CELEBRITIES

O Tom Hanks και η Rita Wilson πάσχουν απο κορονοϊό. Ευτυχώς, «πάσχουν» και από υπευθυνότητα

Invision/AP Jordan Strauss

Πολλά έχουν ειπωθεί περί ατομικής ευθύνης τις μέρες που διανύουμε. Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει κάνει όλους να παίρνουμε στα σοβαρά την ατομική μας υγιεινή και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Υπευθυνότητα, έδειξαν και ο Tom Hanks με τη σύζυγό του Rita Wilson στο τελευταίο τους ταξίδι, όταν άρχισαν να νιώθουν συμπτώματα ενός απλού κρυώματος, που τελικά αποδείχθηκε πως είναι ο κορονοϊός.

Το ζευγάρι βρισκόταν στην Αυστραλία όταν, σύμφωνα με όσα είπε ο Tom Hanks σε ανάρτησή του στο Instagram, άρχισε να νιώθει κόπωση, σαν να είχε αρπάξει κάποιο κρύωμα. «Η Rita ένιωθε ρίγη που έρχονταν κι έφευγαν. Είχε και δέκατα επίσης», σημείωσε ο Tom Hanks. Κάπως έτσι αποφάσισαν να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να δουν αν ανήκουν κι εκείνοι στους πάσχοντες από κορονοϊό. Μαζί με το κείμενο του ο Tom Hanks μοιράστηκε και την παρακάτω φωτογραφία.

«Για να κάνουμε το σωστό, όπως χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο κόσμος, εξεταστήκαμε για τον κορονοϊό και βρεθήκαμε θετικοί σε αυτόν», ανέφερε στη συνέχεια ο Tom Hanks μιλώντας και εκ μέρους της Rita Wilson.

«Λοιπόν, τώρα. Τι κάνουμε; Οι ιατρικές αρχές έχουν πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν. Εμείς οι Hanks θα υποβληθούμε σε εξετάσεις, παρακολούθηση και θα μπούμε σε καραντίνα για όσο το απαιτεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να κάνουμε από το να το αντιμετωπίζουμε μέρα με τη μέρα, έτσι;», ανέφερε στη συνέχεια ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Όπως ανέφερε κλείνοντας το μήνυμά του, θα ενημερώνουν και οι δύο το κοινό για την κατάσταση της υγείας τους. «Να προσέχετε τον εαυτό σας», προέτρεψε το ζευγάρι τους διαδικτυακούς του ακόλουθους.

Ο λόγος του ταξιδιού του Tom Hanks και της Rita Wilson στην Αυστραλία

Η εταιρεία παραγωγής Warner Bros. επιβεβαίωσε ότι ο ηθοποιός βρισκόταν στην Αυστραλία για τη διαδικασία του pre production ταινίας που αφορά τη ζωή του Elvis Presley. Επιπλέον, εκπρόσωπος Τύπου του, επιβεβαίωσε την είδηση πώς πάσχει απο κορονοϊό στον ξένο Τύπο, χωρίς να σχολιάσει κάτι περαιτέρω.

«Δουλεύουμε στενά με τις αρχές υγείας στην Αυστραλία για να ιχνηλατίσουμε τις επαφές του ζευγαριού» είπε σε ανακοίνωσή της η Warner Bros. «Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι πάντα πρώτη μας προτεραιότητα και παίρνουμε προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουμε οποιονδήποτε δουλεύει στις παραγωγές μας ανά τον κόσμο», εξηγεί η ίδια ανακοίνωση. Την ταινία για τη ζωή του Elvis Presley, σκηνοθετεί ο Baz Luhrmann ενώ ο Tom Hanks θα υποδυθεί τον μάνατζερ του Presley, Colonel Tom Parker.

Το έκτακτο σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που έθεσε σε εφαρμογή η διάγνωση της Rita Wilson

Εν τω μεταξύ η διάγνωση της Rita Wilson, που φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια μακρια από τον καρκίνο του μαστού, έθεσε σε εφαρμογή το «σχέδιο ανταπόκρισης σε κρίσεις» του Αυστραλιανού Δικτύου “Nine” . Η Rita Wilson ήταν καλεσμένη πριν τη διάγνωσή της στο πρωινό talk show “Today Extra”.

Οι παρουσιαστές είπαν πώς η Rita Wilson παρόλο που δεν έδειχνε να έχει συμπτώματα, ήταν πολύ προσεκτική. Μάλιστα συνέστησε στους παρουσιαστές να μην χαιρετηθούν δια χειραψίας, αλλά με τους αγκώνες τους, όπως και έκαναν. Όπως είπε το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο μεταδίδεται η εκπομπή, το προσωπικό της θα μπει προληπτικά σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε παρατεταμένη επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην Αυστραλία υπάρχουν τώρα περισσότερα από 120 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.