ΖΩΔΙΑ

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι των ζωδίων

Unsplash

Οι φόβοι είναι μέρος του ανθρώπινου DNA μας και αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής ιστορίας του καθενός μας.

Οι περισσότεροι από εμάς τρέφουμε μια ή δύο μικρότερες φοβίες. Αλλά αν σκάψεις λίγο πιο βαθιά για να εντοπίσεις το μοναδικό πράγμα που πιθανότατα σε φοβίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το ζώδιό σου μπορεί να σε βοηθήσει να το ανακαλύψεις. Στις παρακάτω γραμμές λοιπόν, αναλύουμε τους μεγαλύτερους και πιο ουσιαστικούς φόβους των ζωδίων.

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι των ζωδίων Unsplash

Κριός:

Οι Κριοί είναι τo πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, που σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα και «μωρά» και «αφεντικά». Οι Κριοί πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους για τα πάντα στη ζωή τους. Το να ακολουθούν εντολές και να δέχονται υποδείξεις είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους. Ένας Κριός ζει κι αναπνέει από την ικανότητά του να παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Εάν δεν μπορούν να πάρουν τα ηνία, γεμίζουν με έναν βαθύ, αρχέγονο τρόμο, ο οποίος συχνά οδηγεί σε ξεσπάσματα.

Ταύρος:

Για τον Tαύρο του ζωδιακού κύκλου, μια σταθερή ρουτίνα είναι σαν το οξυγόνο: Η οποιαδήποτε διακοπή της, απλά τους πνίγει. Οι Ταύροι απαιτούν τάξη και προβλεψιμότητα όχι επειδή τους λείπει η φαντασία, αλλά επειδή η αλλαγή είναι ακατάστατη και τρομακτική. Το χάος σημαίνει ότι έχουν κολλήσει στο πρώτο βήμα, χωρίς να μπορούν να κάνουν το επόμενο. Για αυτούς, αυτό δεν είναι άσκηση ανάπτυξης, είναι ένα σισύφειο μαρτύριο.

Δίδυμοι:

Οι Δίδυμοι είναι οι κοινωνικές πεταλούδες του ζωδιακού κύκλου. Ζουν κι αναπνέουν για την επικοινωνία με τους γύρω τους και την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και εμπειριών. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η ανία, είναι ο μεγαλύτερός τους φόβους. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να τρομοκρατήσει περισσότερο έναν Δίδυμο από την ιδέα ότι μένει στάσιμος σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους που βαριέται.

Καρκίνος:

Οι Καρκίνοι είναι τα πιο ευαίσθητα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Συνήθως, οι φόβοι των εκπροσώπων του ζωδίου αυτού, έχουν να κάνουν με την συνειδητοποίηση ότι ο κόσμος στην πραγματικότητα δεν είναι μια ζεστή και στοργική μήτρα, αλλά ένα εχθρικό και επικίνδυνο μέρος. Ο φόβος της εγκατάλειψης βρίσκεται στον πυρήνα της ιδιοσυγκρασίας κάθε Καρκίνου.

Λέων:

Οι Λέοντες έχουν να κάνουν με την αυτοέκφραση και την αυθεντικότητα, και τελικά, θέλουν απλώς να τους αγαπούν γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Ο χειρότερος φόβος που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα λιοντάρι; Ότι δεν υπάρχει ψυχή εκεί έξω που να τους αγαπά και να τους συμπαθεί.

Παρθένος:

Οι Παρθένοι θα προτιμούσαν να πεθάνουν από το να μην έχουν την αναγνώριση που επιθυμούν για την δουλειά τους. Ο φόβος να αποτύχουν στα δικά τους τεστ ακεραιότητας, είναι ο λόγος που εργάζονται τόσο σκληρά εξαρχής.

Ζυγός:

Οι Ζυγοί πιστεύουν στις συνεργασίες και σε όλα όσα μπορούμε να επιτύχουμε «μαζί». Η απειλή ενός χωρισμού, ή μιας διάλυσης οποιουδήποτε είδους σχέσης, είναι έτσι ο μεγαλύτερος φόβος για το συγκεκριμένο ζώδιο. Αν και τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, ένας Ζυγός δεν μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι το 1 ξαναγίνεται 2.

Σκορπιός:

Η παρασκηνιακή δύναμη ενός Σκορπιού είναι σπάνια κι έτσι το να μάθουν τα δικά του μυστικά, μειώνει την αξία του. Το να ζει σε μια συνθήκη ή ένα περιβάλλον όπου κάθε κίνηση του είναι εύκολο να εντοπιστεί είναι πραγματικά αφόρητο.

Τοξότης:

Ο Τοξότης διψά για περιπέτεια και αναζητά την ποικιλία: Κουζίνες, γλώσσες, πολιτισμός, ακαδημαϊκά θέματα, θρησκεία κ.λπ. Έτσι, το να νιώθει εγκλωβισμένος σε ένα άκαμπτο ή περιορισμένο από ερεθίσματα περιβάλλον, χωρίς να μπορεί να εξερευνήσει άλλες επιλογές, είναι το απόλυτο σενάριο ταινίας τρόμου.

Αιγόκερως:

Οι Αιγόκεροι παλεύουν στη ζωή τους προκειμένου να αποκτήσουν χρήματα, φήμη και καριέρα. Αλλά στην πραγματικότητα κατανοούν την πολύτιμη αξία του χρόνου περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο. Ξέρουν τι είναι ικανοί να επιτύχουν και αντιλαμβάνονται πως ζούμε μόνο μια φορά. Ο μεγαλύτερος λοιπόν φόβος τους είναι να μην δουλέψουν σκληρά για να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.

Υδροχόος:

Για τους «εξωγήινους» τύπους του ζωδιακού, κανείς δεν είναι πολύ «περίεργος» για να μένει εκτός. Το όραμα του Υδροχόου, είναι ένας κόσμος που αγκαλιάζει κάθε είδους φρικιά. Έτσι ο μεγαλύτερος φόβος του, είναι να μην απολαμβάνει το αίσθημα του ανήκειν.

Ιχθύς:

Το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου φοβάται βασικά την απόλυτη απειλή: Τον θάνατο. Η ενέργεια των Ιχθύων έχει να κάνει με τη διάλυση των ορίων μεταξύ πραγματικότητας και  ονείρων και μεταξύ ύλης και πνεύματος. Η παγκοσμίως γνωστή ευαισθησία και η διαίσθησή τους αναπτύσσονται ως άμεση απάντηση στα πιο σκοτεινά σημεία της ζωής που φοβούνται. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σκοτεινό από τον θάνατο.