ΖΩΔΙΑ

Τα 4 πιο τελειομανή ζώδια: Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Pexels

Η τελειομανία έχει να κάνει με τον έλεγχο. Σε συνδυασμό με το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά δυσάρεστα και μερικές φορές εντελώς επικίνδυνα προβλήματα υγείας, όπως κατάθλιψη, αισθήματα απογοήτευσης, εμμονές, ψυχαναγκασμούς ακόμα και ενοχές.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν είσαι τελειομανής; Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια, είναι η εμμονή με τα λάθη (μερικές φορές σε σημείο που δεν μπορείς να προχωρήσεις), είσαι υπερ-ανταγωνιστική με τους άλλους, αυστηρή με τον εαυτό σου και συγκρουσιακή, εκεί που δεν χρειάζεται. Και όπως πολλά άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας, σχετίζονται με το ωροσκόπιό μας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι πιο τελειομανείς άνθρωποι, ανήκουν συνήθως σε ένα από τα παρακάτω 4 ζώδια. Για τα πιο τελειομανή ζώδια, ποτέ και τίποτα δεν είναι «αρκετά καλό». Μια μόνιμη αίσθηση ανικανοποίητου συχνά εμποδίζει αυτά τα ζώδια να βρουν μια ισορροπία στη ζωή. 

Τα 4 πιο τελειομανή ζώδια: Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά Pexels

Τα πιο τελειομανή ζώδια:

Παρθένος

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στην προσωπικότητα κάθε Παρθένου εκεί έξω. Και θα εξετάσουν αυτές τις λεπτομέρειες ξανά και ξανά, για να βεβαιωθούν ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος. Οι Παρθένοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πιο τελειομανή ζώδια γιατί προσπαθούν να είναι τέλειοι, 24/7, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας και της ζωής τους. Το πιο δύσκολο; Περιμένουν και από τους ανθρώπους στη ζωή τους να είναι το ίδιο τέλειοι. Γεγονός που φυσικά τους κάνει εξαιρετικά αυστηρούς και επικριτικούς. Κι επειδή οι Παρθένοι μοιάζουν να ξέρουν πάντα τη σωστή απάντηση και να διορθώνουν σχεδόν οτιδήποτε, θα επιμείνουν εκεί που όλοι οι άλλοι θα τα’ χουν σίγουρα παρατήσει.

Αιγόκερως

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησε ο Αιγόκερως, πάντα πιστεύει ότι θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα. Οι Αιγόκεροι τείνουν να είναι τελειομανείς και θα αναπτύξουν εμμονή με ένα λάθος που έκαναν, είτε αυτό είχε να κάνει με τη δουλειά τους, είτε με την προσωπική σου ζωή. Θα ξεπεράσουν τα λάθη τους και θα βρει τρόπους για να τα πάει καλύτερα και μετά θα ελπίζει σε μια ευκαιρία για να προσπαθήσει ξανά. Είναι επίμονοι και θα συνεχίσουν να προσπαθούν μέχρι να τα καταφέρουν με το δικό τους τρόπο. Νομίζουν ότι αν αποτύχουν, θα απογοητεύσουν τους πάντες γύρω τους. Και δεν έχουν τίποτα χειρότερο από αυτό.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί έχουν συχνά μια έντονη ανάγκη να κάνουν τα πράγματα στην εντέλεια. Αν κάτι δεν πρόκειται να είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πόσο εκπληκτικός είναι ο Σκορπιός, τότε μπορεί να μην το αναλάβει. Οι Σκορπιοί παρατηρούν τα πάντα και αν κάτι δεν πάει καλά ή γίνει λάθος, θα κάνουν ό,τι μπορούν μέχρι να διορθωθεί. Προτιμούν να επικεντρωθούν στα πράγματα που κάνουν πολύ καλά παρά να ρισκάρουν μια πιθανή αποτυχία.

Ζυγός

Αν και μπορεί να μην τους φαίνεται, οι Ζυγοί είναι πολύ ευαίσθητοι και δεν αντιδρούν καλά σε αρνητικά σχόλια ή συγκρούσεις. Αλλά αν τα κάνουν όλα τέλεια, δεν υπάρχει χώρος για κανέναν να βρει λάθος σε αυτούς ή σε αυτό που έχουν κάνει. Η τελειομανία για τον Ζυγό, είναι ένας τρόπος για να αποφύγει αρνητικά σχόλια, συγκρούσεις και δράματα.