ROLE MODELS

Rita Wilson: Το empowering post της για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού και τον κορονοϊό

Invision/AP Richard Shotwell

H Rita Wilson και ο Tom Hanks είναι από τα ζευγάρια που τους τρέφουμε ιδιαίτερη αδυναμία εδώ στο Ladylike. Πέραν του ότι μας έχουν σκλαβώσει με την αγάπη που δείχνουν στη χώρα μας, διαφημίζοντάς την σε όλο τον πλανήτη, τους αγαπάμε και για το γεγονός ότι είναι πολύ cool και ειλικρινείς. Μιλούν πάντα ανοιχτά για όλα και δεν φοβούνται μήπως εκτεθούν.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Τα posts τους στο Instagram στα οποία ενημέρωναν τους fans τους ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό COVID-19. Οι δυο τους κόλλησαν τον ιό όσο βρισκόντουσαν στην Αυστραλία, για τη διαδικασία του pre production της ταινίας που αφορά τη ζωή του Elvis Presley.

Τόσο η Rita Wilson, όσο και ο Tom Hanks ένιωσαν αδιαθεσία και αμέσως ακολούθησαν τα απαραίτητα βήματα, κάνοντας το τεστ. Μόλις, δε, έλαβαν τα αποτελέσματά τους τέθηκαν σε απομόνωση (αρχικά νοσηλεύτηκαν και έπειτα πέρασαν την καραντίνα τους στο σπίτι) και μίλησαν αμέσως για τα όσα βιώνουν.

Μερικές εβδομάδες μετά, το ζευγάρι είναι πια υγιέστατο και έχει επιστρέψει στο σπίτι του στο Los Angeles.

Η Rita Wilson μάλιστα δημοσίευσε στις 29 Μάρτη, στον λογαριασμό της στο Instagram, ένα πολύ συγκινητικό post, μέσω του οποίου θέλησε να γιορτάσει σημαντικές στιγμές της ζωής της. Στιγμές που βγήκε νικήτρια και που νιώθει ευγνώμων για αυτές.

«Η 29η Μαρτίου είναι ημέρα μεγάλης χαράς. Βρισκόμουν στο Broadway, πρωταγωνιστούσα με τον Larry David στην ταινία του ”Ιn The Dark” λίγο πριν ανακαλύψω ότι είχα διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος. Η 29η Μάρτη, επίσης, σηματοδοτεί τα 5 χρόνια που ζω χωρίς τον καρκίνο, μετά από τη διπλή μαστεκτομή που έκανα. Νιώθω ευγνώμων για την υγεία μου, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους φίλους και την οικογένειά μου που μου στάθηκαν στη δυσκολότερη περίοδο της ζωής μου. Κι εσάς, διαδικτυακούς φίλους μου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, καθώς βίωσα βαθιά τις προσευχές και την αισιοδοξία σας. Είμαι επίσης ευγνώμων για τις ευλογίες του Θεού, τότε και τώρα.

Ένα χρόνο πριν, στις 29 Μάρτη, τιμήθηκα με το αστέρι μου στο ”Hollywood Walk of Fame”, έναν δρόμο στον οποίο περπατούσα όταν ήμουν παιδί, διαβάζοντας όλα τα ονόματα των αστέρων και θαυμάζοντάς τους. Ποτέ δεν πίστευα πως μία μέρα το όνομά μου θα βρισκόταν σε κάποιο από αυτά τα αστέρια.

Και έναν χρόνο πριν, κυκλοφόρησε το τέταρτο album μου, ”Halfway to Home”. Κάθε μέρα που ασχολούμαι με τη μουσική είναι ένα δώρο. Τόσα πολλά έχουν συμβεί μουσικά μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Τόσα πολλά καλά. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί αν δεν είχα την υγειά μου.

Επομένως σήμερα, 29 Μάρτη, γιορτάζω την ομορφιά αυτής της ζωής, τις ευλογίες του Θεού και την καλή πορεία της υγείας μου, ακόμα και τώρα που έχω επιζήσει και από τον COVID- 19. Γι΄αυτό σας παρακαλώ, αφιερώστε λίγα λεπτά σήμερα, αναγνωρίζοντας το πόσο απίστευτες δημιουργίες είναι τα σώματά σας και να τα ευχαριστήσετε για όσα σας προσφέρουν».

Ένα φανταστικό μήνυμα ευγνωμοσύνης από μία γυναίκα που έχει περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες και προβλήματα υγείας. Ένα μήνυμα – υπενθύμιση – χτύπημα στην πλάτη, σε όλες εμάς που θεωρούμε (ή θεωρούσαμε) την υγεία μας δεδομένη. Η Rita Wilson είναι μια φανταστικά δυνατή γυναίκα που εμπνέει με την αγωνιστικότητά της. Ας της μοιάσουμε.