WOMEN TODAY

Ο Shia LeBeouf μηνύεται από την FKA Twigs και κατηγορείται από τη Sia για την κακοποιητική συμπεριφορά του στις σχέσεις τους

Invsion/AP Vianney Le Caer

Το περασμένο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, η FKA Twigs σε συνέντευξή της στην εφημερίδα New York Times έριξε μια «βόμβα» στο Hollywood. H Βρετανίδα τραγουδίστρια, που στο παρελθόν ήταν ζευγάρι και με τον Robert Pattinson, αποκάλυψε ότι μήνυσε τον πρώην σύντροφό της, Shia LeBeouf, για συστηματική λεκτική και σωματική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της ενός έτους σχέσης τους. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με την αγωγή της FKA Twigs, ο Shia LeBeouf της μετέδωσε εν γνώση του, σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Όπως είπε στη συνέντευξή της, η FKA Twigs, γνώρισε τον Shia LeBeouf το 2018, όταν έγινε μέρος του cast στην ταινία του “Honey Boy” και έμειναν μαζί σχεδόν έναν χρόνο. Σε ένα από τα περιστατικά που περιγράφονται στην αγωγή, η τραγουδίστρια ισχυρίζεται ότι εκείνος την απείλησε να τρακάρει το αυτοκίνητο που οδηγούσε με εκείνη συνοδηγό αν δεν του εξέφραζε την αγάπη της. Όταν εκείνη τον ικέτευσε να την αφήσει να βγει από το αυτοκίνητο, ο LeBeouf σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο, την έπιασε από το λαιμό, την πέταξε πάνω στο αυτοκίνητο και ούρλιαζε στο πρόσωπό της.

«Αυτό που πέρασα με τον Shia ήταν το χειρότερο πράγμα που έχω περάσει στη ζωή μου», δήλωσε η FKA Twigs. Η ίδια τόνισε ότι μίλησε για να κάνει γνωστές «τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι κακοποιητικοί άνθρωποι για να σε ελέγξουν». Όπως ανέφερε η FKA Twigs ο Shia LeBeouf. εξέφραζε υπερβολικά την αγάπη τους τις πρώτες μέρες της σχέσης τους, αλλά γρήγορα έγινε κτητικός, ζηλιάρης, επικριτικός και βίαιος. «Η ζωή μαζί του έγινε τρομακτική και με απομόνωσε».

FKA Twigs O Shia LaBeouf. / Invision/AP / Richard Shotwell
O Shia LaBeouf.

Σε post της στο Instagram, η FKA Twigs σημείωσε ότι ελπίζει ότι η μήνυσή της θα «βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι όταν είσαι κάτω από τον έλεγχο ενός κακοποιητικού ανθρώπου ή σε μία βίαιη ερωτική σχέση, το να φύγεις δεν μοιάζει με ασφαλή ή εφικτή επιλογή». Μία ακόμα πρώην σύντροφός του Shia LeBeouf η Karolyn Pho αναφέρεται στην αγωγή, η οποία επίσης κατηγορεί τον ηθοποιό για κακοποίηση.

Ο Shia LeBeoud είπε στην εφημερίδα ότι «πολλές από αυτές τις κατηγορίες δεν είναι αληθείς», αλλά ότι χρωστούσε και στις δύο γυναίκες «την ευκαιρία να εκφραστούν δημόσια και να δεχτεί την ευθύνη για τα πράγματα που έχει κάνει».

«Δεν έχω δικαιολογία για τον αλκοολισμό ή την επιθετικότητά μου, μόνο εκλογικεύσεις. Υπήρξα κακοποιητικός προς τον εαυτό μου και όλους όσοι ήταν γύρω μου για χρόνια. Έχω ιστορικό στο να πληγώνω τους ανθρώπους που βρίσκονται πιο κοντά μου. Ντρέπομαι γι΄αυτό το ιστορικό και λυπάμαι για όσους πλήγωσα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορώ να πω πραγματικά», τόνισε ο 34χρονος.

Μία ακόμα μουσικός, η Sia, μετά τη δημόσιευση του άρθου των New York Times ένωσε τη φωνή της με τις δύο γυναίκες για να μοιραστεί τη δική της ιστορία κακοποίησης από τον ηθοποιό. «Κι εγώ έχω κακοποιηθεί ψυχολογικά από τον Shia, έναν παθολογικό ψεύτη που με εξαπάτησε παρασύροντάς με σε μία παράνομη σχέση, ισχυριζόμενος ότι είναι ελεύθερος. Πιστεύω ότι είναι πολύ άρρωστος και τον συμπονώ κι εκείνον και τα θύματά του. Απλά να ξέρετε, αν αγαπάτε τον εαυτό σας, να μείνετε ασφαλείς και μακριά του», ανέφερε σε tweet της.

Σε ένα ακόμα tweet εξήρε το θάρρος της FKA Twigs να μοιραστεί την ιστορία της, δηλώνοντας «Είμαι πολύ περήφανη για σένα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η FKA Twigs, ο Shia LeBeouf ήταν υπερβολικά ζηλότυπος και κτητικός, την απομάκρυνε από την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ συχνά οι δυο τους μοιράζονταν το κρεβάτι τους με τα όπλα που διατηρούσε. Η αγωγή της τραγουδίστριας επιδιώκει τη χρηματική αποζημίωσή της, που θα καθοριστεί από το δικαστήριο. Η ίδια τόνισε ότι ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων θα διατεθεί σε φιλανθρωπική οργάνωση για κακοποιημένες γυναίκες.