ΖΩΔΙΑ

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου. Και τα καλά και τα προβληματικά

Unsplash

Η ημέρα των γενεθλίων σου ορίζει το ζώδιό σου. Ο αστρολογικός χάρτης καθορίζεται από την ώρα και την τοποθεσία γέννησης, και μπορούμε να καταλάβουμε ακόμα περισσότερα για το ποιοι είμαστε και πού βαδίζουμε.

Το ζώδιό σου όμως είναι ο πυρήνας σου. Οι προτιμήσεις, τα δυνατά σου χαρακτηριστικά, τα προτερήματα αλλά και οι αδυναμίες. Αυτά που εκνευρίζουν τους φίλους σου και ενδεχομένως τον ίδιο σου τον εαυτό. Όλα αυτά είναι που σε κάνουν μοναδική, ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Αν βάλουμε τα ζώδια σε κατηγορίες, ξέρουμε ότι αυτά του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς) είναι συναισθηματικά και διαισθητικά. Τα της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) είναι πρακτικά και προσγειωμένα, της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) είναι παθιασμένα και του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) είναι πνευματώδη και περιπετειώδη.

Πάμε να δούμε ένα ένα τα ζώδια για να θυμηθούμε τους λόγους που αγαπάμε καθένα ξεχωριστά. Κι ας γινόμαστε όλοι ανυπόφοροι, έστω και άθελά μας.

Κριός

Δεν είναι τυχαία το πρώτο ζώδιο στη σειρά. Φιλόδοξη και τολμηρή, πηγαίνεις στον στόχο με τα κέρατα και καταφέρνεις να μην χάνεις ποτέ το κέφι σου. Οι Κριοί θέλουν όλα να γίνονται γρήγορα και παρορμητικά, για αυτό και τα μαθήματα ζωής έρχονται πολύ αργότερα. Ωστόσο, η θετικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό και είναι ένας άνθρωπος που θέλεις να έχεις στη ζωή σου. Το κακό είναι ότι μπορεί να λειτουργούν ελαφρώς εγωιστικά και να μην υπολογίζουν πάντα τα συναισθήματα των ανθρώπων που αγαπούν.

Ταύρος

Αγάπη, χρήματα, γήινες απολαύσεις. Αν και ιδανικά θα ήθελαν κάποιον να τους φροντίζει όλη μέρα και να τους κάνει τα χατίρια, οι Ταύροι σηκώνουν τα μανίκια και τα δίνουν όλα στη δουλειά. Αν ο στόχος είναι η αποταμίευση, δεν πρόκειται να ξεκουραστούν ούτε μία μέρα. Αυτή η ανάγκη για ασφάλεια και σταθερότητα κάνει έναν Ταύρο απόλυτα πεισματάρη. Μπορεί δηλαδή να επιμένει για καιρό σε μία κακή σχέση ή δουλειά, μόνο και μόνο επειδή έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του.

Δίδυμοι

Η κοινωνική πεταλούδα του ζωδιακού. Θα ήθελε να υπάρχουν περισσότερες από 24 ώρες σε μία μέρα για να τα προλαβαίνει όλα. Ένα από τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά ζώδια, ο Δίδυμος κατεβάζει συνέχεια καινοτόμες ιδέες και δεν εφησυχάζει ποτέ. Το λάθος που μπορεί να κάνεις είναι ότι δεν προσέχει όταν μιλάει και καταλήγει να πληγώνει εκείνους που αγαπά περισσότερο.

Καρκίνος

Το πιο διαισθητικό ζώδιο. Αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει σε έναν χώρο, ακόμα κι αν δεν μιλά κανείς. Χρειάζεται χρόνο για να ανοιχτεί και να εκφραστεί, αλλά άπαξ και διαπεράσεις το σκληρό κέλυφος, ανακαλύπτεις έναν τρυφερό συναισθηματικό κόσμο. Νοιάζεται κυρίως για την οικογένειά του και είναι εξαιρετικός σε δουλειές που αφορούν φροντίδα. Η παθητική του στάση στα προβλήματα μπορεί να σε βγάλει από τα ρούχα σου.

Λέων

Βγάλτε το κόκκινο χαλί γιατί περνάει ο Λέων. Γεννημένος ηγέτης, είναι πάντα στο κέντρο της προσοχής και ακτινοβολεί αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, αφιερώνεται πάντα στους φίλους και τις σχέσεις του. Το κάνει λίγο κτητικά και επιτίθεται όταν νιώσει ότι πάει να επισκιαστεί. Αυτό είναι και το μόνο εμπόδιο στην ευτυχία του.

Παρθένος

Το απόλυτα προσγειωμένο, λογικό και πρακτικό ζώδιο. Είναι τελειομανές, εξασκείται μέχρι να καταφέρει τον στόχο του και έχει σύστημα. Ενώ όλα αυτά δημιουργούν τον πυρήνα του και τον κάνουν άκρως πετυχημένο, αυτά είναι και η τιμωρία του. Δεν μπορεί να χαλαρώσει εύκολα και να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής. Έχει πάντα ένα grande σχέδιο στο μυαλό του. Είναι όμως ένα από τα πιο σταθερά και αφοσιωμένα ζώδια.

Ζυγός

Εδώ έχουμε να κάνουμε με εμμονή στην ισορροπία, αλλά μέσα από την ομορφιά, την υψηλή αισθητική και την οικονομική σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι Ζυγοί γίνονται συνήθως καλλιτέχνες. Ενδιαφέρονται πολύ για τη συντροφικότητα και δεν λειτουργούν τόσο με το «εγώ». Από τη μία, λειτουργούν ομαδικά, από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν τον εαυτό τους εύκολα μέσα σε μία σχέση.

Σκορπιός

Ο σκακιστής του ζωδιακού υπολογίζει καλά κάθε του κίνηση προτού ενεργήσει.  Ο Σκορπιός κατηγορείται συχνά ότι είναι κρυψίνους και πολύ κλειστός, αλλά είναι σίγουρα το πιο σεξουαλικό ζώδιο, που λατρεύει την επαφή και την οικειότητα. Απλώς χρειάζεται πολύ χρόνο μέχρι να επιτρέψει στους άλλους να δουν τον πραγματικό του εαυτό. Όταν το κάνει, δίνει τα πάντα.

Τοξότης

Περιπετειώδης και ανήσυχο πνεύμα. Ο Τοξότης φημίζεται για τις καλές ιστορίες και για την αγάπη για τα ταξίδια. Έχει έντονη κωμική φλέβα και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει τη συμπάθεια όλων γύρω του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν φιλτράρει πάντοτε αυτό που λέει και ότι μπορεί να νιώσει πολύ εύκολα περιορισμένος με έναν σύντροφο.

Αιγόκερως

Ένα πολύ δυνατό ζώδιο που εξερευνά τόσο τις σωματικές, όσο και τις πνευματικές αντοχές του. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να καταφέρει, αν το βάλει στόχο. Είναι ένα ζώδιο που παίρνει μαθήματα ζωής αρκετά νωρίς, αλλά συνεχίζει με αισιοδοξία και δύναμη, όσο σκληρά και αν έχει περάσει. Χάνει συνήθως την μπάλα όταν πρέπει να ισορροπήσει τη δουλειά με την προσωπική ζωή τείνοντας να βάζει σε προτεραιότητα το πρώτο.

Υδροχόος

Στόχος του είναι να αλλάξει τον κόσμο και συνήθως το καταφέρνει. Ο μεγαλύτερος ανθρωπιστής του ζωδιακού είναι πολύ μπροστά από την εποχή του και αυτό φαίνεται σε όλο το lifestyle του. Λειτουργεί ομαδικά αλλα θέλει να έχει άπλετο χρόνο για τον εαυτό του. Αυτό τον κάνει απόμακρο και συνήθως απροσπέλαστο στη δημιουργία σχέσεων.

Ιχθύς

Ας πούμε ότι το τελευταίο ζώδιο στη σειρά είναι και εκείνο που παίρνει τα μαθήματα ζωής πιο γρήγορα από όλους. Είναι τρομερά διαισθητικό και έχει πολύ βαθιά σύνδεση με τον εαυτό του, αλλά και με τους άλλους. Αν και αντιλαμβάνεται, δυσκολεύεται να δει την πραγματικότητα και αυτή η έλλειψη ρεαλισμού είναι συνήθως που του δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα.