CELEBRITIES

Παυλίνα Βουλγαράκη: Η εξομολόγηση για το επίθετό της, την τρομοκρατική επίθεση σπίτι της και την ασθένεια της μητέρας της

24MEDIA Αγγελική Καλαμαρά

Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι μία φωτεινή ερμηνεύτρια. Μία γυναίκα που γράφει στίχους και σχεδιάζει στο τετράδιό της όπου κι αν βρίσκεται. Μία φωνή που εκφράζεται με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό έχει αποκτήσει το δικό της κοινό που την ακολουθεί πιστά από τραγούδι σε τραγούδι κι από ζωντανή εμφάνιση σε ζωντανή εμφάνιση πριν τον καιρό του κορονοϊού.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, “The 2Night Show” και μίλησε για την πορεία της. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο «βαρύ» της επώνυμο και τα χρόνια που πέρασε μεγαλώνοντας ως κόρη υπουργού και ενεργού πολιτικού στην εποχή της κρίσης.

Αναφερόμενη στην περίοδο της καραντίνας, αλλά και στο μικρό της όνομα η Παυλίνα Βουλγαράκη ανέφερε: «Είναι μια πληγή ότι δεν τραγουδάμε. Έκανα την καραντίνα μόνη μου και αποφάσισα να κάνω τις σκέψεις μου podcast. O αδελφός μου ο Διονύσης είναι και ο πιο στενός μου συνεργάτης. Το Παυλίνα προέκυψε από κλήρωση γιατί τις γιαγιάδες μου τις έλεγαν Χάιδω και Χαρίκλεια και δεν άρεσαν αυτά τα ονόματα στους γονείς μου».

Εκτός από το ξεχωριστό μικρό της όνομα η Παυλίνα Βουλγαράκη έχει κι ένα επίθετο που σήμαινε πολλά στη σύγχρονη Ελλάδα. «Το επίθετό μου θα το συγκρίνω με την μουσική μου πορεία. Την περίοδο που οι γονείς μου ήταν στα πρωτοσέλιδα με πολύ αρνητική δημοσιότητα, εγώ ξεκίνησα την πορεία μου στη μουσική. Μάλιστα δεν είπα το όνομά μου στη οντισιόν», σημειώσε μεταξύ άλλων η τραγουδοποιός.

«Παλιά όταν ήσουν υπουργός ήσουν σούπερ σταρ, ήσουν ο Ρουβάς. Εγώ αυτά, τη θεοποίηση των ανθρώπων, ποτέ δεν την κατάλαβα», σημείωσε η Παυλίνα Βουλγαράκη. «Δεν θυμάμαι αυτές τις τόσο φωτεινές ημέρες γιατί γύρω στα 13, στην εφηβεία μου, έγινε μια σκληρή τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μας, και είχε βασικά καεί το σπίτι μας. Δεν είχαμε για ένα χρόνο και κάτι σπίτι γιατί είχε γεμίσει φωτιές», σημειώσε στην εξομολόγησή της η Παυλίνα Βουλγαράκη.

«Επειδή έχω πάντα είχα ένα θέμα με τον ύπνο – δεν κοιμόμουν- ήμουν αυτή που ανακάλυψε τη φωτιά. Ο πατέρας μου ήταν εκτός Ελλάδος κι ήμουν εγώ με τη μικρή μου αδελφή που ήτανε τότε δύο μηνών και τον Διονύση και τον Αποστόλη και τη μητέρα μου. Αυτές τις λαμπρές εποχές τις έχω συνδέσει με ένα τραύμα, ότι ξυπνάςκαι το σπίτι σου είναι γεμάτο φωτιά κι υπήρχε ένας φόβος. Δεν το έζησα το φως τόσο πολύ γιατί επισκιάστηκε από αυτή την εμπειρία», τόνισε η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη πείσμωσε μην μπορώντας να κατανοήσει τον θυμό του κόσμου απέναντί της, αλλά τώρα όπως λέει καταλαβαίνει πια. «Μετά όταν ο κόσμος άρχισε να είναι θυμωμένος, δεν μπορούσα να καταλάβω -τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν θυμωμένος, και μαζί μου ακόμα που δεν έχω καμία σχέση. Τότε δεν το καταλάβαινα και με έπνιγε το δίκιο μου. Με πλήγωνε πάρα πολύ. Ήμουν αντιδραστική. Ενώ ήθελα να με λένε Παυλίνα Βούλγαρη – από πιτσιρίκι μου άρεσε το Βούλγαρη-, λέω όχι θα είμαι η Βουλγαράκη. Γιατί ό,τι και να γίνει, αυτή είμαι. Ήμουν κι εγώ θολωμένη γιατί ήταν άδικο να θυμώνουν οι άνθρωποι μαζί μου. Οπότε, μια προκατάληψη τη βίωσα»», εξήγησε η τραγουδοποιός.

«Συνειδητοποίησα τη μοναδικότητά μου. Είμαι παραπάνω από ένα όνομα ή ότι είμαι η κόρη κάποιου», πρόσθεσε η Παυλίνα Βουλγαράκη για το πώς λειτούργησαν όλα αυτά μέσα της.

Όσο για τον αντίκτυπο των χρόνων εκείνων στην οικογένειά της, η Παυλίνα Βουλγαράκη αποκάλυψε: «Μπορώ ως κόρη να σου πω ότι η μητέρα μου μέσα από όλα αυτά, αρρώστησε και έπαθε καρκίνο. Δυσκολεύτηκε πολλά χρόνια. Ακόμα και τώρα κάνει ακτινοβολίες. Βγήκε στο σώμα της, όλη αυτή η στεναχώρια και εκφράστηκε με αυτόν τον τρόπο. Το πώς το διαχειρίστηκαν δεν μπορώ να το πω γιατί είναι κάτι δικό τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι επειδή είμαστε 4 παιδιά, ανήσυχα και δυνατές προσωπικότητες, εμείς το χειριστήκαμε καλά, δεθήκαμε και είμαστε ενωμένοι, μια άτρωτη ομάδα».