ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Παυλίνα Βουλγαράκη: «Ήταν μία πολύ κακοποιητική σχέση με σωματική και σεξουαλική βία»

24MEDIA Αγγελική Καλαμαρά

Η Παυλίνα Βουλγαράκη μιλά. Βρήκε τη δύναμη και τώρα πια μιλά. Μιλά για όσα βίωσε σε μια σχέση κακοποιητική και για το ταξίδι που χρειάστηκε να κάνει μέχρι να καταλάβει τι δεν πήγαινε καλά στις επόμενες σχέσεις που έκανε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παυλίνα Βουλγαράκη εξομολογείται. «Οι γυναίκες πιστεύουν ότι φταίνε και ντρέπονται να μιλήσουν» είπε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της. Για να πάψουν λοιπόν να ντρέπονται και να ρίχνουν επάνω τους το φταίξιμο, η Παυλίνα Βουλγαράκη μιλά.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη μίλησε στο podcast ”Mic2” και στη δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφίλου, για την κακοποιητική σχέση που είχε και ποιος τη βοήθησε να ξεφύγει από αυτή.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη για την κακοποιητική σχέση που βίωσε

«Ήταν σωματική βία και σεξουαλική. Ήταν μία πολύ κακοποιητική σχέση. Δεν ήταν ακριβώς σχέση, ήταν αυτό που θέλεις να φύγεις από τη σχέση και με το που το καταλάβει ο άλλος, δεν μπορείς να φύγεις. Ήταν η προσπάθειά μου να λήξω μια επαφή, που δεν μου ταίριαξε και τελικά ο άλλος βγήκε εγκληματίας.

Με βοήθησε μια κολλητή μου φίλη, που κατάλαβε τι συνέβαινε. Είδε στο πρόσωπό μου κάποια σημάδια και στα χέρια που δεν έβγαζαν νόημα. Κατάλαβε ότι με έχει χάσει από το περιβάλλον της κάποιες εβδομάδες.

Κατάφερε κι εντόπισε πού ήμουν εγώ με αυτόν τον τύπο κι ήρθε και μας βρήκε.

Τον χειρίστηκε με έναν τρόπο, ώστε να με αφήσει να φύγω -με την έννοια ότι η κοπέλα χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο, είναι επικίνδυνο αυτό που κάνεις κι είσαι καλό παιδί- και το χειρίστηκε άψογα.

Ειδικά για την ηλικία μας τότε, εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Είναι πανέξυπνη. Με το που βρήκα την πρόσβαση και την επαφή με τον έξω κόσμο, εξαφανίστηκα και δεν με ξαναείδε ποτέ.

Απευθύνθηκα σε κάποιους ανθρώπους και με βοήθησαν. Μετά από αυτό παρατήρησα ότι αφού τελείωσε αυτή η επαφή, συνέχισα να κάνω κακοποιητικές σχέσεις που δεν είχαν σωματική βία, αλλά ψυχική.

Κι εγώ έλεγα, αφού δεν με χτυπά όπως ο άλλος, δεν είναι βία, καλά είναι. Δυσκολεύτηκα να διακρίνω το φάσμα της βίας».

«Τα τραύματά μου τα γράφω»

Η Παυλίνα Βουλγαράκη τον Οκτώβριο του 2019 είχε μιλήσει στο LadyLike και τη Λία Παπαϊωάννου. Είχε αναφερθεί στα τραύματά της και πώς αυτά γίνονται κομμάτι δημιουργίας.

«Τα τραύματά μου τα γράφω. Βυθίζομαι κάποιες φορές σε αυτά, αλλά νομίζω λιγότερο από παλιά. Προσπαθώ πια να προστατεύομαι, από όταν κατάλαβα ότι αν αφεθείς στο χάος είναι πραγματικά επικίνδυνα τα πράγματα.

Εσύ μπορεί εντελώς παιδικά και άκακα να αφεθείς σε ένα χάος που σου φέρνει η ζωή αλλά δεν είναι όλα παιδικά και άκακα σε αυτόν τον κόσμο. Οπότε κάπως έτσι έχω μάθει να μην αφήνομαι πολύ.

Αν μου συμβεί κάτι πολύ κακό θα μου δώσω ένα περιθώριο που δεν θα είμαι καλά αλλά μια μέρα θα σηκωθώ και θα έχει τελειώσει. Εκεί το λέω το “Αυτό ήταν όλο”».

Όσο πιο πολύ μπαίνεις στο σκοτάδι, τόσο πιο πολύ γίνεσαι ένα με αυτό και χάνεις το μέτρο. Η Παυλίνα Βουλγαράκη βρήκε τη δύναμη να φύγει και να μιλήσει. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι η μόνη. Η Γραμμή SOS 15900 είναι εδώ για εσένα αν χρειάζεσαι βοήθεια.