ΖΩΔΙΑ

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι – Τα ζώδια που δεν αφήνουν πίσω τους το παρελθόν

Pexels

Νιώθεις ότι έχεις παγιδευτεί στο παρελθόν και ότι δεν να μπορείς να προχωρήσεις; Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές το παρελθόν έχει τον τρόπο να επανέρχεται στη ζωή μας, ακριβώς τη στιγμή που πιστεύουμε ότι το έχουμε αφήσει για πάντα πίσω. Και ενώ για μερικούς τα «περασμένα-ξεχασμένα» είναι το προσωπικό τους mantra, υπάρχουν και εκείνοι που δυσκολεύονται κάπως περισσότερο. Μην ανησυχείς όμως, δεν φταις εσύ. Το ζώδιό σου, έχει να κάνει πολύ με το πόσο καλά αντιμετωπίζεις το παρελθόν και πώς ωριμάζεις μέσα από αυτό.

Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια το παρελθόν; 

Τα 5 ζώδια που δεν αφήνουν πίσω τους το παρελθόν Pexels

Όλοι έχουν τις δικές τους «αποσκευές». Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως ένας χωρισμός ή κάτι πιο δύσκολο όπως ένας θάνατος αγαπημένου προσώπου. Ανεξάρτητα με το είδος της «βαλίτσας» του παρελθόντος σας, το αν την κουβαλάς μαζί σου ή όχι, έχει να κάνει και με το ζώδιό σου. Βλέπεις, ορισμένα ζώδια αντιμετωπίζουν το παρελθόν τους ως μάθημα ζωής, μέσα από το οποίο μπορούν να αναπτυχθούν. Από την άλλη, υπάρχουν και τα ζώδια που επιστρέφουν εύκολα σε μια κατάσταση του παρελθόντος την οποία δεν έχουν ξεπεράσει, γεγονός που μπορεί να είναι ιδιαίτερα οδυνηρό. Ποια είναι λοιπόν τα ζώδια αυτά;

Παρθένος

Η προσοχή των Παρθένων στη λεπτομέρεια, είναι συχνά χρήσιμη και πολύτιμη, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βοηθάει και πολύ. Οι Παρθένοι είναι εξαιρετικά αναλυτικοί και μπορούν να αναλύουν το παρελθόν για πάντα. Μπορεί να κολλήσουν σε κάτι που έχει ήδη συμβεί, είτε ήταν χθες, είτε πριν από 5 χρόνια, χωρίς να φαίνεται να μπορούν να προχωρήσουν. Παίζουν ξανά και ξανά σενάρια στο μυαλό τους και καταλήγουν κάθε φορά, σε διαφορετικά συμπεράσματα για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν έπαιζαν διαφορετικά τα χαρτιά τους. Οι Παρθένοι δυσκολεύονται περισσότερο από τον καθένα να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν. Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να είναι έτοιμοι να μάθουν από αυτό.

Ιχθύες

Παρόλο που θα προτιμούσε να μην του συμβαίνει, το παρελθόν φαίνεται να στοιχειώνει πάντα έναν Ιχθύ. Είναι από τα ζώδια που είναι ιδιαίτερα σκληρά με τον εαυτό τους. Πολλές φορές νιώθουν θύματα των δικών τους σκέψεων και αυτό εμποδίζει την προσωπική τους ανάπτυξη. Όπως ένας Παρθένος, έτσι κι ένας Ιχθύς σκέφτεται υπερβολικά τα πάντα. Εκείνο το ντροπιαστικό πράγμα που έκανε στο γυμνάσιο; Οι πιθανότητες είναι ότι ένας Ιχθύς, αποφεύγει ακόμα και σήμερα τους συμμαθητές του. Η αλήθεια είναι, πως είναι δύσκολο να αναπτυχθεί κανείς, όταν είναι προσκολλημένος στο παρελθόν.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί δυσκολεύονται να τα παρατήσουν γενικά, ειδικά αν πρόκειται για κάτι που πλήγωσε τους ίδιους ή τους αγαπημένους τους. Θα κρατά κακία μέχρι την ημέρα που θα πεθάνει, γεγονός που μπορεί να κάνει δύσκολη την εξέλιξή τους. Ο αποθηκευμένος θυμός δεν βοήθησε ποτέ κανέναν να προχωρήσει στη ζωή. Όσο πιο γρήγορα ένας Σκορπιός μάθει να συγχωρεί, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του. Μέχρι τότε, δεν θα μπορέσει να κερδίσει έδαφος στον αγώνα για αυτοβελτίωση.

Ζυγός

Εάν είσαι Ζυγός, πιθανότατα απεχθάνεσαι να βυθίζεσαι στις σκέψεις σου. Πέφτεις εύκολα σε ένα πηγάδι αυτολύπησης, μόλις αρχίσεις να σκέφτεσαι το παρελθόν. Την εικόνα δεν βοηθά επίσης το γεγονός ότι δεν εκφράζεσαι εύκολα και το ότι αποφεύγεις να αντιμετωπίζεις, εκείνους με τους οποίους έχεις πρόβλημα. Αν συνδυάσει κανείς αυτά τα χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα είναι ένας άνθρωπος που συγκρατεί τον εαυτό του επίτηδες, χωρίς καν να το προσέχει. Οι Ζυγοί τείνουν να επικεντρώνονται στο παρελθόν, όχι στο μέλλον, κάτι που τους εμποδίζει επίσης να προχωρήσουν.

Καρκίνος

Η φαντασία ενός Καρκίνου κερδίζει πάντα όταν μιλάμε για παρελθόν. Οι Καρκίνοι θα βρουν κάθε πιθανό, εναλλακτικό τέλος σε μια κατάσταση, γνωρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Ένας Καρκίνος που ράγισε την καρδιά σου, πιθανότητα ακόμα και σήμερα σκέφτεται πώς θα μπορούσε να μειώσει το πλήγμα. Είναι έμφυτο για έναν Καρκίνο να συνδέεται συναισθηματικά με όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή του, όσο ασήμαντο κι αν είναι. Η απαισιόδοξη προοπτική ενός Καρκίνου δεν τον αφήνει να προχωρήσει. Επίσης, θεωρεί δεδομένο ότι όλοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Αν ένας Καρκίνος δεν μπορεί να ξεπεράσει το παρελθόν, κανένας άλλος δεν μπορεί.