ΖΩΔΙΑ

Καρμικές σχέσεις: Τι μάθημα παίρνει από το πάθημα, το κάθε ζώδιο

Unsplash

Ξέρεις κάποιον που σου έχει φερθεί άσχημα και μετά από λίγο το βρίσκει κάπως μαγικά μπροστά του; Ή βρέθηκες τελικά να την πληρώνεις για ένα ψέμα που είπες; Αυτή η εξιλέωση για τις πράξεις μας είναι ο ορισμός του κάρμα.

Το κάρμα είναι βασικά η συνέπεια των πράξεών μας. Κάρμα είναι αυτό που σου συμβαίνει ως αποτέλεσμα των ενεργειών που κάνεις στη ζωή σου (καλές και κακές). Το καλό κάρμα έρχεται όταν είμαστε ευγενικοί με τους άλλους και κάνουμε ωραία πράγματα. Το κακό κάρμα έρχεται όταν συμπεριφέρεσαι άσχημα ή εγωκεντρικά.

Υπάρχουν καρμικές αδελφές ψυχές, καρμικές σχέσεις και καρμικά μαθήματα που η ψυχή μας είναι εδώ για να μάθει. Σύμφωνα με την αστρολογία, αυτό ήταν μέρος της συμφωνίας που αποδεχτήκαμε. Είναι μέρος του συμβολαίου ψυχής που υπογράψαμε στα γενέθλιά μας.

Το κάρμα είναι κάτι που κουβαλάει κάθε ζώδιο και έρχεται για να μας διδάξει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής. Αλλά ένα πράγμα που τείνουμε να ξεχνάμε είναι ότι το κάρμα δεν έρχεται πάντα σε κάποιον αμέσως.

Καρμικές σχέσεις: Τα μαθήματα του κάρμα που κάθε ζώδιο πρέπει να μάθει Unsplash

Κριός και κάρμα

Μια καρμική σχέση για τον Κριό είναι μια σχέση που είναι άκρως εγωιστική.

Οι Κριοί έχουν την τάση να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να κάνουν μια σχέση να λειτουργήσει. Συχνά δουλεύουν τόσο σκληρά που γίνεται εμμονικός στόχος για εκείνους. Το να έχεις υψηλούς στόχους για την ερωτική σου ζωή είναι υπέροχο, αλλά χρειάζεσαι και υγιή όρια. Μην θυσιάζεις τον εαυτό σου για κάποιον άλλο.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Να αποδέχεσαι τα πράγματα και τους ανθρώπους όπως είναι. Δεν μπορείς να ελέγξεις πόσο, ή αν, κάποιος σε αγαπά. Μόλις μάθεις πώς να επενδύσεις σε μια σχέση με έναν υγιή τρόπο, θα μπορέσεις να κάνεις μια σχέση που πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Ταύρος

Μια καρμική σχέση για τον Ταύρο είναι μια σχέση μέσα στην οποία καταναλώνει τα πάντα και εξαρτάται. Θέλεις τόσο πολύ την τέλεια σχέση, που καταλήγει να εξαντλεί κάποιον που θέλει απλώς να κάνει τα πράγματα πιο αργά. Φοβούνται μήπως κάνουν ένα λάθος το οποίο μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Εστίασε στη δική σου ευτυχία και ζήσε για τον εαυτό σου. Οι σχέσεις θα έχουν πάντα τα πάνω και τα κάτω τους, αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι οτιδήποτε, που κάνει τη σχέση να αξίζει τον κόπο. Εργάσου για να βρεις την προσωπική σου ευτυχία και η σωστή αγάπη θα έρθει.

Δίδυμοι και κάρμα

Μια καρμική σχέση για τους Διδύμους είναι αυτή που είναι παράλογη και τοξική. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Δεν είναι διπρόσωποι, χειριστικοί ή αναξιόπιστοι. Είναι οι άνθρωποι που θα έκαναν σχεδόν τα πάντα για τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν. Αλλά όταν πρόκειται για καρμικές σχέσεις, τείνουν να κάνουν πράγματα που συνήθως δεν θα έκαναν, απλώς για να κακομάθουν τον σύντροφό τους.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Μην αλλάζεις τον εαυτό σου για κάποιον άλλο. Το να είσαι με κάποιον που αναδεικνύει τα τρωτά σημεία και τις ανασφάλειές σου με άβολο τρόπο είναι τοξικό. Το να είσαι σε μια τέτοια σχέση, μπορεί να είναι αγχωτικό, αλλά σε βοηθά επίσης να εκτιμήσεις πολύ περισσότερο το ποιος είσαι στον πυρήνα σου.

Καρκίνος

Μια καρμική σχέση για τον Καρκίνο είναι αυτή που αποκαλύπτει τη σκοτεινή του πλευρά. Είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζώδιο και όταν αισθάνεται απειλή, τείνει να κάνει και να λέει πράγματα που συνήθως θα απέφευγε για να προστατεύσει τον εαυτό του.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Να ξέρεις πότε να φεύγεις. Όταν νιώθεις ότι ένας σύντροφος σε στριμώχνει στη γωνία και σε μειώνει, μετατρέπεσαι σε ένα ασήμαντο άτομο. Αντί να κολλάς σε αυτή την αμυντική νοοτροπία ξανά και ξανά, μάθε πώς να απομακρύνεσαι και πώς να βρεις κάποιον που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη και ότι σε αγαπούν.

Λέων και κάρμα

Μια καρμική σχέση για τον Λέοντα, είναι αυτή που είναι επιφανειακή και εθιστική. Θέλει πραγματικά να είναι με κάποιον που τους κάνει καλό σε ψυχικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο. Αλλά όσο κακές μπορεί να είναι οι καρμικές σχέσεις για εσάς, είναι επίσης εξαιρετικά εθιστικές. Μπορεί να έλκεστε από λάθος άτομα απλώς και μόνο επειδή κάνουν καλή εντύπωση ή φαίνονται ελκυστικά.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Να μάθεις πότε πρέπει να προχωράς. Μπορεί να μπεις σε μια νέα σχέση νομίζοντας ότι είναι απλώς ένα φλερτ, αλλά ακόμα και αυτές οι περιστασιακές σχέσεις έχουν τον τρόπο να σε ρουφούν περισσότερο από όσο θέλεις. Ξέρεις τι είναι καλό για εσένα, αλλά είναι στο χέρι σου να αξιοποιήσεις τη δύναμη της θέλησής σου και να αφήσεις μια επιφανειακή σχέση που ξέρεις ότι δεν πάει πουθενά.

Παρθένος

Μια καρμική σχέση για την Παρθένο είναι μια σχέση ελέγχου και εμμονής. Οι Παρθένοι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να επιλέξουν το σωστό άτομο, αλλά αυτό δεν τους κάνει λιγότερο επικριτικούς όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Υπάρχουν στιγμές που είναι υπερβολικά επικριτικοί προς τον σύντροφό τους και τη σχέση τους, ακόμα κι αν το κάνουν από αγάπη.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Αποδέξου ότι είσαι άνθρωπος. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα και δεν είσαι υπερήρωας. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς. Όταν βάζεις τον σύντροφό σου σε ένα βάθρο, δεν μπορείς να δεις τα ελαττώματά του. Αλλά όλοι έχουν και όταν αποδεχτείς, ότι όλοι είναι άνθρωποι και ότι ορισμένες σχέσεις δεν προορίζονται να διαρκέσουν για πάντα, μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να βρεις τον κατάλληλο για εσένα σύντροφο.

Ζυγός και κάρμα

Μια καρμική σχέση για τον Ζυγό, είναι αυτή που τη νιώθει ως τέτοια. Η αγάπη είναι ο λόγος ύπαρξης των Ζυγών, αλλά έχουν την τάση να ερωτεύονται σχεδόν όλους όσους συναντούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις ανοιχτή καρδιά, θα πρέπει να διαλέξεις ποιος αξίζει την αγάπη σου.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Να σταθείς στα πόδια σου. Μια καρμική σχέση τείνει να έχει πολλά ελαττώματα, κυρίως επειδή επιλέγεις να αγνοήσεις τυχόν ελαττώματα ή απλώς και μόνο επειδή πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον σύντροφό σου. Το να μάθεις πώς να ενισχύσεις την ανεξαρτησία σου, θα σε εμποδίσει να πέφτεις συνεχώς στην ίδια παγίδα και θα σε βοηθήσει να βρεις έναν ισότιμο σύντροφο.

 

Σκορπιός

Μια καρμική σχέση για τον Σκορπιό, είναι αυτή που αναδεικνύει τους χειρότερους φόβους του. Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις για τους Σκορπιούς, είναι ότι λένε ψέματα στους συντρόφους τους όταν, στην πραγματικότητα, κρύβουν τα συναισθήματά τους από ανασφάλεια. Θέλουν να είναι με κάποιον που κάνει όλα τα τρωτά σημεία τους να τα μοιάζουν διαχειρίσιμα, αλλά πρέπει να σταματήσουν να είναι τόσο ανθεκτικοί στην απογοήτευση.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Εμπιστεύσου περισσότερο. Οι καρμικές σχέσεις έχουν έναν τρόπο να εκθέτουν όλα τα μυστικά σου και να σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις αγάπη και αποδοχή. Μια σωστή σχέση θα σε διευκολύνει να είσαι ο εαυτός σου, αλλά πρέπει να πιστέψεις ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι και καλοί.

Τοξότης και κάρμα

Μια καρμική σχέση για τον Τοξότη είναι απρόβλεπτη και ασταθής. Αν και τους αρέσει να είναι αυθόρμητοι, είναι σίγουρα αλλιώς όταν ο αυθορμητισμός είναι επιλογή τους, παρά αποτέλεσμα της σχέσης τους. Έχουν την τάση να μην συμβιβάζονται καθόλου στις σχέσεις τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και να δημιουργήσει ταραχώδεις καταστάσεις.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για τα πράγματα για τα οποία είσαι παθιασμένη. Όταν ο φόβος της δέσμευσης κυριαρχεί στη σχέση, μπορεί να είναι δύσκολο να θέλεις να καταβάλεις οποιαδήποτε προσπάθεια. Ειδικά όταν ο σύντροφός σου πιστεύει ότι επενδύεις περισσότερο στη σχέση, απ’ ό,τι στα αλήθεια μπορεί να συμβαίνει. Μάθε να αναζητάς κάποιον που πραγματικά σε κάνει να ενθουσιάζεσαι με τη σχέση.

Αιγόκερως

Μια καρμική σχέση για τον Αιγόκερω είναι αυτή που γεννιέται από σύγκρουση. Ας θυμηθούμε ένα πράγμα: Οι καρμικές σχέσεις δεν διαρκούν. Μπορεί να είναι από τα ζώδια με κίνητρο να κάνουν μια σχέση να λειτουργήσει, ανεξάρτητα από το πόσα σκαμπανεβάσματα έχει, αλλά οι υψηλές προσδοκίες τους για την αγάπη, απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν εδώ.

Το μάθημα που θα μάθει από μια καρμική σχέση: Να αντιμετωπίζεις ρεαλιστικά τις ανάγκες σου. Μπορεί να αναζητάς την τελειότητα από τον σύντροφό σου, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπορείς να ελέγχεις άλλους ανθρώπους. Είναι καλύτερα να αφήσεις πίσω σου αυτήν την τοξική σχέση, να ξαναγράψεις τη συνταγή για επιτυχία και να επιστρέψεις σε αυτή, για να βρεις κάποιον με τον οποίο μπορείς πραγματικά να δεις μέλλον.

Υδροχόος και κάρμα

Μια καρμική σχέση για τον Υδροχόο είναι αυτή που πιέζει τα κουμπιά του. Μερικές φορές οι Υδροχόοι μπορεί να εξαφανίζονται από τη ζωή ανθρώπων για τους οποίους πραγματικά ενδιαφέρονται. Η πραγματική αγάπη τους τρομάζει. Μια καρμική σχέση μπορεί να είναι με κάποιον στον οποίο δεν μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο. Πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.

Το μάθημα που θα πάρει από μια καρμική σχέση: Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και τους άλλους. Δεν χρειάζεται να ελέγχεις κάθε κατάσταση ή να αφήνεις την ευτυχία σου στην άκρη για να κάνετε μια σχέση να λειτουργήσει. Αλλά πρέπει να προσπαθήσεις για να βρεις ικανοποίηση στην αγάπη και τη ζωή. Μάθε πώς να ιεραρχείς τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου και θα διαπιστώσεις ότι οι σχέσεις είναι διαχειρίσιμες, όταν είσαι ειλικρινής με αυτό που θέλεις.

Ιχθύες

Μια καρμική σχέση για τους Ιχθύες είναι αυτή που είναι γεμάτη καμπανάκια κινδύνου και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Η σχέση για τους Ιχθύες είναι κάτι σαν σκωτσέζικο ντους. Τη μία στιγμή είναι έτοιμοι για τα πάντα, την επόμενη μπορεί απλά να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Τους αρέσει να πιστεύουν ότι η σχέση τους είναι τέλεια, αλλά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, προχωράνε. Οι πραγματικές σχέσεις τους τρομάζουν.

Το μάθημα που θα πάρει από μια καρμική σχέση: Ξέχνα το παρελθόν. Αν και μπορεί να μην θέλεις να επαναλάβεις μοτίβα σε σχέσεις, υπάρχει κάτι ωραίο στη ρουτίνα. Πρέπει να δουλέψεις στις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, να αντιμετωπίσεις την στάση σου γύρω από τη δέσμευση και να εμπιστευτείς το ένστικτό σου για να μάθεις πότε πρέπει να εγκαταλείψεις μια κακή σχέση και να απομακρυνθείς από τη ρουτίνα σου.