ΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς θα βρεις τους πρώτους πελάτες για την επιχείρησή σου;

Pexels

Η πιο συχνή ερώτηση που μου γίνεται από όλους τους ανθρώπους όταν ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση είναι πώς θα βρουν τους πέντε πρώτους πελάτες τους, δηλαδή πώς θα ξεκινήσουν, πώς θα κάνουν αυτή νέα αρχή, ώστε να αρχίσουν να έχουν κέρδος.

Αναζητώντας πελάτες για την καινούρια επιχείρησή σου

Πώς θα βρεις τους πρώτους 5 πελάτες για την επιχείρησή σου; Pexels

Όταν θες να ξεκινήσεις μια καινούρια επιχείρηση σημαίνει πως αυτό που θέλεις να κάνεις είναι η μοναδικότητά σου, είναι αυτό που θέλεις να προσφέρεις στον κόσμο, είναι αυτό που εσύ μόνο μπορείς να κάνεις καλύτερα.

Άρα, το πιο σημαντικό που έχεις να κάνεις αρχικά είναι να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις, να πιστέψεις ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν και να πιστέψεις εσύ πρώτα στα αποτελέσματα.

Το εισόδημά σου αντανακλά την αυτοπεποίθηση που έχεις και την αυτοεκτίμησή σου. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται τώρα, αν καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθησή σου και πιστέψεις πως αυτό που κάνεις είναι σημαντικό, τότε θα μπορέσεις και να το περνάς στους άλλους με αυτόν τον τρόπο.

Γι’ αυτό θα σου δώσω τα πρώτα βήματα που μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις τους πρώτους πελάτες σου.

Πώς θα βρεις τους πρώτους πελάτες για την επιχείρησή σου;

1. Βγες εκεί έξω και πες στον κόσμο τι κάνεις

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να πεις στον κόσμο γύρω σου τι είναι αυτό που κάνεις! Τα social media είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν αρκούν! Ξεκίνα να παίρνεις τηλέφωνα φίλους, οικογένεια, γνωστούς και να μοιράζεσαι το νέο της δικής σου επιχείρησης!

2. Μίλησε στους φίλους σου για αυτό

Είναι σημαντικό να οργανώσεις ένα event με τους φίλους σου για να τους εξηγήσεις και να τους εκπαιδεύσεις ακριβώς πάνω σε αυτό που κάνεις. Είναι σημαντικό οι κοντινοί σου άνθρωποι να γνωρίζουν ακριβώς ποιο είναι το αντικείμενό σου, γιατί έτσι μπορούν να σε προτείνουν και να  μιλήσουν για σένα με μεγαλύτερη άνεση.

Πώς θα βρεις τους πρώτους πελάτες για την επιχείρησή σου;

3. Κάνε μία προσφορά για ένα μικρό χρονικό διάστημα

Τον πρώτο καιρό είναι σημαντικό να κάνεις μια προσφορά με πολύ χαμηλό κόστος ή ακόμα και δωρεάν αν είναι εφικτό, ώστε να έρθουν σε επαφή μαζί σου και με το προϊόν ή την υπηρεσία που πουλάς ακόμα περισσότερα άτομα!

4. Ζήτα συστάσεις

Οι συστάσεις είναι πολύ σημαντικές και ανοίγουν τον δρόμο για ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Με όποιον άνθρωπο μίλησες, αγόρασε το προϊόν ή την υπηρεσία σου ζήτησέ του μία σύσταση, την οποία θα έχεις ως απόδειξη της καλής σου δουλειάς για τους μετέπειτα πελάτες σου. Οι πελάτες θα ακούσουν άλλους πελάτες για να σε εμπιστευτούν πριν έρθουν σε επαφή μαζί σου! Αυτά είναι τα βήματα που θα κάνεις, για να χτίσεις την επιχείρησή σου, όπως ακριβώς την θέλεις.

Ποιο όμως από αυτά θα είναι το πρώτο που θα κάνεις, για να κάνεις τις επιλογές σου πραγματικότητα;

Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com