#METOO

Σοφία Παυλίδου: Νέα καταγγελία για γνωστό σκηνοθέτη από την ηθοποιό

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» μίλησε η Σοφία Παυλίδου. Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αλέξη Μίχα, στον οποίο μίλησε για τη συμμετοχή της στη Φάρμα, τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της, Χρήστο Φερεντίνο και την εμπειρία της με κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

Η Σοφία Παυλίδου αποκάλυψε ότι σε παράσταση στην οποία κλήθηκε να συμμετέχει πριν χρόνια, ήρθε αντιμέτωπη με τη συμπεριφορά ενός σκηνοθέτη που θεώρησε ότι την πρόσβαλε. Η ηθοποιός τόνισε ότι κάποια στιγμή η καταγγελία της θα φτάσει στο ΣΕΗ και πώς δεν είναι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τον εν λόγω σκηνοθέτη.

Η Σοφία Παυλίδου είχε παραιτηθεί από παράσταση εξαιτίας της συμπεριφοράς σκηνοθέτη

«Έχω παραιτηθεί από παράσταση γιατί προσβλήθηκα από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη. Απαιτούσε και από τα αγόρια και από τα κορίτσια κάποιες φορές να βγάζουν τα ρούχα τους και να κάνουν πράγματα που δεν ήταν καν μέσα στο έργο. Οπότε θεώρησα σωστό να αποχωρήσω για να μην υποστώ αυτή τη συμπεριφορά», αποκάλυψε η Σοφία Παυλίδου για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη που δεν ολοκληρώθηκε.

«Αυτό έχει περίπου μια τετραετία που έχει συμβεί, όταν έρθει η ώρα του θα φτάσει στο ΣΕΗ. Απλά δώσαμε προτεραιότητα στις υποθέσεις που αξίζουν να πάνε στη δικαιοσύνη. Όπως είδαμε έρχεται η ώρα για όλα τα πράγματα και θα έρθει η ώρα και γι’ αυτό», πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα και δύσκολο το γεγονός ότι έβλεπα και τους συναδέλφους μου οι οποίοι όπως συμβαίνει πάντα στον χώρο μας, φοβούμενοι να μην χάσουμε τη δουλειά μας και το μεροκάματό μας, δεν αντιδρούμε. Αυτό είναι το πιο λυπηρό», επεσήμανε η Σοφία Παυλίδου ενώ έκλεισε το συγκεκριμένο θέμα, αισιόδοξη για τις αλλαγές που έχει φέρει το ελληνικό #MeToo στον χώρο της, όπως και για την ισχυροποίηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μέσα από τις διαδικασίες που κλήθηκε να διαχειριστεί.

«Χαίρομαι που το ΣΕΗ είναι δίπλα μας και ό, τι συμβεί μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου και να μιλήσουμε για αυτό. Δεν είμαι μόνη μου σε αυτό. Υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι που έχουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Πιστεύω ότι μετά απ’ όλο αυτό που έχει γίνει σίγουρα θα έχει αλλάξει τη συμπεριφορά του. Αυτοί οι άνθρωποι πήραν το μάθημά τους», εξήγησε η Σοφία Παυλίδου.

Ο Χρήστος Φερεντίνος, ο χωρισμός και η προσωπική της ζωή

Μιλώντας για τον Χρήστο Φερεντίνο η Σοφία Παυλίδου ανέφερε ότι έχουν καταφέρει να έχουν μια πολύ καλή σχέση με τον πρώην συζυγό της γιατί έκαναν αυτό «που οφείλουν να κάνουν όλα τα ζευγάρια που χωρίζουν ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά».

«Να βάλουν στην άκρη τον θυμό τους, τον εγωισμό τους, όχι ότι στην αρχή δεν υπάρχουν όλα αυτά, αλλά για μένα είναι δείγμα εξυπνάδας για μένα να τα ξεπεράσεις όλα αυτά και να δείχνεις μόνο αγάπη στον άνθρωπο με τον οποίο έχεις κάνει παιδιά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Παυλίδου. Μιλώντας για την προσωπική της ζωή σημείωσε ότι είναι πολύ ευτυχισμένη με τη «μεγάλη οικογένεια φίλων και ανθρώπων» γύρω της.

Επιπλέον η Σοφία Παυλίδου μίλησε για την απόφασή της να συμμετέχει την περασμένη τηλεοπτική σεζόν στη Φάρμα, το reality του ΑΝΤ1. «Η Φάρμα ήρθε σε μία περίοδο που ήμασταν σε εγκλεισμό. Εγώ αγαπώ πάρα πολύ τη φύση κι αν θέλεις δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μπαίνω σε reality, όμως ήταν πολύ ωραία διαδικασία για μένα».