ΣΟΦΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Σοφία Παυλίδου: «Έχω δεχτεί πολλές συγγνώμες από όσους δεν με άκουσαν τότε»

Στην εκπομπή “The 2Night Show” βρέθηκε καλεσμένη η Σοφία Παυλίδου. Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την κακοποίηση που είχε δεχθεί παλιότερα από συνάδελφό της, κατά τη διάρκεια θεατρικής τους συνεργασίας, η οποία είχε προκαλέσει αίσθηση στα media.

Οι εποχές ήταν διαφορετικές και το ελληνικό #MeToo μάλλον δεν ήταν έτοιμο να ξεκινήσει καθώς εκείνη η υπόθεση δεν έφερε στην επιφάνεια άλλες περιπτώσεις, όπου ηθοποιοί δέχθηκαν κάθε είδους βία σε συνεργασίες τους. Αυτή η στιγμή ήρθε μόνο χρόνια αργότερα, μετά την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου στον αθλητισμό και της Ζέτας Δούκα για τον χώρο της τέχνης και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Η Σοφία Παυλίδου μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και εξήγησε γιατί κατά τη γνώμη της εκείνη η υπόθεση δεν αποτέλεσε την έναρξη του #MeToo για τη χώρα μας.

«Το κλασικό που ρωτούν όλοι είναι γιατί δεν ξεκίνησε από εμένα το #Me Too. Και ο λόγος για τον οποίο αν θες μίλησα και στο Πρωινό της Φαίης Σκορδά, ήταν γιατί πια όταν συνέβη όλο αυτό, είναι ότι έχω δεχθεί πάρα πολλές συγγνώμες που δεν σε ακούσαμε τότε», σημείωσε η Σοφία Παυλίδου.

«Ευχαριστώ την Σοφία Μπεκατώρου και που άνοιξε τον δρόμο και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η δική της περίπτωση με την δική μου», τόνισε η ηθοποιός. «Τότε ήταν ανοιχτά τα θέατρα και αυτό πιστεύω ότι έκανε τους συναδέλφους μου να μη με στηρίξουν καθόλου και σε συνδυασμό ότι δεν είχα καμία στήριξη ούτε από τα μέσα, ούτε από την παραγωγή. Αυτό δεν με έκανε να ξεσηκώσω κάποιο κίνημα συνδυαστικά με το ότι αυτό δεν το επικοινώνησα εγώ, δεν ήθελα να επικοινωνηθεί γιατί είχα δύο παιδιά στην εφηβεία. Ήθελα να γίνει ήρεμα», συμπλήρωσε η Σοφία Παυλίδου.

«Αν υπήρχε άλλη αντιμετώπιση από την άλλη πλευρά σίγουρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς γιατί όλοι κάνουμε λάθη. Απεναντίας δεν ζητήθηκε συγγνώμη αλλά έγινε αυτό το πανηγύρι για ένα μήνα και δεν μιλούσα. Ο κόσμος νόμιζε ότι δεν μιλώ επειδή έχω άδικο ή προσπαθώ να το κρύψω», εξήγησε η ηθοποιός για το πώς μία συγγνώμη που δεν ζητήθηκε ποτέ θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή των πραγμάτων στη δική της περίπτωση κακοποίησης.

Η αισιόδοξη ματιά της για το κίνημα #MeToo δεν χάνεται ωστόσο. Η Σοφία Παυλίδου σημείωσε ότι εκείνη την εποχή που η ίδια είχε βιώσει αυτό το περιστατικό, δέχθηκε μηνύματα από ανθρώπους που ήταν θύματα βίας και ήθελε πολύ να μπορούσε να τους βοηθήσει και πρακτικά. «Απλά τους άκουγα κι ίσως απλά απάλυνα τον πόνο τους. Τώρα είμαι χαρούμενη γιατί έχουν δημιουργηθεί σύλλογοι και σωματεία και γραμμές στήριξης που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος κι αυτά όλα συνέβησαν μετά από αυτό που έγινε», σημείωσε η Σοφία Παυλίδου.

«Σήμερα όλοι καταλάβαμε και δώσαμε χώρο στα σπουδαία, σοβαρά και ποινικά αν θέλεις αδικήματα. Οι άλλοι σώπασαν. Νιώθω από τους συναδέλφους μου ότι σώπασαν αυτοί που απλά είχαν να κάνουν μια απλή καταγγελία, για μία παρατήρηση για παράδειγμα στον τάδε σκηνοθέτη ή στον Χ ηθοποιό», συμπλήρωσε η Σοφία Παυλίδου.