BUSINESS

Vlinki: Τα τατουάζ της Παυλίνας Παπαηλιοπούλου σε πείθουν να κάνεις, ακόμα κι αν δεν το σκεφτόσουν

24media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Η Παυλίνα ήταν μία από αυτές τις γυναίκες που έχουν στρώσει την καριέρα τους, έχουν ένα δικό του brand και έχουν εδραιωθεί στον χώρο όπου εργάζονται. Μέχρι που κάποια στιγμή βαρέθηκε να φτιάχνει τσάντες και ένιωσε ότι αυτό πηγαίνει κόντρα στις νέες της πεποιθήσεις. Και κάπως έτσι έγινε η Vlinki.  «Έγινα χορτοφάγος και δεν μου καθόταν καλά όλη αυτή η επαφή με το δέρμα. Εμπορευόμουν μεγάλες ποσότητες. Συν του ότι μου έλειπε να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπούσα. Να σχεδιάζω».

Έχοντας τελειώσει την Καλών Τεχνών, δεν σου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το ότι πήγαινε και ζωγράφιζε τα πάντα μέσα στο σπίτι όταν ήταν μικρή. Ακόμα και πάνω σε πίνακες. «Λόγω της δουλειάς, είχα να ζωγραφίσω πάνω από 8 χρόνια, ενώ αυτό αποτελεί τεράστιο κομμάτι του ποια είμαι. Μέχρι και το χέρι μου είχε ξεσυνηθίσει. Δούλευα πολλές ώρες. Και δεν έκανα αυτό που πραγματικά αγαπούσα τελικά».

Από Ippolito σε Vlinki

«Μέχρι που μίλησα με μία φίλη που είδε τα σχέδιά μου και μου λέει «ρε συ, αυτά θα ήταν ωραία τατού. Αν και η κλασική νοοτροπία των τατουάζ (αυτή που θα επιλέξει η μάζα) δεν μου πολυταιριάζει, το δοκίμασα. Έκανα 3 μήνες σεμινάρια για τατουάζ και δειλά δειλά ξεκίνησα. Στην αρχή, πειραματιζόμουν σε φίλους. Όπου να’ναι, συμπληρώνεται ένας χρόνος που υπάρχουν τα τατουάζ Vlinki».

Η πρώην Ippolito, νυν Vlinki, είναι η φίλη που θέλεις να έχεις. Γλυκιά, ζεστή και πολύ ήρεμη. Αν κάνεις μία ψακτική στο Instagram θα δεις ότι η φιλοσοφία της είναι ο μινιμαλισμός. «Δεν μου αρέσει να φορτώνω τα τατουάζ που κάνω. Θέλω να αναπνέουν. Είναι σαν ενέργεια που μένει πάνω σου». Απλά σχέδια που έχουν μία ροή και είναι ό, τι πρέπει για εσένα που σκέφτεσαι να κάνεις πρώτη φορά ή για εσένα που αγαπάς την απλότητα.

Τα τατουάζ της Vlinki

vlinki1

vlinki2

vlinki3

vlinki4

Από την άλλη, εγώ ερωτεύτηκα αμέσως τα σχέδιά της, αν και έχω πάνω μου τατουάζ που, ναι, τα λες πιο φορτωμένα. Με υποδέχτηκε πρώτα ο σκύλος της ο Τζεπέτο και μετά η ίδια. Ένιωσα πολύ άνετα και οικεία και της είπα αυτό που έχω στο μυαλό μου. Ταυτόχρονα μου έδειχνε σχέδια από τα φανταστικά illustrations που κάνει. Σχέδια με κοτούλες που έκανε από όταν ήταν μικρή και μία σειρά με τα μονόφθαλμα κορίτσια σε μία 80s συλλογή.

Τα illustrations και οι βεντάλιες της

vlinki4 24media / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

vlinki6

vlinki8

 

«Φτιάχνω και βεντάλιες που είναι μεγάλη μου λατρεία». Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη σχεδιάστρια Κάτια Δελλατόλα, μέσα από prints για δύο νυφικά. Είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει πολύ την Παυλίνα, και γενικά, όπως διαπιστώνεις, δεν (εφ)ησυχάζει με τίποτα.

vlinki7

vlinki9

Εννοείται ότι την ρώτησα αυτό που ρωτάω όλους τους tattoo artists που έχω επισκεφθεί. «Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σου έχουν ζητήσει»; «Είχε έρθει ένα ζευγάρι, γύρω στα 30κάτι και μου ζητούσαν καρδούλες και φτερά, μαζί με τα αρχικά τους. Εγώ δεν μπορώ με αυτά και τελικά καταλήξαμε σε μικρές άγκυρες και τα αρχικά τους, αλλά με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο. Τους είπα συγγνώμη, αλλά φτερά δεν κάνω. Αλλά γενικά, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μπορούσα να κάνω. Δεν θα έκανα φωτορεαλισμό. Ή άγρια πράγματα. Όπως νεκροκεφαλές, ας πούμε. Δεν θα ήθελα να χαρακτηριστώ από ένα σχέδιο με το οποίο δεν συμφωνώ. Αν δεν μπορώ και δεν είναι του στιλ μου, το λέω. Δεν κάνουν όλοι για όλα».

Εγώ πάντως δεν έφυγα από τη Vlinki με άδεια χέρια. Και κυριολεκτώ. Όση ώρα μιλούσαμε, σκεφτόμουν το σχέδιο που γυρίζει καιρό στο μυαλό μου. Μικρό και minimal. Τα σχέδιά της με έψησαν αμέσως και της ζήτησα δειλά να το κάνουμε επιτόπου. «Θα χρησιμοποιήσω σε εσένα την πιο λεπτή βελόνα που έχω βάλει ποτέ σε τατουάζ. Για να δούμε πώς θα βγει», με ενημέρωσε πριν ξεκινήσουμε. Και έχω να πω ότι μιλάμε για ελαφροχέρα (μην το γελάς καθόλου, είναι σημαντικό). Και το σχέδιο βγήκε όπως το είχα φανταστεί. Απλό αλλά μεστό.

«Αν μου έλεγες πριν 2 χρόνια ότι θα το κάνω, δεν θα το πίστευα με τίποτα. Αλλά μου δίνει ικανοποίηση. I get a kick out of it. Ικανοποίηση που δεν έπαιρνα από την προηγούμενη δουλειά, αν και ήμουν σε αυτή 10 χρόνια. Συνδέεσαι με τους ανθρώπους. Είναι τιμή μου να με αφήνεις να μαρκάρω πάνω σου. Και είναι σημαντικό να θέλεις να ξυπνάς για να πας στη δουλειά σου. Χρειάζεται θράσος, θάρρος, υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα. Να μην φοβάσαι»μου λέει καθώς ο σκύλος της ο Τζεπέτο περιμένει υπομονετικά να τον χαϊδέψω. Και φεύγω έχοντας ήδη στο μυαλό μου το επόμενο τατουάζ που θα κάνω στην Παυλίνα.

Πού θα βρεις την Παυλίνα Παπαηλιοπούλου (Vlinki)

https://www.instagram.com/vlinki_

Email: [email protected]