ROLE MODELS

Ρεγγίνα Μακέδου: Η φωτογραφία από τη χημειοθεραπεία και το συγκλονιστικό της μήνυμα

instagram.com/regina_makedou

Η Ρεγγίνα Μακέδου δίνει τις μάχες της. Ξανά και ξανά. Δεν είναι το αύριο για εκείνη που έχει νόημα. Είναι το σήμερα. Το τώρα. Σε αυτό παραμένει και παλεύει με τη λευχαιμία.

Η Ρεγγίνα Μακέδου γνωρίζει πολύ καλά τη μοναχικότητα της ασθένειας, αλλά και τη δύναμη που μπορεί να δώσει στον ασθενή μια κουβέντα, μία κίνηση, ένα βλέμμα. Γνωρίζει πια εκ πείρας ότι η εμφάνιση θα έρχεται πάντα δεύτερη, καθώς η υγεία είναι αυτή που προέχει.

Η Ρεγγίνα Μακέδου πολύ συχνά με τις αναρτήσεις της ταρακουνάει τη σκέψη μας. Δίνει δύναμη και αισιοδοξία λέγοντας όμως πάντα την αλήθεια έτσι όπως είναι.

Η τελευταία της ανάρτηση είναι δύο φωτογραφίες. Η μία είναι τραβηγμένη σήμερα και η άλλη είναι τραβηγμένη την περίοδο των χημειοθεραπειών.

Ρεγγίνα Μακέδου: Η συγκλονιστική της ανάρτηση

«Δες τις δυο φωτογραφίες. Ξέρεις τι είναι φάρμακο; Χημεία; Κορτιζόνη; Ξέρεις τι είναι εκτός από όσα τραβάς να βλέπεις τον εαυτό σου στο καθρέφτη παραμορφωμένο;

Πολλά κορίτσια που περνάνε κάποιο πρόβλημα και παραμορφώνεται από τα φάρμακα το πρόσωπό τους μου στέλνουν μηνύματα απεγνωσμένα! Πάντα λέω κοίτα την υγεία σου η εμφάνιση έρχεται δεύτερη, όμως τις καταλαβαίνω. Και μετά λέω θα γίνει ξανά όπως πριν.

Και μένα μου τα παν άλλες κοπέλες που το πέρασαν, κοιτα να γίνεις καλά και όλα σιγά σιγά με τον καιρό θα αρχίσουν να επανέρχονται. Πρώτα όμως η υγεία μας!

Το πρόσωπο μου έχει παραμορφωθεί ξανά και ξανά και ξανά. Δεν μου ήταν ευχάριστο, όχι! Πίστευα όμως τα κορίτσια που μου έδιναν δύναμη και εγώ θέλω εσύ να πιστέψεις εμένα.

Και τα μαλλιά θα βγουν και το πρόσωπο θα φτιάξει. Συγκεντρώσου στον αγώνα σου και όχι στην εμφάνισή σου σε παρακαλώ! Άλλωστε είσαι πάντα όμορφη δες το!»

Δες τις μικρές καθημερινές νίκες

Μην τα παρατάς. Αυτό είναι το διαρκές μήνυμά της. Βλέπε τις μικρές νίκες σου και γαντζώσου από αυτές για να προχωρήσεις. Δες τις μικρές καθημερινές νίκες και γιόρτασέ τες. «Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ξύπνησα πιασμένη με κάποιες αρθρώσεις να πονάνε, έξω είχε συννεφιά λέω δεν σηκώνομαι με τίποτα!

Χτυπάει το τηλέφωνο είναι μια φίλη ”άντε θα πας για περπάτημα να πάμε μαζί;”. Φυσικά και πήγαμε και τα είπαμε και τελικά αν και με συννεφιά, ο καιρός ήταν τέλειος και οι πόνοι έφυγαν και γενικά τι καλά που τελικά σηκώθηκα. Η πρώτη νίκη της εβδομάδας ήταν αυτή», γράφει σε μία άλλη ανάρτησή της.

«Γίνετε δότες μυελού των οστών. Δώστε αίμα και αιμοπετάλια ελάτε να κάνουμε τον κόσμο λίγο πιο όμορφο»

Στις 22 Ιουνίου γιόρτασε τα γενέθλιά της. Ένα ευχαριστήριο μήνυμα και μία ακόμα υπενθύμιση, συνόδευαν τη φωτογραφία της.

«Το κοντέρ έγραψε 37. Πολύ διαφορετικά γενέθλια. Το δώρο μου ήταν 120 δότες μυελού των οστών σε μια υπέροχη εκδήλωση που έγινε στην πόλη μου. 83 δότες μυελού των οστών από την υπέροχη Κρήτη (Σητεία και Ιεράπετρα).

Τα πιο ουσιαστικά γενέθλια μου. Ξέρεις ο χρόνος περνάει και πρέπει να καταλάβεις ότι όλο το νόημα είναι η αγάπη, το να δίνεις, να χαμογελάς, να εκτιμάς εσένα, αλλά και τους γύρω σου, να νιώσεις επιτέλους ότι η καλοσύνη είναι αρετή.

Δύσκολες στιγμές περνάμε όλοι και κλαίμε και πέφτουμε, αλλά πάντα υπάρχει κάπου το φως να μας γεμίσει. Άπειρες οι ευχές σας και όλες έλεγαν υγεία και αυτό με γέμισε χαρά.

Όχι ακόμα δεν γιατρεύτηκα, η αποκατάσταση είναι μεγάλη μάχη! Στη μεταμόσχευση δεν τελειώνουν όλα με ένα εξιτήριο. Ξεκινάει ο αγώνας μόλις βγεις εύχομαι σήμερα στα γενέθλια μου να με αγαπήσει το μόσχευμα όσο το αγαπώ.

Άλλη μια φορά ευχαριστώ για τις ευχές και τις προσευχές. Εσείς με βοηθάτε και δεν το ξέρετε. Γίνετε δότες μυελού των οστών. Δώστε αίμα και αιμοπετάλια ελάτε να κάνουμε τον κόσμο λίγο πιο όμορφο».