν την περίοδο. Ακόμα και αν δεν κάνουν πέρασμα από το καρναβάλι της Πάτρας, του Ρεθύμνου και των λοιπών μεγάλων πόλεων, υπάρχουν 4 ζώδια που λατρεύουν τις Απόκριες.

Τα 4 ζώδια που λατρεύουν τις Απόκριες

Δίδυμοι

Δώσε στους Διδύμους πάρτι και χαρά, και παρ’ τους την καρδιά. Οι Απόκριες είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν το επικοινωνιακό τους χάρισμα και να φλερτάρουν μέχρι τελικής πτώσεως. Συνήθως μεταμφιέζονται σε κάτι ιδιαίτερο και μυστηριώδες. Θα είναι ο David Bowie ή η Frida Kahlo του πάρτι. Θα είναι το πρόσωπο που θα μιλάει με όλους τους παρευρισκόμενους και θα περνάει υπέροχα. Σαν να είναι ένα ακόμη Σάββατο, αλλά με μεταμφίεση.

Καρκίνος

Μπορεί να αγαπά τις παραδόσεις και να προτιμά τα απλά πράγματα στη ζωή, αλλά δεν θα πει όχι στις Απόκριες και στο γλέντι που τις ακολουθεί. Ή που θα ντυθεί κάτι πολύ ρομαντικό και εκλεπτυσμένο (Ιουλιέτα ας πούμε) ή που θα ζητήσει από το ταίρι της να ντυθούν ένα γνωστό ζευγάρι. Ποπάι και Όλιβ Όιλ ας πούμε.

Λέων

Ο Λέων εμπίπτει στην κατηγορία των Διδύμων. Αν εντοπίσει ότι υπάρχει πάρτι κοντά του και αυτός δεν είναι εκεί, θα τρέξει για να δει τι χάνει. Στο κέντρο της πίστας αλλά και του ενδιαφέροντος. Μπορεί να μην ντυθεί καθόλου αλλά μπορεί και να ντυθεί κάτι αρκετά μεγαλοπρεπές και glamorous. Κάτι σε Elton John ή Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Υδροχόος

Το ζώδιο που δεν χρειάζεται να αγοράσει ή να νοικιάσει στολή για τις Απόκριες. Θα βρει αμέτρητους θησαυρούς στην ντουλάπα του για να δείξει σε όλους το πολύ καλό του γούστο και την ιδιαιτερότητα του στιλ του. Οι Απόκριες είναι απλώς άλλο ένα Σαββατοκύριακο που θα βγει, θα πιει και θα το «κάψει» με την παρέα του. Αν τύχει να βρει ένα κοστούμι με παγέτες στην γκαρνταρόμπα του, ακόμα καλύτερα.