ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου;

Pexels

Η αυτοπεποίθηση σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί. Kαι εγώ είμαι εδώ φίλη μου για να σου δώσω μικρά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί οι συνθήκες που βιώνουμε να μην είναι ιδανικές για την ψυχολογία μας, αλλά ακόμα και τώρα υπάρχουν τρόποι για να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση και να καταφέρουμε να είμαστε δυνατές μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε.

Αρχικά, για να δουλέψουμε πάνω στην αυτοπεποίθηση είναι σημαντικό να γνωρίζουμε δύο πράγματα:

1. Πού θέλεις να πας

Όλοι οι άνθρωποι για να μην χάνουμε το δρόμο μας και να κατορθώσουμε να εξελισσόμαστε χρειαζόμαστε έναν στόχο, έναν σκοπό.

Βρες τι είναι αυτό που θέλεις να γίνεις, ποιος είναι ο στόχος σου, ποιος είναι ο σκοπός που έχεις θέσεις και σε κάνει χαρούμενη κάθε πρωί που ξυπνάς.

2. Πόσο μπουστάρεις τον εαυτό σου προς αυτό τον σκοπό;

Πόσα βήματα κάνεις προς αυτόν τον στόχο; Πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να τον κατακτήσεις; Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σου;

Οι άνθρωποι επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά μας και τα θετικά που έχουμε δεν τα σκεφτόμαστε, δεν τα αξιολογούμε, δεν τα μετράμε ως θετικά, με αποτέλεσμα να μην καλλιεργούμε την αυτοεκτίμησή μας και κατά συνέπεια να μένουμε πίσω στα βήματα που θέλουμε να κάνουμε προς την επίτευξη του στόχου μας.

Μια μικρή άσκηση για αυτοπεποίθηση

Πώς θα ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου; Pexels

Για να μπορέσεις να το χτίσεις, θα σου δώσω μια μικρή άσκηση με την οποία μπορείς να ξεκινήσεις και να κάνεις τα πρώτα βήματα αυτού του δρόμου.

Πάρε ένα χαρτί, μοίρασε τη ζωή σου σε 3 ή 4 περιόδους ανάλογα με την ηλικία σου και ξεκίνα να καταγράφεις τις νίκες σου.

Αν το σκεφτείς καλά ακόμα και στη βρεφική ηλικία οι νίκες που κατέκτησες ήταν πολλές. Όπως το ότι μίλησες, περπάτησες, πήγες σχολείο.

Φυσικά θα καταγράψεις και τις σπουδαίες νίκες που έχεις πετύχει όλα αυτά τα χρόνια, όπου είμαι σίγουρη πως είναι πολλές, αλλά θα γράψεις ακόμα και τα πιο βασικά.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε σένα και γράψε όλα όσα έχεις πετύχει στη ζωή σου.

Βάλε αυτές τις σημειώσεις σε ένα εμφανές μέρος για να μπορείς να ανατρέχεις συχνά.

Δούλεψε με τη λίστα και ξαναδιάβασέ τη, ακόμα και κάθε μέρα.

Είναι σημαντικό για να έχεις συγκεντρωμένες όλες τις νίκες της ζωής σου σε ένα χαρτί.

Κάθε φορά που θα τις διαβάζεις θα είναι και πιο συχνή η επιβράβευση στον εαυτό σου και θα καλλιεργήσεις την αυτοεκτίμησή σου, με απώτερο σκοπό να κατακτήσεις τον στόχο σου!

Έτσι, θα συνειδητοποιήσεις ποια πραγματικά είσαι. Θα αναλογιστείς όλα τα θετικά σου σημεία και θα ξεκινήσεις με αυτοπεποίθηση ένα υπέροχο ταξίδι, με τη βοήθεια του life coaching, προς την πλήρη κατανόηση του εαυτού σου και της ζωής σου.

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com