BUSINESS

Τα 7 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένες γυναίκες τα Σαββατοκύριακα

Unsplash

Για πολλούς ανθρώπους, φτάνει η Παρασκευή και σκέφτονται πού θα πάρουν το brunch, πού θα πιουν τα ποτά τους και πόσες περισσότερες ώρες θα κοιμηθούν. Όταν όμως βάζουμε στην εξίσωση τη λέξη επιτυχία, οι παραπάνω δραστηριότητες μπορεί να μπαίνουν εμπόδιο στο να καταφέρεις αυτά που θέλεις.

Ας πάρουμε λίγα λεπτά για να σκεφτούμε γυναίκες που θεωρούμε πετυχημένες. Θεωρείς ότι σηκώνονται τα Σάββατα στις 12 το μεσημέρι; Ή μήπως βλέπουν όλη μέρα Netflix για να προλάβουν τον νέο κύκλο του “You”; Η απάντηση είναι όχι. Αυτό που διαχωρίζει τις πετυχημένες γυναίκες από εμάς τις υπόλοιπες, είναι η στάση τους απέναντι στη ζωή. Είναι τα πράγματα που κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, όταν δε βρίσκονται στη δουλειά. Και θα τα βρεις παρακάτω.

Δεν παρακοιμούνται

Θεωρείς ότι οι CEO μεγάλων εταιριών χουζουρεύουν τα Σάββατα; Η Myleik Teele, η 32χρονη ιδρύτρια του curlBOX (προϊόντα για μαλλιά), είπε σε συνέντευξή της: «Ξυπνάω νωρίς αν και όλοι οι φίλοι μου κοιμούνται μέχρι αργά. Όταν συμβουλεύω νέα κορίτσια, τους λέω ότι όταν ξυπνάς νωρίς, είσαι μπροστά στον ανταγωνισμό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για κάθε ώρα που δε διαβάζεις, δε μαθαίνεις και δεν κάνεις έρευνα, χάνεται χρόνος. Λόγω ύπνου».

Γυμνάζονται

Οι πετυχημένες γυναίκες γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του να έχεις δραστήριο μυαλό και σώμα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Το κάνουν για την υγεία τους αλλά και για την ενέργεια που τους δίνει. Η παραγωγικότητα δεν πέφτει και σου δίνει ώθηση να τα καταφέρεις σε ό,τι βάλεις στόχο.

Βρίσκουν χρόνο για τους αγαπημένους τους

Οι πετυχημένες γυναίκες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να χτίζεις και να διατηρείς σχέσεις. Ο χρόνος με τους αγαπημένους λειτουργεί αγχολυτικά και σε γεμίζει με συναισθήματα αγάπης και τρυφερότητας. Έρευνα του 2014 έδειξε ότι οι άνθρωποι που περνούσαν διπλάσιο χρόνο με τους αγαπημένους τους τα Σαββατοκύριακα, είχαν αυξημένη καλή διάθεση.

Έχουν χόμπι και κάνουν διακοπές

Είναι πολύ σημαντικό να καταπιάνεσαι με δραστηριότητες που απολαμβάνεις. Ζωγραφική, ταξίδια, σινεμά, κολύμβηση. Ό,τι και να είναι, είναι αυτό που σε αποτρέπει από το να πάθεις burnout στη δουλειά και να συνεχίσεις με μεγαλύτερη θέληση. Οι διακοπές είναι εξίσου σημαντικές. Αλλάζεις παραστάσεις και ανασυντάσσεσαι.

Οι πετυχημένες γυναίκες καθαρίζουν το σπίτι τους

Το καθαρό σπίτι ισούται με καθαρό μυαλό. Όταν απαλλάσσεις τον χώρο σου από τη σκόνη και τη βρωμιά, έχεις μία άνετη και καθαρή ατμόσφαιρα που σου προξενεί θετικά συναισθήματα και σκέψεις. Και έτσι γίνεσαι πιο παραγωγική. Ωστόσο, είναι πιο πρακτικό να υποδέχεσαι το Σαββατοκύριακο χωρίς να έχεις να κάνεις φασίνα. Μοίρασε τον χρόνο σου μέσα στην εβδομάδα με μικρές δουλειές ανά μέρα και απόλαυσε το καθαρό σου σπίτι το Σαββατοκύριακο.

Κάνουν εθελοντισμό

Το 73% των πλούσιων ανθρώπων κάνει εθελοντισμό 5 ή και περισσότερες ώρες κάθε μήνα. Όταν δίνεις κάτι χωρίς αντάλλαγμα, ανακουφίζεσαι από το άγχος και αποκτάς καλύτερη συγκέντρωση. Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι οτιδήποτε. «Στη δική μου ζωή, με τον δικό μου τρόπο, έχω προσπαθήσει να δώσω σε αυτήν τη χώρα που μου προσέφερε τόσα. Άφησα τη δουλειά μου ως δικηγόρος για να ενδυναμώσω νέους ανθρώπους και να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε να δώσουμε κάτι στην κοινωνία μας», έχει πει η Michelle Obama.

Χαλαρώνουν και σκέφτονται

Οι πετυχημένες γυναίκες αφιερώνουν έστω και μισή ώρα στον εαυτό τους για να κάουν έναν απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε. Θέτουν στόχους για αυτή που έρχεται και χαλαρώνουν κάνοντας κάτι για εκείνες. Ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια, διαλογισμό, μία βόλτα χωρίς παρέα. Πράγματα που σε βοηθούν να ακούσεις τον εαυτό σου και να μη χάνεις ποτέ την επαφή μαζί του.