ΖΩΔΙΑ

6 λόγοι να αγαπάς έναν Καρκίνο (και να του το δείχνεις)

Unsplash

Κηρύσσω την έναρξη του γενέθλιου μήνα του Καρκίνου. Αυτού του ζωδίου που δικαίως θεωρείται το πιο ευαίσθητο. Το πιο κλαψιάρικο ενδεχομένως αλλά ας μην πούμε άσχημα πράγματα σήμερα. Έχουμε μπροστά μας έναν μήνα.

Αν έχεις έναν Καρκίνο στη ζωή σου, ξέρεις ότι υπάρχουν πράγματα που τον κάνουν ανυπόφορο αλλά και απαραίτητο στη ζωή σου. Τι κι αν γκρινιάζει και κλαψουρίζει όταν δεν γίνεται το δικό του; Τα παρακάτω στοιχεία της προσωπικότητάς του τον κάνουν τον ψυχολόγο της ζωής. Ή τη μαμά σου.

Είναι προστατευτικός

Υπάρχει μία παρεξήγηση. Όλοι νομίζουν ότι ο Καρκίνος είναι δοτικός και προστατευτικός με όλον τον κόσμο. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Καρκίνος πρέπει πρώτα να νιώσει εμπιστοσύνη και οικειότητα για να μπορέσει να δώσει, υλικά και συναισθηματικά. Αν γίνεις σημαντικός για εκείνος, θα κάνει τα πάντα.

Αγαπά την απλότητα

Τι θέλει ένας Καρκίνος για να νιώσει ευτυχία; Τους ανθρώπους που αγαπάει, λίγη θάλασσα και κανάν μεζέ. Αν όλα αυτά είναι καλής ποιότητας, νιώθει ότι έχει βρει τον Παράδεισο.

Λύνει τα προβλήματά σου

Δεν έχει σημασία αν τα κάνει θάλασσα στη δική του ζωή. Είναι εξαιρετικό στο να σε ακούει με τις ώρες και να εντοπίζει την πηγή του κακού. Θα μπορέσει να μπει στη θέση σου και να βρει τη λύση που ταιριάζει σε εσένα και μόνο.

Είναι ανοιχτόμυαλος

Δεν ξέρω τι ζώδιο ήταν ο Τσε Γκεβάρα αλλά οι Καρκίνοι είναι επαναστάτες, κι ας μην τους το χει κανένας. Υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλου του κόσμου, αγαπούν τα ζώα και δεν θα σε κρίνουν εύκολα. Εκτός αν έστειλες πάλι μεθυσμένο μήνυμα στον πρώην σου.

Δεν φοβάται την αποτυχία

Ο Καρκίνος βουτά με το κεφάλι μέσα στη θάλασσα. Αν μιλάμε ειδικά για ερωτικά θέματα, θα ρισκάρει κι ας το μετανιώσει. Αδυνατεί να λειτουργήσει με τη λογική, αλλά σάμπως έχει λογική η αγάπη; Αυτός είναι και ο λόγος που του αρέσει η δέσμευση και οι σχέσεις. Γιατί όταν δίνεται, δίνεται.

Είναι πολύ ευαίσθητος

Κι ενώ όλοι κατηγορούν τον Καρκίνο για αυτό του το στοιχείο, ας παραδεχτούμε λοιπόν ότι είναι αρετή να συγκινείσαι εύκολα, να κατανοείς και να εκδηλώνεις την τρυφερότητά σου. Είμαι προφανώς Καρκίνος; Είμαι.