ΚΑΡΙΕΡΑ

Ποια είναι τα βήματα για να γίνεις επιτυχημένη επιχειρηματίας;

PEXELS

Μόλις ξεκίνησες τη δική σου επιχείρηση, αλλά δεν ξέρεις πώς θα την κάνεις να δουλέψει γρήγορα; Σου έχω την απάντηση!

Πολλοί θα σου πουν πως τα άτομα που χρειάζεσαι δίπλα σου για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, είναι ένας καλός λογιστής και ένας καλός δικηγόρος. Για να έχεις όμως την επιτυχία που χρειάζεσαι στον χρόνο που θέλεις αυτός που θα σε βοηθήσει ουσιαστικά είναι ένας εξαιρετικός business coach!

Πώς θα σε βοηθήσει ο Business Coach;

Αρχικά, θα σου μάθει να βάζεις στόχους και φυσικά όταν μιλάμε για μια πετυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, ο πρώτος και κύριος στόχος είναι οι πωλήσεις! Σίγουρα στο νέο σου
εγχείρημα ασχολείσαι με πολλά πράγματα παράλληλα, όπως η δομή του site σου, το στήσιμο του χώρου σου και σπαταλάς πολύ από τον χρόνο και την ενέργειά σου. Όλα αυτά έχουν φυσικά σημασία, όταν όμως μιλάμε για πετυχημένες επιχειρήσεις αυτό μεταφράζεται σίγουρα σε πωλήσεις. Εγώ είμαι η πρώτη που έκανα αυτό το λάθος και δούλευα πολλές ώρες ασχολούμενη με άλλα θέματα, μέχρι να μάθω ποιος πρέπει να είναι ο στόχος μου.

Σου ακούγεται δύσκολο; Δεν σου αρέσει καν η λέξη πωλήσεις και το θεωρείς αποκρουστικό; Είχα κι εγώ ακριβώς τις ίδιες αντιλήψεις! Εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος του Business Coach. Το δεύτερο πράγμα που θα σου μάθει είναι να αγαπάς τις πωλήσεις; Μην το θεωρείς αδύνατο! Κι όμως γίνεται! Πώς; Αλλάζοντας την άποψή σου για αυτές!

Ίσως όταν ακούς πωλήσεις έχεις στο μυαλό σου μια αποκρουστική εικόνα ενός κουρασμένου ανθρώπου που τρέχει δεξιά και αριστερά χωρίς αποτέλεσμα. Όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις και ξέρεις πως μέσα από τη δική σου επιχείρηση θα βοηθήσεις κι άλλους ανθρώπους, τότε θα αγαπήσεις τις πωλήσεις. Έτσι, θα αισθάνεσαι πως κάθε φορά που κάποιος αγοράζει από εσένα υπηρεσία ή προϊόν, θα γίνεται χαρούμενος και εσύ διπλά ευχαριστημένος!

Ο Business Coach ως φίλος

Επειδή όμως είσαι και άνθρωπος και πολλά από αυτά μπορεί να σου φαίνονται βουνό να τα ξεκινήσεις, ο Business Coach θα σε υποστηρίξει και σε προσωπικό επίπεδο ως σύντροφος
υπευθυνότητας. Όλες οι σκέψεις σου, όλες οι υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου, αν δεν τις μοιραστείς, ίσως να μην τις ξεκινήσεις ποτέ. Ενώ, όταν μοιράζεσαι τα πράγματα που θέλεις να κάνεις το μυαλό σου ήδη ενεργοποιείται και ψάχνει να βρει τρόπους για να κάνεις όλα αυτά που θέλεις.

Έτσι και ο Business Coach θα είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα μοιράζεσαι υποσχέσεις για τα επόμενα βήματά σου και αυτό θα σε ενεργοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση!

Και τώρα που βάλαμε τις βάσεις για την αρχή της επιχείρησής σου, πιστεύω πως με ένα μεθοδικό πρόγραμμα η επιτυχία σίγουρα σου ανήκει!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com