ΚΑΡΙΕΡΑ

Το νέο εργασιακό trend με έμπνευση από το Emily in Paris. Quelle surprise! 

Marie Etchegoyen/Netflix © 2022

 

 

Η τρίτη σεζόν της σειράς Emily in Paris προσγειώθηκε στο Netflix τα Χριστούγεννα, με τα νέα επεισόδια να αναζωογονούν την αγάπη μας για τα κρουασάν, τους μπερέδες και το στιλ της Sylvie Grateau (σόρρυ Emily).

Από την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν το Emily in Paris εξακολουθεί να βρίσκεται στις 10 κορυφαίες εκπομπές του Netflix σε περισσότερες από 90 χώρες. Αλλά ενώ το buzz επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τους αγαπημένους χαρακτήρες των fans, η δημοφιλής σειρά επηρεάζει και τον επαγγελματικό κόσμο, δημιουργώντας ένα εργασιακό trend. Φαίνεται ότι οι θεατές γοητεύτηκαν τόσο από τον τρόπο ζωής της Emily στο Παρίσι, που οι αναζητήσεις γύρω από τo ψηφιακό μάρκετινγκ έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, οι αναζητήσεις για «ψηφιακό μάρκετινγκ για αρχάριους» έχουν αυξηθεί κατά 24.536% στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι αναζητήσεις για «θέσεις εργασίας μάρκετινγκ στο διαδίκτυο» αυξήθηκαν κατά 806%, με τα «διαδικτυακά μαθήματα μάρκετινγκ για αρχάριους» και «μάρκετινγκ για αρχάριους» να αυξήθηκαν κατά 1.500% και 369% αντίστοιχα.

Emily in Paris VS Πραγματικότητα

Αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ωστόσο, ότι η Emily στην πραγματική ζωή, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση, να αντέξει οικονομικά τον πολυτελή, γαλλικό τρόπο ζωής της με μισθό υπαλλήλου μεσαίου επίπέδου στο μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με το Glassdoor, η μέση αμοιβή ενός επαγγελματία μάρκετινγκ στο Λονδίνο είναι 44.371 λίρες το χρόνο και ανεβαίνει στα 65.031 για μια ηγετική θέση. Στο Παρίσι, ο μέσος υπάλληλος μάρκετινγκ μπορεί να έχει ετήσιο μισθό περίπου στα 45.233 ευρώ. Σίγουρα, είναι ένα πολύ καλό ετήσιο εισόδημα, ωστόσο, αλλά δεν είναι αρκετό για να σε ντύσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια με Prada, Giambattista Valli και Giuseppe Di Morabito.

Στην πραγματικότητα, σχετική έρευνα αποκάλυψε πόσο θα κόστιζε πραγματικά ο τρόπος ζωής της Emily, υπολογίζοντας (χοντρικά) ότι ξοδεύει 60.719 λίρες από το ετήσιο εισόδημά της για να διατηρήσει τη συγκεκριμένη γκαρνταρόμπα και τρόπο ζωής.

Αν σκέφτεσαι, λοιπόν, να κάνεις κι εσύ μια στροφή στην καριέρα σου αλά Emily in Paris, καλό είναι να ξέρεις τη ρεαλιστική πλευρά της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση εμείς σου ευχόμαστε, bonne chance!