FEMALE TALK

Τζένη Μπότση: «Η μαμά μου, μού ζήτησε συγγνώμη»

Instagram.com/jennybotsi

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη, παραχώρησε συνέντευξη η Τζένη Μπότση. Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση Σεσουάρ για δολοφόνους, αναφέρθηκε στη συνέντευξή της στην απόφασή της να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν.

Συγκινημένη, η Τζένη Μπότση μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν να μοιραστεί την τραυματική της εμπειρία δημόσια, αλλά και για τη στιγμή που αποκάλυψε το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που της είχε συμβεί, στους γονείς της.

«Έχω ευχαριστήσει τη Σοφία Μπεκατώρου άπειρες φορές γιατί μου έδωσε δύναμη. Ήθελα πάντα να μιλήσω, ήθελα πάντα να πω αυτό που με βαραίνει, ήθελα να σταματήσει αυτό να συμβαίνει. Το πιο δύσκολο απ’ όλα για όλες μας ήταν να μιλήσουμε στις οικογένειές μας. Δυσκολεύτηκα πολύ να μιλήσω και στον μπαμπά μου και στη μαμά μου. Τους το είπα περιληπτικά μια μέρα πριν βγει το θέμα, αλλά τις λεπτομέρειες τις μάθανε από την τηλεόραση», είπε στη Δέσποινα Καμπούρη και την εκπομπή Πάμε Δανάη, η Τζένη Μπότση.

«Η μαμά μου, μού ζήτησε συγγνώμη. Μια μάνα που έχει σταθεί δίπλα μας και μας έχει μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο απαγορεύεται να μου ζητάει συγγνώμη. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει τη μάνα μου να μου ζητάει συγγνώμη. Μας μεγάλωσε με πολύ ωραίο τρόπο. Αν δεν είχαμε το θάρρος να της μιλήσουμε ήταν γιατί ήμασταν σε μια άλλη εποχή που αυτά τα πράγματα δεν λεγόντουσαν. Χαίρομαι που άνοιξε όλο αυτό και πια τα παιδιά μας θα μπορούν να μας τα λένε όλα αυτά πιο εύκολα. Ο μπαμπάς μου, θυμάμαι, ότι άσπρισε», συνέχισε η Τζένη Μπότση περιγράφοντας τις αντιδράσεις των γονιών της στο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε υποστεί.

Η Τζένη Μπότση μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε βιώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τον Φεβρουάριο του 2021. «Δεν το πιστεύω ότι ήρθε αυτή η μέρα. Ξεκινήσαμε 3 γυναίκες και αυτή τη στιγμή είμαστε 14. Ξεκινάμε από το 1993 και φτάνουμε στο 2005», είχε πει εκείνη την ημέρα.

«Είχα καταλάβει πως δεν το είχε κάνει μόνο σε μένα, υπήρχαν κι άλλες, πολλές. Δεν είχα το θάρρος να μιλήσω. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια μετά από εμένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω. Πραγματικά θέλει πολύ θάρρος και αυτή τη στιγμή θέλει θάρρος για αυτό που κάνω. Και ταραζόμαστε όλες. Και οι 14 είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάω με γυναίκες στο τηλέφωνο που δεν τις ξέρω και νιώθουμε σαν να μιλάμε με την αδερφή μας, συγκινούμαστε, κλαίμε. Τώρα δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Φτάνει, κάθε μορφή βίας», σημείωνε τότε μετά την ανατριχιαστική περιγραφή όσων της είχαν συμβεί.

Όπως ανέφερε η Τζένη Μπότση, η οποία ένωσε το δικό της όνομα με τα ονόματα των γυναικών και των ανδρών που στο πλαίσιο του #MeToo ανέλαβαν με το θάρρος τους να ανοίξουν το δρόμο για ακόμα περισσότερα θύματα από κάθε εργασιακό χώρο να μιλήσουν, πέρασε ένα μεγάλο σοκ λόγω της έκθεσης που έφερε αυτή της η απόφαση.

«Όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί των γονιών μου, μάθανε πράγματα για τη προσωπική μου ζωή, πολύ προσωπικά. Επειδή δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να εκτίθεμαι, το σοκ που πέρασα ήταν πολύ μεγάλο. Πολύ σπάνια κάποιος θα μου έκανε κουβέντα από τον κόσμο. Ήταν τόσο ωραία η αντιμετώπιση του κόσμου, τόσο δίπλα μου που τα είχα χάσει», εξήγησε η Τζένη Μπότση.

«Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μου είπε “ίσιωσε την πλάτη σου και μίλα”. Έχουμε δεθεί με όλες αυτές τις γυναίκες παρόλο που δεν γνωριζόμαστε. Ο σύντροφός μου, Αλέξανδρος, ήταν βράχος διπλά μου. Άφησε μια μέρα τη δουλειά του. Εγώ δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Είχα το μωρό στο σπίτι. Αν δεν έχεις ανθρώπους διπλά σου, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Από την ώρα που μίλησα και μετά δεν ήταν δύσκολο. Δύσκολο ήταν όταν το βίωσα. Ήμουν πολύ μικρή όταν το βίωσα και δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν», πρόσθεσε η Τζένη Μπότση.